H Tesla προτίμησε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την οικογένεια μηχανικού της Apple που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

H Tesla προτίμησε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την οικογένεια μηχανικού της Apple που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, η Tesla αναμενόταν να βρεθεί σε δικαστική αίθουσα, προκειμένου να υπερασπιστεί το σύστημα Autopilot

 medlabnews.gr iatrikanea

Η εταιρία του Ίλον Μασκ επέμενε έως και προχθές ότι θα υποστήριζε στο δικαστήριο πως ο Γουέι Χουάνγκ έπαιζε παιχνίδια στο κινητό του όταν σκοτώθηκε. Τελικά, η Tesla προτίμησε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, η Tesla αναμενόταν να βρεθεί σε δικαστική αίθουσα, προκειμένου να υπερασπιστεί το σύστημα Autopilot που αναπτύσσει, καθώς κατηγορούταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όμως όπως φαίνεται η εταιρία θα προτιμήσει να αποζημιώσει την οικογένεια του Γουέι "Γουόλτερ" Χουάνγκ, άλλοτε μηχανικού της Apple.

Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, η Tesla επιχειρεί να καταλήξει στο ποσό που θα καταβάλει ως πιθανή αποζημίωση στην οικογένεια Χουάνγκ. Παρότι δεν είναι σαφές πόσα χρήματα διατίθεται να προσφέρει η εταιρία ή τι περιλαμβάνουν οι όροι της εξωδικαστικής συμφωνίας, δικηγόροι της Tesla δήλωσαν ότι και οι δύο πλευρές έχουν ήδη συμφωνήσει για εξωδικαστικό συμβιβασμό και επιθυμούν οι όροι να παραμείνουν εμπιστευτικοί.

Το κείμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα πρέπει να εγκριθεί από δικαστή. Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, πρόκειται να υπάρξει νέα συνεδρίαση, προγραμματισμένη για την Πέμπτη, 11 Απριλίου, ώστε να συζητηθεί περαιτέρω το περιεχόμενο του συμβιβασμού, καθώς το Υπουργείο Μεταφορών της Καλιφόρνια, το οποίο είναι επίσης εναγόμενο για αμέλεια στην υπόθεση αυτή, έχει τη δυνατότητα να καταθέσει ένσταση επί της συμφωνίας.

Το Model X του Χουάνγκ επιβεβαιώθηκε ότι είχε ενεργοποιημένη τη λειτουργία Autopilot, όταν προσέκρουσε με ταχύτητα σε διαχωριστική νησίδα, στην περιοχή Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια, το Μάρτιο του 2018. Ο Χουάνγκ έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα αυτό. Η Εθνική Επιτροπή Ασφαλείας Μεταφορών (NTSB), αποφάνθηκε ότι τόσο το σύστημα Autopilot, όσο και το ότι ο Χουάνγκ δεν ήταν συγκεντρωμένος στην οδήγηση αποτέλεσαν παράγοντες που οδήγησαν στο τροχαίο.

Η Tesla σχεδίαζε να ισχυριστεί ότι ο Χουάνγκ έπαιζε κάποιο παιχνίδι στο κινητό του εκείνη την ώρα, καθώς συνήθιζε να το κάνει, στη διάρκεια των διαδρομών του από και προς τη δουλειά, ενώ ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα παιχνίδι ήταν η πιο πρόσφατη εφαρμογή που είχε τρέξει το κινητό του, αν και δεν ήταν σε θέση να αποφανθούν κατά πόσο ο Χουάνγκ έπαιζε πράγματι το παιχνίδι όταν προσέκρουσε το όχημά του στη νησίδα. Η Tesla σκόπευε να εμπλέξει και την Apple στη δίκη, καθώς είχε αποστείλει κλήτευση στην εταιρία, ισχυριζόμενη ότι η Apple διέθετε αποδείξεις πως ο Χουάνγκ έπαιζε το παιχνίδι αυτό, με την Apple από την πλευρά της να επιχειρεί να ακυρώσει την κλήτευση.

Υπενθυμίζεται ότι η Tesla βρίσκεται αντιμέτωπη τόσο με αγωγές, όσο και με ελέγχους από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί το πολυδιαφημισμένο σύστημα Autopilot (το οποίο σύμφωνα με δηλώσεις του Ίλον Μασκ, κάποια στιγμή θα καταστήσει την Tesla την εταιρία με τη μεγαλύτερη αποτίμηση σε ολόκληρο τον κόσμο), με την εταιρία το τελευταίο διάστημα να τονίζει τη σημασία, ακόμη και όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο, ο οδηγός να έχει την προσοχή του στραμμένη διαρκώς στο δρόμο και τα χέρια πάνω στο τιμόνι.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων