Πωλείται, κλείνει «Ο Άλλος Άνθρωπος»; Τι αναφέρει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πωλείται, κλείνει «Ο Άλλος Άνθρωπος»; Τι αναφέρει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος;

Υπενθυμίζεται ότι ο δημιουργός του άλλου ανθρώπου βρίσκεται αντιμέτωπος με καταγγελίες για μη χρηστή διαχείριση των χρημάτων που προορίζονταν για την

 medlabnews.gr

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος έσπασε τη σιωπή του και με μια αινιγματική ανάρτησή του στο Facebook, ουσιαστικά ενημέρωσε τους υποστηρικτές και τους φίλους της οργάνωσης «Άλλος άνθρωπος» για τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί.

Πωλείται ο χώρος που φιλοξενήθηκε η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Ειδικότερα, στην φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση φαίνεται το κτίριο που στεγάζεται η κοινωνική κουζίνα στην περιοχή του Μεταξουργείου, και την ταμπέλα «Πωλείται το παρόν κατάστημα». Η επίμαχη φωτογραφία συνοδεύεται από τη λεζάντα του Πολυχρονόπουλου «αυτό είναι το τέλος».

Η ανάρτηση αναστάτωσε τους φίλους της κοινωνικής κουζίνας και σε σχετική ερώτηση για το τι υποδηλώνει η φωτογραφία και η αγγελία πώλησης του ακινήτου, ο δημιουργός του «Άλλου άνθρωπου» απάντησε ότι όντως μπαίνει πωλητήριο στο κτίριο της οργάνωσης καθώς το συμβόλαιο έληξε και ο ιδιοκτήτης λόγω οικονομικής κατάστασης επιθυμεί την πώληση του κτιρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημιουργός του άλλου ανθρώπου βρίσκεται αντιμέτωπος με καταγγελίες για μη χρηστή διαχείριση των χρημάτων που προορίζονταν για την κοινωνική κουζίνα. Ειδικότερα, ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κατηγορείται ότι μαζί με μέλη της οικογένειας του, έχουν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, αποκομίζοντας περίπου 600.000 ευρώ.

Ο ίδιος πάντως δεν αποθαρρύνεται από όσα έχουν ακουστεί και από το γεγονός ότι ελέγχεται από τις Αρχές για αδικήματα όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εγκληματική οργάνωση και όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η στήριξη του κόσμου παραμένει παρόλο που έχει μειωθεί «γιατί δεν έχουμε λογαριασμούς» αλλά όπως δήλωσε«δεν έχουμε σταματήσει να μαγειρεύουμε ούτε μία ημέρα».


Για την πολύκροτη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μίλησε η σεφ Γωγώ Δελογιάννη.

Καλεσμένη στην ΕΡΤ και το «Στούντιο 4»,αναφέρθηκε στον Πολυχρονόπουλο, λέγοντας πως την είχε ενημερώσει μία ημέρα πριν, ότι την επομένη θα βγει στη φόρα η υπόθεσή του.

«Ολο αυτό που έγινε είναι πλήγμα στην αλληλεγγύη. Ημουν 11 χρόνια στον ''Αλλο Ανθρωπο''. Εχω πάει παντού, μέχρι και Ουκρανία. Είναι πλήγμα και δεν είναι ωραίο και για μένα, γιατί συναισθηματικά ήταν πολύ βαρύ. Κλονίστηκε η εμπιστοσύνη που είχα σε αυτόν» είπε αρχικά.

Ειδικότερα, είπε πως «εννοείται πως κλονίστηκε η εμπιστοσύνη μου. Έμαθα από τον Κώστα (σ.σ. Πολυχρονόπουλο) ότι “αύριο θα βγει αυτό”, μου έστειλε μήνυμα και μου το είπε. “Ό,τι είναι να βγει, θα το ελέγξει η δικαιοσύνη” είπα. Τι να έλεγα; Δεν έχει και καμία σημασία, ότι είναι, θα αποδειχθεί. Ο Κώστας ισχυρίζεται ότι όλα είναι ψέματα, μακάρι και το εύχομαι, αλλά ό,τι και να πει η δικαιοσύνη τώρα έχει γίνει το πλήγμα στην αλληλεγγύη έχει γίνει. Η ζημιά έγινε. Μέσα σε έναν χρόνο και η Κιβωτός και ο Άλλος Άνθρωπος».

«Επειδή έκανα εντατική ψυχοθεραπεία τον τελευταίο καιρό, γιατί έλεγα “εγώ χαζή είμαι; Τυφλή; Ήμουν εκεί κάθε μέρα και έβλεπα, δεν μπορεί να μην έχω δει τίποτα”, έλεγα στον εαυτό μου «κάτσε και σκέψου σημάδια που έχεις αγνοήσει». Παιδιά, δεν έβρισκα! Και κατέληξα σε κάτι που είναι πιο συνολικό και πιο μεγάλο. Ότι, όταν σε κάτι θέλεις πολύ να πιστέψεις, όλα τα ψήγματα που μπαίνουν στη μέση δεν σε αφορούν και σου χαλάνε το όνειρο».

«Μετά τις καταγγελίες δεν έχουμε μιλήσει. Δεν ξέρω και τι να πω, δεν έχω τι να πω. Σε άλλους εθελοντές έχει πει ο Κώστας πως θέλει να συνεχίσουν το έργο, μετά είπε ότι θα το συνεχίσει μόνος του και υπάρχει ένα χάος εκεί. Ωστόσο είμαστε πολλοί που έχουμε πρόθεση να κάνουμε κάτι, θα δούμε αν αυτό γίνει σκοπός».

«Τώρα έχω να πάω 10 – 15 μέρες στον Άλλο Άνθρωπος. Κάπως κρύωσε η καρδιά μου. Ήταν απέναντι από το μαγαζί μου και πήγαινα κάθε δυο μέρες ενώ έχουμε κάνει μαζί και πάρα πολλές δράσεις» συμπλήρωσε η Γωγώ Δεληγιάννη

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων