Παραμορφώθηκε το πρόσωπο τους με βαθουλωμένα μάτια, ισχνά μάγουλα και το σώμα τους με κρεμασμένο δέρμα παίρνοντας Ozempic | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παραμορφώθηκε το πρόσωπο τους με βαθουλωμένα μάτια, ισχνά μάγουλα και το σώμα τους με κρεμασμένο δέρμα παίρνοντας Ozempic

Το έχουν μάλιστα αποκαλέσει «πρόσωπο του Ozempic», του φαρμάκου για το σάκχαρο που χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι προκειμένου να χάσουν κιλά.

 medlabnews.gr iatrikanea

Απαλά μάγουλα, μέτωπα χωρίς ρυτίδες. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που έχουμε συνηθίσει στις διασημότητες που έχουν εμμονή με το μπότοξ και τα fillers. Αλλά το τελευταίο διάστημα μια νέα εμφάνιση έχει κυριεύσει το Χόλιγουντ: βαθουλωμένα μάτια, ισχνά μάγουλα και κρεμασμένο δέρμα. Αυτό είναι το «πρόσωπο του Ozempic».

Οι ειδικοί λένε ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση της δημοτικότητας των φαρμάκων για την απώλεια βάρους. Το έχουν μάλιστα αποκαλέσει «πρόσωπο του Ozempic», του φαρμάκου για το σάκχαρο που χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι προκειμένου να χάσουν κιλά.

Μάλιστα, ο πρώην της Κόρτνεϊ Καρντάσιαν, Σκοτ Ντίζικ, τρόμαξε τους θαυμαστές του τον περασμένο μήνα με τη νέα του εμφάνιση. Και φαίνεται πως δεν είναι ο μόνος.

Ο Σκοτ Ντίσικ αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια για τις συνέπειες από τη χρήση του Ozempic, λίγο καιρό αφότου σόκαρε τους θαυμαστές του λόγω της δραματικής απώλειας βάρους του.

Ο 40χρονος σταρ του ριάλιτι - που έχει τρία παιδιά με την πρώην του Κόρτνεϊ Καρντάσιαν - προκάλεσε ανησυχία όταν φωτογραφήθηκε πολύ αδυνατισμένος τον περασμένο μήνα.

Οι θαυμαστές ανησυχούσαν ότι η ισχνή εμφάνισή του ήταν αποτέλεσμα μιας αδιευκρίνιστης ασθένειας ή χρήσης ναρκωτικών, αλλά πηγές δήλωσαν στη DailyMail.com ότι χρησιμοποιούσε Ozempic σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί από το περιττό βάρος.

Τώρα, ο Ντίσικ φέρεται να έχει απευθυνθεί σε διατροφολόγο για να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει την αυξομείωση του βάρους του μετά τη δημόσια κατακραυγή που προκάλεσε η νέα του εμφάνιση.

«Ο Σκοτ αναγνώρισε ότι έπρεπε να σταματήσει να παίρνει Ozempic αφού είδε τις φωτογραφίες του και τη δημόσια κατακραυγή για την απώλεια βάρους του», δήλωσε στη DailyMail.com μια πηγή και πρόσθεσε: «Νόμιζε ότι φαινόταν καλά επειδή ήταν πάλι πιο αδύνατος, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι αυτό δεν ήταν υγιές. Συνεργάζεται τώρα με έναν διατροφολόγο για να επανέλθει στο σωστό δρόμο και να μην παχύνει στα κιλά που ήταν πριν».

Επιπλέον, η πηγή σημείωσε: «Ο Σκοτ ήταν απίστευτα ελκυστικός και γυμνασμένος σε όλη του τη ζωή και δεν περνάει και τις καλύτερες στιγμές του αποδεχόμενος ότι η ηλικία τον προλαβαίνει».

Το Ozempic έχει γίνει δημοφιλές από πλήθος διασημοτήτων, όπως η Σάρον Όσμπορν και η Όπρα Γουίνφρεί, οι οποίες το έχουν χρησιμοποιήσει για την απώλεια βάρους. Το συγκεκριμένο φάρμακο αποτελεί μια θεραπεία για τον διαβήτη, που όμως έγινε δημοφιλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για απώλεια βάρους, προκαλώντας ντόμινο προβλημάτων στον χώρο της υγείας.

Τον περασμένο μήνα, η DailyMail.com ανέφερε ότι ο Ντίσικ είχε στραφεί στο Ozempic σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί το βάρος του, αφότου είχε πάρει κιλά έπειτα από έναν τραυματισμό στην πλάτη μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα το 2022.

Οι θαυμαστές εξέφρασαν την ανησυχία τους όταν φωτογραφήθηκε εμφανώς αδυνατισμένος μετά από ένα γεύμα με τους φίλους του στο εστιατόριο Catch Steak στο Δυτικό Χόλιγουντ πριν από λίγες εβδομάδες.

Πηγές αποκάλυψαν επίσης στην Daily Mail ότι τα προβλήματα αύξησης βάρους του Ντίσικ τον οδήγησαν στο Ozempic, αλλά η δραστική μεταμόρφωσή του έκανε τον περίγυρό του να ανησυχεί. «Είχε πάρει πολύ βάρος και δεν άντεχε να βλέπει τον εαυτό του σε βίντεο που προβλήθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες. Θα έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για να το καλύψει», υποστήριξε κοντινό του πρόσωπο με ένα ακόμα να προσθέτει: «Αλλά τώρα είναι ξεκάθαρα ότι έχει πάει πολύ μακριά και, φυσικά, η οικογένεια Kαρντάσιαν ανησυχεί για αυτόν».

Τα χαρακτηριστικά του «προσώπου του Ozempic»

Η δρ Σμίτα Ραμαναντάμ, πλαστικός χειρουργός στο Νιου Τζέρσεϊ, δήλωσε στην Daily Mail: «Το "πρόσωπο του Ozempic" είναι, ουσιαστικά, τα ίδια χαρακτηριστικά που βλέπουμε όταν οι ασθενείς έχουν ταχεία απώλεια βάρους. Παρατηρούμε απώλεια όγκου στο πρόσωπο, και όταν χάνουμε λίπος από το πρόσωπο, βλέπουμε σημάδια όπως τα πιο βαθουλωμένα μάτια, πιο κρεμασμένο δέρμα και ένα γενικότερο κοίλωμα των χαρακτηριστικών. Μερικές φορές, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το άτομο να δείχνει μεγαλύτερο σε ηλικία - επειδή το λίπος στα μάγουλά μας είναι αυτό που μας δίνει μια πιο νεανική εμφάνιση».

Η δρ Σου Ντεκότις, ειδικός στην απώλεια βάρους που έχει συνταγογραφήσει το Ozempic σε χιλιάδες ασθενείς, πρόσθεσε ότι η απώλεια βάρους φαίνεται πιο έντονη σε όσους έχουν μακρύτερα πρόσωπα, λόγω του τρόπου με τον οποίο τεντώνεται το δέρμα.

Περισσότερες από 9 εκατομμύρια συνταγές για το Ozempic γράφτηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022, καθώς το φάρμακο κατακτά τις ΗΠΑ.

Η Daily Mail έδειξε σε χειρουργούς -στους οποίους συμμετείχε και ο δρ Νίκολας Τζόουνς- φωτογραφίες 15 διασημοτήτων που είχαν πρόσφατες μεταμορφώσεις μετά από απώλεια βάρους, με τους γιατρούς να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι περισσότεροι από τους μισούς -κυρίως άνδρες- είχαν «πρόσωπο Ozempic».

Ήταν πιο δύσκολο να το διαπιστώσουν στις γυναίκες, είπαν, επειδή είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν fillers και να καλύπτουν τις ατέλειες με μακιγιάζ.

Τεράστια η διαφορά στον Τζον Γκούντμαν

Στην κορυφή της λίστας ήταν ο Τζον Γκούντμαν, ο οποίος, όπως είπαν οι ειδικοί, είχε δραστικά λιγότερο όγκο στο πρόσωπο και, ως αποτέλεσμα, περισσότερο χαλαρό δέρμα που είχε σχηματίσει ρυτίδες.

Η δρ Ραμαναντάμ δήλωσε: «Δεν έχει απασχολήσει τις ειδήσεις για κάτι σχετικά με το Ozempic, οπότε δεν ξέρω αν φταίει αυτό... Αλλά ακόμη και με μια απλή απώλεια βάρους βλέπεις περισσότερες γραμμές, περισσότερες ρυτίδες και περισσότερη αποφόρτιση στο πρόσωπό τους. Αυτές οι αλλαγές είναι πολύ χαρακτηριστικές της συνολικής απώλειας βάρους, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιήθηκαν φάρμακα για την απώλεια κιλών».
Ο 71χρονος Τζον Γκούντμαν έχει χάσει 90 κιλά σε περισσότερο από μία δεκαετία, τα οποία αποδίδει στην κατανάλωση μικρότερων μερίδων, στον καθημερινό περίπατο με τα σκυλιά του και στο ότι κάποια στιγμή αφαίρεσε από τη διατροφή του τη ζάχαρη και το αλκοόλ.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων