Συμμορία ανηλίκων. Ειδικοί προειδοποιούν για τη σίσα. Πέθανε γιατί 6 αλήτες την πότισαν με υγρά μπαταρίας και χλωρίνη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συμμορία ανηλίκων. Ειδικοί προειδοποιούν για τη σίσα. Πέθανε γιατί 6 αλήτες την πότισαν με υγρά μπαταρίας και χλωρίνη

Μαθητές Λυκείου αποτελούσαν τη συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά στα βόρεια προάστια

 medlabnews.gr iatrikanea 

Μαθητές Λυκείου αποτελούσαν τη συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά στα βόρεια προάστια, με έξι ανηλίκους να έχουν συλληφθεί.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη τους μετά την καταγγελία των γονέων νεαρής κοπέλας, φίλης της 16χρονης που πέθανε μετά από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών στο Βύρωνα, πριν από 6 μήνες.

Το κύκλωμα δρούσε από τον περασμένο Νοέμβριο. Στις έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν ναρκωτικά, χρήματα, ζυγαριά ακριβείας, τρίφτες, μαχαίρια, αεροβόλα και μεταλλικές σφαίρες.

Κατασχέθηκαν τα επιχειρησιακά τηλέφωνα των συλληφθέντων, που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και πήραν προθεσμία να απολογηθούν στον ανακριτή τη Μ. Τετάρτη.

Η καταγγελία

Οι γονείς της 16χρονης, που ήταν φίλη με την ανήλικη που έχασε την ζωή της μετά από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών τον περασμένο Νοέμβριο, κατήγγειλαν στις εισαγγελικές αρχές ότι ένας 27χρονος χορηγούσε ναρκωτικές ουσίες στην κόρη τους και έτσι ξεκίνησε η έρευνα του Τμήματος Ανηλίκων.

Ο 27χρονος είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, αλλά φαίνεται να μην έχει σχέση με την συμμορία των ανηλίκων που διακινούσε ναρκωτικά σε πλατείες σε Νέο Ψυχικό, Παπάγου, και Χολαργό, καθώς λειτουργούσε αυτόνομα.

Εγκέφαλοι της σπείρας ήταν δύο δίδυμα αδέλφια, μόλις 20 χρονών, τα οποία με την βοήθεια των μαθητών διακινούσαν χασίς και κοκαΐνη.

Οι κωδικές λέξεις

Οι περισσότεροι πελάτες του κυκλώματος ήταν ανήλικοι, ενώ ταυτοποιήθηκαν 20 αγοραπωλησίες ναρκωτικών. Χρησιμοποιούσαν για τις επικοινωνίες τους διαδικτυακές εφαρμογές και μιλούσαν με κωδικές ονομασίες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μαλ, λαμ ή μαύρο: έλεγαν την κάνναβη.

Καδέ: ο αναγραμματισμός της λέξης δέκα.

Φλάι: επί πίστωση

Φως-φος ή φόσμπα: αναγραμματισμός της λέξης «μπάφος»

Κόκα ή κόκ: κοκαΐνη

Λεκ: τα χρήματα

Σεντ: στα Αγγλικά σημαίνει Άγιος και αναφέρονταν στην πλατεία Άι Γιώργη στο Νέο Ψυχικό.

Ειδικοί προειδοποιούν για τη σίσα: «Προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες ισοδύναμες με 20 χρόνια ηρωίνης»

Σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο, που ισοδυναμούν με εκείνες που προκαλούνται από πολυετή χρήση ηρωίνης, επιφέρει η χρήση του ναρκωτικού σίσα, το οποίο χορηγήθηκε στη 16χρονη από τον Βύρωνα.

«Σκεφτείτε ότι έξι μήνες χρήσης σίσα, προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο ισοδύναμες με 20 χρόνια χρήσης ηρωίνης», επεσήμανε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Παπαζήσης, καθηγητής Ιατρικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ και Ψυχίατρος.

Είναι μάστιγα παγκοσμίως αυτά τα συνθετικά ναρκωτικά που είναι εύκολα στην παραγωγή και πολύ φθηνά και ανήκουν στην κατηγορία διεγερτικών μαζί με το Captagon, πρόσθεσε. «Η τοξικότητα αυτών των ουσιών είναι αυτό που φοβόμαστε, καθώς η βάση της «κοκαΐνης των φτωχών», είναι κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, με προσμίξεις και διάφορες ουσίες τις οποίες δεν γνωρίζουμε», είπε ο Γιώργος Παπαζήσης.

Τι μπορεί να προκαλέσει

Σχολιάζοντας την κατάσταση της υγείας της 16χρονη, είπε πως το κώμα μπορεί να προκαλέσει μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες. Ο Γιώργος Παπαζήσης σημείωσε πως η χρήση διεγερτικών είναι συνδεδεμένη με αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως το παιδί να απουσιάζει, να αποσύρεται από δραστηριότητες, να παρουσιάζει ευρεθιστότητα επιθετικότητα, διαταραχή ύπνου ενώ τόνισε πως η οικογένεια «πρέπει να έχει γενικότερο έλεγχο», υπενθυμίζοντας ότι στην περίπτωση της 16χρονης δεν την άφησαν να επιστρέψει το βράδυ στο σπίτι της.

Ο καθηγητής Ιατρικής Φαρμακολογίας συμπλήρωσε πως τα προειδοποιητικά σημάδια εμφανίζονται, όταν η χρήση περάσει στο δεύτερο στάδιο δηλαδή την ενέσιμη μορφή και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό από το Γυμνάσιο τα παιδιά να είναι ενημερωμένα για τους κινδύνους των συνθετικών ναρκωτικών που «στοιχίζουν λίγα ευρώ αλλά είναι πολλαπλάσια τοξικά και εθιστικά».

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων