Τέμπη. Που βρήκαν τις υπέρογκες εγγυήσεις και αφέθηκαν ελεύθεροι; Οι εγγυήσεις μέχρι στιγμής αγγίζουν τα 3,5 εκατομμύρια. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τέμπη. Που βρήκαν τις υπέρογκες εγγυήσεις και αφέθηκαν ελεύθεροι; Οι εγγυήσεις μέχρι στιγμής αγγίζουν τα 3,5 εκατομμύρια.

Ν. Πλακιάς: Πού βρήκαν οι κατηγορούμενοι τα εκατομμύρια ευρώ εγγύηση για να μην προφυλακιστούν;

medlabnews.gr


Αλλοι δύο κατηγορούμενοι για την σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ απολογήθηκαν στην Ευρωπαία Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για την υπόθεση της μη ολοκλήρωσης του κρίσιμου για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου, έργου.
Και οι δύο, στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή καταβολής, εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου, χρηματικής εγγύησης που για τον έναν ορίστηκε στις 600 χιλιάδες ευρώ και για τον έτερο στις 10 χιλιάδες ευρώ. 

 Επιπλέον, ορίστηκε και για τους δύο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. 
 Μετά και τις σημερινές απολογίες, ενώπιον της δικαστικής λειτουργού έχουν ήδη βρεθεί επτά από τους 14 κατηγορουμένους από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή υψηλότατων εγγυήσεων. 
 Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους από την θυγατρική του ΟΣΕ και θα ακολουθήσουν τέσσερα στελέχη της εμπλεκόμενης δημόσιας Διαχειριστικής Αρχής για την υλοποίηση του προγράμματος για το επίμαχο έργο. 
 Οι τελευταίοι που θα περάσουν το κατώφλι της δικαστικής λειτουργού θα είναι οι πέντε κατηγορούμενοι από την πλευρά της κοινοπραξίας που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου.
Εγγυοδοσίες που φτάνουν το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ
Μέχρι τώρα συνολικά έχουν απολογηθεί για τη σοβαρή αυτή υπόθεση πέντε κατηγορούμενοι (από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ) στους οποίους οι επιβληθεί σε εγγυοδοσίες φτάνουν το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως έγραφε το in, για να κλείσει ο κύκλος των απολογιών απομένουν άλλοι 18 κατηγορούμενοι από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ ,της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και της Κοινοπραξίας που είχε αναλάβει τη εκτέλεση της επίμαχης σύμβασης.
Ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στο έγκλημα των Τεμπών, μπροστά στον χορό των εκατομμυρίων ζητά την άμεση παρέμβαση της εισαγγελίας Αθηνών για το «πόθεν έσχες» των χρημάτων αυτών.
«Πού τα βρήκαν αυτά τα χρήματα, τι δουλειές έκαναν;» αναρωτήθηκε (FORMediaTV) ζητώντας την παρέμβαση της ανώτατη δικαστικού Γεωργίας Αδειλίνη «επειγόντως».


Ν. Πλακιάς: Πού βρήκαν οι κατηγορούμενοι τα εκατομμύρια ευρώ εγγύηση για να μην προφυλακιστούν;


«Ζητάμε από την εισαγγελία Αθηνών να παρέμβει. Πού βρέθηκαν αυτά τα χρήματα;» αναφέρει ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, στο δυστύχημα των Τεμπών. Ένα κρίσιμο ερώτημα θέτει ο Νίκος Πλακιάς μετά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για καταβολή μεγάλων εγγυήσεων, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι, πέντε εκ των 23 κατηγορουμένων, μη πολιτικών προσώπων, που απολογήθηκαν για τη σύμβαση 717, έργο που συνδέεται ευθέως με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Τι ισχύει με τα υπέρογκα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πώς ένας υπάλληλος μπορεί να καταβάλλει εγγυήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προκειμένου να παραμείνει ελεύθερος.
Σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη 27 Μαρτίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΕΡΓΟΣΕ εξηγεί το καθεστώς με το οποίο αφήνονται ελεύθεροι οι συνάδελφοί τους. Μάλιστα, χαρακτηρίζουν ως "πρωτοφανή" τα ποσά των χρηματικών εγγυήσεων που καλούνται να καταβάλλουν οι κατηγορούμενοι προκειμένου να μην προφυλακιστούν και ταυτόχρονα επιτίθενται στα ΜΜΕ επειδή έθεσαν ερωτήματα για το που βρήκαν τα χρήματα για την καταβολή της εγγύησης.

Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα ποσά δεν έχουν καταβληθεί, αλλά έχει δοθεί προθεσμία 15 ημερών για να καταβληθούν. 

Στο μεταξύ οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ασκήσουν έφεση για να μειωθούν τα ποσά των εγγυήσεων και να φτάσουν στο ύψος που μπορεί να πληρωθεί από έναν απλό υπάλληλο.
Σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη 27 Μαρτίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΕΡΓΟΣΕ εξηγεί το καθεστώς με το οποίο αφήνονται ελεύθεροι οι συνάδελφοί τους. 

Μάλιστα, χαρακτηρίζουν ως "πρωτοφανή" τα ποσά των χρηματικών εγγυήσεων που καλούνται να καταβάλλουν οι κατηγορούμενοι προκειμένου να μην προφυλακιστούν και ταυτόχρονα επιτίθενται στα ΜΜΕ επειδή έθεσαν ερωτήματα για το που βρήκαν τα χρήματα για την καταβολή της εγγύησης.

Βελόπουλος: Ποιος πλήρωσε τις υπέρογκες εγγυήσεις τριών της ΕΡΓΟΣΕ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής, ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ζήτησε εξηγήσεις απ’ την κυβέρνηση με αφορμή το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» σχετικά με μυστικές διαπραγματεύσεις αλλά και ποιος πλήρωσε τα υπέρογκα ποσά για την εγγύηση αξιωματούχων του ΟΣΕ που είναι υπόδικοι για το έγκλημα στα Τέμπη.
Ο Κυρ. Βελόπουλος ρώτησε αν ισχύει το δημοσίευμα που υποστηρίζει πως μεγάλος επιχειρηματίας της χώρας είναι αυτός που με πάσα διακριτικότητα έβγαλε από τη δύσκολη θέση κατηγορούμενο του ΟΣΕ (ή της ΕΡΓΟΣΕ) για τα Τέμπη και κατέβαλε για λογαριασμό του, είτε με τη μορφή δωρεάς είτε με τη μορφή δανείου, την πενταψήφια σε αριθμό μηδενικών εγγυοδοσία που του επεβλήθη από τη Δικαιοσύνη.
Συγκεκριμένα ανέφερε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια:
«Μαθαίνουμε ότι 3 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ που συνελήφθησαν, πλήρωσαν εγγυήσεις ύψους 1.800.000 ευρώ για να αποφυλακιστούν! Το πρώτο στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ που απολογήθηκε, ο Άνθιμος Αμανατίδης, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 600.000 ευρώ! Το δεύτερο στέλεχος είναι η Λουκία Τουμπανάκη με εγγύηση 500.000 ευρώ! Το τρίτο στέλεχος για τη σύμβαση 717, και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 700.000 ευρώ! Και το ερώτημα είναι: πώς εξασφάλισαν τέτοια αστρονομικά ποσά για να καλύψουν τις υπέρογκες εγγυήσεις; Αν υπήρχε κράτος θα έλεγχε πού τα βρήκαν.
Και αποκαλύπτει στην ΕΣΤΙΑ ο κος Κοττάκης:
-Αληθεύει ότι μεγαλοεπιχειρηματίας πλήρωσε την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;
-Αληθεύει ότι συνεργάτης του πρωθυπουργού συναντήθηκε με αξιωματούχο του ΟΣΕ και τον ενημέρωσε ότι θα πάει στη φυλακή, αλλά θα ανταμειφθεί;;
Αυτά γράφτηκαν σήμερα από την παραδοσιακή δική σας εφημερίδα την ΕΣΤΙΑ, όχι από εφημερίδα της αντιπολίτευσης.
Από την περιγραφή, λέει ο κος Κοττάκης, προκύπτει ότι αναφέρεται στους: Γ.Μ. και Χ.Β. της ΕΡΓΟΣΕ. Αληθεύει; Ας το διαψεύσουν! Ο ένας τριγυρνάει εδώ μέσα.
-Αληθεύει ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με πασίγνωστο ολιγάρχη;
-Αληθεύει ότι οι κύριοι Μπρατάκος, Σκέρτσος και Παπασταύρου είχαν συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, την ώρα που στην Βουλή τον κατήγγειλαν για αποσταθεροποίηση;;
Έχω μπροστά μου ένα πόθεν έσχες υπαλλήλου του ΟΣΕ. Για να δείτε πώς γίνεται το λαθρεμπόριο. Έχει τριώροφο στην Κηφισιά, 2 σκάφη και εξοχικό. Και αυτά με μισθό 1.600 ευρώ / μήνα!! Πώς γίνεται αυτό;;
Όλοι φοβάστε; Όλοι είστε δειλοί;
Είστε φοβισμένοι και δειλοί. Δεν ψελλίζετε ποιος είναι. Είστε δειλοί. Και θέλετε να κυβερνήσετε! Εγώ θα σας πω το όνομα: Μαρινάκης!»
Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική για τη «μονταζιέρα», λέγοντας: 1η Μαρτίου 2023 το πρωί 3 στελέχη του ΟΣΕ βρέθηκαν στην οδό Καρόλου, στο γραφείο της Δ/νσης Κυκλοφορίας, εκεί όπου υπάρχει το καταγραφικό των συνομιλιών. Δεν επέτρεψαν σε κανένα άλλο στέλεχος του ΟΣΕ να εισέλθει στο γραφείο. Στις 11 το πρωί αναχώρησαν με ένα μαύρο τζιπ. Ο ένας από αυτούς ήταν ο Κώστας Χρυσάγης! Ο άνθρωπος που -συμπτωματικά- έχασε τη ζωή του στην Βουλιαγμένη λίγες ημέρες μετά σε περίεργο τροχαίο. Ο άλλος ήταν ο άνθρωπος που διορίσατε μεταβατικό πρόεδρο του ΟΣΕ και σκανδαλωδώς παραμένει στην θέση του! Πρόκειται για τον Παναγιώτη Τερεζάκη! Βρήκαμε τους δύο. Ψάχνουμε τον τρίτο.
Πώς είναι δυνατόν να έχουν υλικό από την 1η Μαρτίου το πρωί, αλλά η αστυνομία να κατάσχει το υλικό στις 4 Μαρτίου; Και πώς είναι δυνατόν το βράδυ της 1ης Μαρτίου να δημοσιεύονται μονταρισμένοι οι διάλογοι στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ; Ποιος έκανε το μοντάρισμα;»

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων