Ταχίνι: Το μυστικό για ενέργεια και ισορροπημένη διατροφή κρύβεται σε μια κουταλιά! | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ταχίνι: Το μυστικό για ενέργεια και ισορροπημένη διατροφή κρύβεται σε μια κουταλιά!

Το Μακεδονικό ταχίνι είναι το υπέρ στην υπερτροφή σου!
Ταχίνι: Το μυστικό για ενέργεια και ισορροπημένη διατροφή κρύβεται σε μια κουταλιά!

Επιμέλεια: medlabnews.gr iatrikanea

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει γρήγορους ρυθμούς και πολλοί από εμάς νιώθουμε ότι οι 24 ώρες της ημέρας δεν είναι αρκετές. Όταν πρόκειται για την εργασία, την οικογένεια και τις κοινωνικές υποχρεώσεις, μπορεί να είναι δύσκολο να ισορροπήσουμε την απαιτητική καθημερινότητα με έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η λύση; Να βρούμε αυτό που θα μας δώσει την απαραίτητη δύναμη και ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στους δύσκολους ρυθμούς της καθημερινότητας. Και το μυστικό είναι τόσο απλό που μπορεί να χωράει σε ένα κουτάλι. Υπερβολή; Όχι και τόσο. Αφού σε μία μόλις κουταλιά μπορούν να χωρέσουν όλα αυτά τα στοιχεία που θα μας δώσουν ενέργεια και θα μας βοηθήσουν να αποδώσουμε το μέγιστο στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Ο λόγος για το ταχίνι, ένα πολύτιμο superfood, μία τροφή που θα κάνει κάθε γεύμα σου υπέρ-θρεπτικό. Και αν μας ζητούσες να διαλέξουμε, τότε φυσικά με κλειστά μάτια και χωρίς δεύτερη σκέψη, θα λέγαμε το Μακεδονικό Ταχίνι. Κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Είναι υπερτροφή!

Ταχίνι: Για ενέργεια στη νηστεία, στη γυμναστική, στο σχολείο, στο γραφείο

Το ταχίνι είναι ένα τρόφιμο απόλυτα ενταγμένο στη Μεσογειακή Διατροφή, που διατηρεί ακέραια όλα τα ευεργετικά συστατικά του σουσαμιού, ενός πολύτιμου σπόρου με αναγνωρισμένη αξία από την αρχαιότητα. Από τότε, άλλωστε, το σουσάμι διαδραμάτιζε σπουδαίο ρόλο στη διατροφή του ανθρώπου ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως μεγάλοι δάσκαλοι της Ιατρικής, όπως ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός, το χρησιμοποιούσαν ως θεραπευτικό μέσο αναγνωρίζοντας τα πολύτιμα οφέλη που έχει για τον ανθρώπινο οργανισμό.


Η διατροφική αξία του ταχινού έχει αναδειχθεί με διάφορες μελέτες που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια. Μία από αυτές είναι η έρευνα του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία κατέληξε στο ότι η κατανάλωση ταχινιού μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων ενώ οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο της χοληστερίνης του αίματος. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά συστατικά σε συνδυασμό με την περιεχόμενη πρωτεΐνη βρέθηκε ότι έχουν αντιβακτηριακή δράση, προστατεύοντας τον καταναλωτή από τη δράση παθογόνων μικροοργανισμών που οδηγούν σε αλλεργικές εκδηλώσεις.

Πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία, το Μακεδονικό Ταχίνι μας γεμίζει ενέργεια για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, αλλά και να αποδώσουμε σε όλες μας τις δραστηριότητες. Ειδικά για όσους γυμνάζονται, αποτελεί μία πλούσια πηγή πρωτεΐνης, που βοηθά στην αποκατάσταση και ενίσχυση των μυών. Όμως μία υπερτροφή, δε συμβάλλει μόνο στη διατήρηση της καλής μας σωματικής υγείας, αλλά και της ψυχικής. Κι αυτό γιατί καλλιεργεί τη γενικότερη ευεξία του σώματος, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.


Μακεδονικό Ταχίνι: Το υπέρ στην υπερτροφή σου!

Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι 100% αλεσμένο σουσάμι εξαιρετικής ποιότητας, που διαλέγεται αυστηρά και πλένεται με καθαρό, πόσιμο νερό, προτού ψηθεί. Στη συνέχεια, το σουσάμι αλέθεται σε φυσική πέτρα με τον παραδοσιακό τρόπο που χρησιμοποιείται εδώ και 100 χρόνια, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Γιατί όσο κι αν έχει δοκιμαστεί κάθε σύγχρονη τεχνολογία, το άλεσμα από τη μυλόπετρα είναι το μόνο που «σέβεται» τον σπόρο του σουσαμιού, δεν τον «τραυματίζει» και αναδεικνύει τη μοναδική γεύση και τα φυσικά, πλούσια αρώματά του.

Όλα αυτά, κάνουν το Μακεδονικό Ταχίνι να έχει την αξεπέραστη γεύση και ποιότητα που γνωρίζουμε εδώ και 100 χρόνια. Ήξερες όμως ότι το Μακεδονικό Ταχίνι είναι και εξαιρετικά θρεπτικό; Μάλιστα, θεωρείται υπερτροφή, γιατί είναι πλούσιο πολύτιμα θρεπτικά ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, μαγνήσιο, πρωτεϊνες, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες.


100 χρόνια Μακεδονικό Ταχίνι
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θελήσεις ένα σνακ που να είναι ταυτόχρονα θρεπτικό αλλά και πολύ απολαυστικό, επίλεξε το Μακεδονικό Ταχίνι. Το οποίο μας έρχεται σε 12 υπέροχες γεύσεις όπως κλασσικό, ολικής άλεσης, με πρεβιοτικές ίνες, αλλά και με κακάο, με μέλι, με πορτοκάλι, με λεμόνι, με ρόδι & cranberries, Espresso, με μαστίχα Χίου, με στέβια και βιολογικό. Και μην μπερδευτείς! Φέτος, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων του, θα βρεις το Μακεδονικό Ταχίνι στα ράφια των supermarkets με ανανεωμένη συσκευασία και λογότυπο!

Και ένα tip για την απόλυτη απόλαυση: μην περιορίσεις τη φαντασία σου με το Μακεδονικό Ταχίνι! Δοκίμασέ το σε πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς, καθώς ταιριάζει απόλυτα σε σνακ, υγιεινά γλυκά, αλλά και αλμυρές παρασκευές όπως σαλάτες και κυρίως γεύματα. Και σε smoothies εννοείται! Δώσε σε κάθε πιάτο σου γεύση, καλλιεργώντας ταυτόχρονα μία καλή διατροφική συνήθεια.

Εάν θέλεις να μάθεις αναλυτικά όλη τη διαδικασία με την οποία παράγεται το Μακεδονικό Ταχίνι, να γνωρίσεις όλες του τις γεύσεις, αλλά και να εμπνευστείς με γλυκές και αλμυρές συνταγές, επισκέψου το ανανεωμένο site makedonikotahini.gr και κάνε το Μακεδονικό Ταχίνι το υπέρ στην υπερτροφή σου!

Διαβάστε επίσης:

Σουσάμι, Ταχίνι, Χαλβάς. Οι ευεργετικές δράσεις τους στον οργανισμό.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων