Συγκλονίζει η Ιωάννα Σαρρή. Τι είναι η παράλυση προσώπου Bell που αποκάλυψε ότι πάσχει; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συγκλονίζει η Ιωάννα Σαρρή. Τι είναι η παράλυση προσώπου Bell που αποκάλυψε ότι πάσχει;

Τρόμαξα, έκλαψα πολύ, πανικοβλήθηκα και ακόμα και τώρα που σας γράφω φοβάμαι πολύ

 medlabnews.gr iatrikanea

Tο γνωστό μοντέλο, μέσω Instagram Story, ανακοίνωσε στους ακόλουθους της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το πρόβλημα υγείας με το οποίο διαγνώστηκε. Πρόκειται για την Πάρεση Προσωπικού Νεύρου ή αλλιώς Πάρεση Bell.

H ανάρτηση της

«Εδώ και μερικές ημέρες αντιμετωπίζω κάτι τρομακτικό για εμένα. Ήμουν ταξίδι στο εξωτερικό όταν ξεκίνησαν όλα… Για να μην σας κουράζω, μετά από πολλές εξετάσεις, μου βρήκαν ότι έχω πάρεση Bell. Ουσιαστικά η αριστερή πλευρά του προσώπου μου έχει υποστεί παράλυση.

Η πάρεση Bell δεν θεωρείται μόνιμη, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις δεν εξαφανίζεται

Τρόμαξα, έκλαψα πολύ, πανικοβλήθηκα και ακόμα και τώρα που σας γράφω φοβάμαι πολύ, γιατί πέρα από το εμφανισιακό κομμάτι που επηρεάζει την ψυχολογία, είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό για να μπορώ να δουλέψω μιας και η δουλειά μου είναι και το πρόσωπο μου.

Οι γιατροί μου με καθησυχάζουν και με υπομονή, καλή διάθεση, άπειρα χάπια, άπειρη κορτιζόνη, ξεκούραση, αγκαλιές και αγάπη από τους δικούς μου ανθρώπους, μου είπαν ότι θα γίνω καλά.

Μετά από πολλή σκέψη για το αν πρέπει ή όχι να το μοιραστώ, σήμερα πήρα το θάρρος και το έκανα γιατί πέρα από τα μηνύματα σας, θέλω να σας πω να προσέχετε τον εαυτό σας, να τον αγαπάτε, να ξεκουράζεστε και να ακούτε το σώμα σας.

Τι είναι η πάρεση Bell;

Πρόκειται για την παράλυση της μισής πλευράς του προσώπου, χωρίς κάποια προφανή αιτία. Τα αίτια της νόσου δεν έχουν διευκρινιστεί με σαφήνεια. Η επικρατέστερη θεωρία είναι ότι οφείλεται σε ιογενή μόλυνση του προσωπικού νεύρου. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι, αν και ιογενής, η ασθένεια δεν είναι μεταδοτική

Ποια συμπτώματα έχει η πάρεση Bell;

Τα συμπτώματα ποικίλλουν, αλλά κατά κανόνα περιλαμβάνουν: πτώση του βλεφάρου και της γωνίας του στόματος, αδυναμία ελέγχου των μυών της μίας πλευράς του προσώπου, καθώς και εμβοές . Η διάγνωση της παράλυσης γίνεται με βάση την κλινική παρουσίαση, και προκαλείται από την αναστολή της λειτουργίας του προσωπικού νεύρου που ελέγχει τους μύες, ειδικά αυτούς γύρω από το μάτι και το στόμα. Μπορεί επίσης να είναι κληρονομική ή επίκτητη, ή χωρίς προφανή αίτια κλπ.

Η πάρεση Bell μπορεί να πλήξει οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία. Εμφανίζεται συχνότερα σε έγκυες γυναίκες και σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη, γρίπη, κρυολόγημα ή άλλη πάθηση του ανώτερου αναπνευστικού. Η πάρεση Bell επηρεάζει εξίσου τους άνδρες και τη γυναίκα. Είναι λιγότερο συχνή πριν από την ηλικία των 15 ετών ή μετά την ηλικία των 60 ετών.

Η πάρεση Bell δεν θεωρείται μόνιμη, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις δεν εξαφανίζεται. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για την παράλυση Bell- ωστόσο, η ανάρρωση αρχίζει συνήθως 2 εβδομάδες έως 6 μήνες από την έναρξη των συμπτωμάτων. Τα περισσότερα άτομα με παράλυση ανακτούν πλήρως την έκφραση του προσώπου.

Μόσιαλος: Τι είναι η παράλυση Βell που εμφανίζεται ως παρενέργεια στο εμβόλιο της pfizer;

Τις παρενέργειες του πολλά υποσχόμενου εμβολίου των Pfizer και BioNTech κατά του κοροναϊού σχολιάζει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Σε λεπτομερή έκθεση του ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), αναφέρεται ότι 4 εθελοντές που δοκίμασαν το εμβόλιο αυτό εμφάνισαν παράλυση στο πρόσωπο, μια πάθηση που είναι γνωστή ως πάρεση ή παράλυση Bell.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μόσιαλος, δεν υπάρχει σαφής βάση συσχέτισης με το εμβόλιο, ενώ η συχνότητα της αναφερόμενης πάρεσης Bell είναι σύμφωνη με το αναμενόμενο ποσοστό στον γενικό πληθυσμό.

O Τζορτζ Κλούνεϊ αποκάλυψε πώς παρέλυσε το μισό του πρόσωπο, έχοντας πάρεση Bell

Ο George Clooney έκανε μια μεγάλη αποκάλυψη για την υγεία του ξαφνιάζοντας τους εκατομμύρια θαυμαστές του.

Χαρακτηριστικά ο George Clooney τόνισε: «Θέλω να επισημάνω κάτι εδώ. Θα γελάσατε είμαι σίγουρος, κάποιο αστείο θα βρεις να κάνεις, σε αυτή την φωτογραφία έχω παράλυση Bell, ναι εκεί το μισό μου πρόσωπο είναι παράλυτο. Αν το παρατηρήσεις θα δεις ότι είναι πολύ διαφορετικό πρόσωπο στην μια πλευρά». Ο ηθοποιός σηκώθηκε από τη θέση του, κάλυψε με το χέρι του τη μισή φωτογραφία και έδειξε πόσο διαφορετική ήταν η μισή πλευρά του προσώπου του.

Διαβάστε επίσης

Μόσιαλος: Τι είναι η παράλυση Βell που εμφανίζεται ως παρενέργεια στο εμβόλιο της pfizer;

O Τζορτζ Κλούνεϊ αποκάλυψε πώς παρέλυσε το μισό του πρόσωπο, έχοντας πάρεση BellΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων