Αυστραλός γιατρός ανέπτυξε πρωτοποριακή θεραπεία για να θεραπευτεί από τον επιθετικό καρκίνο εγκεφάλου που έπασχε | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αυστραλός γιατρός ανέπτυξε πρωτοποριακή θεραπεία για να θεραπευτεί από τον επιθετικό καρκίνο εγκεφάλου που έπασχε

Η πειραματική θεραπεία του διακεκριμένου παθολόγου βασίζεται στην προσωπική του έρευνα για το μελάνωμα

 medlabnews.gr iatrikanea

Γιατρός ανέπτυξε μια πρωτοποριακή θεραπεία για τον καρκίνο του εγκεφάλου και υποβλήθηκε ο ίδιος σε αυτήν. Έναν χρόνο αφότου ξεκίνησε. μάλιστα, τη θεραπεία για γλοιοβλάστωμα ο καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνει Richard Scolyer παραμένει «καθαρός» από τον καρκίνο.

Εναν χρόνο αφότου υποβλήθηκε σε μια πρωτοποριακή θεραπεία για τον καρκίνο, ο Αυστραλός γιατρός Richard Scolyer, ο οποίος την ανέπτυξε, παραμένει απαλλαγμένος από την ασθένεια.

Η πειραματική θεραπεία του διακεκριμένου παθολόγου βασίζεται στην προσωπική του έρευνα για το μελάνωμα. Ο υποτύπος του γλοιοβλαστώματος με τον οποίο διαγνώστηκε ο καθηγητής είναι τόσο επιθετικός που οι περισσότεροι ασθενείς ζουν για λιγότερο από έναν χρόνο.

Ο γιατρός είναι από τους πιο φημισμένους επιστήμονες της Αυστραλίας και φέτος ανακηρύχθηκε Αυστραλός της Χρονιάς, μαζί με τη συνάδελφο και φίλη του Georgina Long, σε αναγνώριση του έργου τους που άλλαξε την αντιμετώπιση του μελανώματος.

Η πρωτοποριακή θεραπεία για τον καρκίνο

Η έρευνά τους για την ανοσοθεραπεία, η οποία χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού για να επιτεθεί στα καρκινικά κύτταρα, έχει βελτιώσει δραματικά τα αποτελέσματα, παγκοσμίως, για τους ασθενείς με προχωρημένο μελάνωμα. Οι μισοί απ΄ αυτούς έχουν πλέον θεραπευτεί ουσιαστικά, από λιγότερο από 10% που ήταν στο παρελθόν.

Αυτή η έρευνα αποτέλεσε και τη βάση για την αγωγή στον Scolyer, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να θεραπευτεί ο καρκίνος του.

Η καθηγήτρια Long - διάσημη ογκολόγος - και η ομάδα της ανακάλυψαν ότι η ανοσοθεραπεία λειτουργεί καλύτερα όταν χρησιμοποιείται συνδυασμός φαρμάκων και όταν χορηγείται πριν από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου. Και έτσι, ο συνεργάτης της έγινε πέρυσι ο πρώτος ασθενής με καρκίνο του εγκεφάλου στον οποίο χορηγήθηκε συνδυασμένη ανοσοθεραπεία, πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

Είναι, επίσης, ο πρώτος στον οποίο χορηγήθηκε εξατομικευμένο εμβόλιο, με βάση τα χαρακτηριστικά του όγκου του, το οποίο ενισχύει τη δυνατότητα των φαρμάκων να εντοπίσουν τον καρκίνο.

Μετά από δύο δύσκολους μήνες θεραπείας, κατά τη διάρκεια των οποίων αντιμετώπισε επιληπτικές κρίσεις, ηπατικά προβλήματα και πνευμονία, ο ασθενής δηλώνει ότι νιώθει πιο υγιής.

Σήμερα, Τρίτη (14/5), ανακοίνωσε ότι η τελευταία του μαγνητική τομογραφία δεν έδειξε υποτροπή του όγκου.

«Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν πιο νευρικός από ό,τι ήμουν για οποιαδήποτε προηγούμενη εξέταση» παραδέχθηκε στο BBC. «Είμαι απλά ενθουσιασμένος και χαρούμενος... δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος».

Σημείωσε πως νιώθει καλύτερα απ΄ό,τι εδώ και χρόνια και μπορεί να ασκείται καθημερινώς, κάνοντας χαλαρό τζόκινγκ 15 χιλιομέτρων.

Εξήγησε πως δεν έχει θεραπευτεί, αλλά στάθηκε στο ότι ο όγκος δεν έχει επιστρέψει και έτσι έχει χρόνο να «απολαύσω τη ζωή μου με τη σύζυγό μου, Katie, και τα τρία υπέροχα παιδιά μου».

Ο ίδιος και η συνάδελφός του έχουν δηλώσει πως οι πιθανότητες θεραπείας είναι «ελάχιστες», αλλά ελπίζουν ότι η πειραματική θεραπεία θα κρατήσει στη ζωή τον Scolyer και σύντομα θα βρεθεί κάτι καλύτερο.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων