H Johnson & Johnson αποζημιώνει με 6,5 δισ ασθενείς που έπαθαν καρκίνο των ωοθηκών από το ταλκ της | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

H Johnson & Johnson αποζημιώνει με 6,5 δισ ασθενείς που έπαθαν καρκίνο των ωοθηκών από το ταλκ της

Το 99% των αγωγών που σχετίζονται με το ταλκ προέρχονται από καρκίνο των ωοθηκών.

 

medlabnews.gr iatrikanea


Η πρώτη δικαστική απόφαση ήταν το 2019 όπου δικαστήριο στην Καλιφόρνια απέδωσε αποζημίωση 29 εκατομμυρίων λιρών σε μία γυναίκα η οποία ισχυριζόταν ότι ο αμίαντος στη σκόνη ταλκ της εταιρείας Johnson & Johnson της προκάλεσαν καρκίνο.

Εκείνη την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου του Όκλαντ στην Καλιφόρνια ακολούθησαν περισσότερες από 60.000 αγωγές παγκοσμίως σχετικές με το ταλκ.

Η Johnson & Johnson βρίσκεται αντιμέτωπη με πληθώρα αγωγών, μετά από καταγγελίες πολιτών που ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα ταλκ της προκάλεσαν καρκίνο. 

Η Johnson & Johnson προκειμένου να διευθετήσει σχεδόν όλες τις χιλιάδες αγωγές στις ΗΠΑ, οι οποίες αναφέρουν ότι τα προϊόντα με βάση το ταλκ προκάλεσαν καρκίνο των ωοθηκών, αποφάσιsε να καταβάλει το ποσό των 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

 Σύμφωνα με το CNBC, αυτές οι περιπτώσεις, προκάλεσαν χρόνια προβλήματα στην J&J, η οποία διατείνεται ότι η βρεφική σκόνη ταλκ- που έχει πλέον καταργηθεί – και άλλα προϊόντα ταλκ, είναι ασφαλή για τους καταναλωτές. 

 Η συμφωνία θα επιτρέψει στην εταιρεία να επιλύσει τις αγωγές μέσω μιας τρίτης κατάθεσης πτώχευσης μιας θυγατρικής εταιρείας, της LTL Management, επισημαίνει το CNBC. Εν συνεχεία, θα ξεκινήσει μια τρίμηνη περίοδος ψηφοφορίας για τους ενάγοντες, με την ελπίδα να επιτευχθεί συναίνεση σχετικά με τη διευθέτηση όλων των σημερινών και μελλοντικών ισχυρισμών για τον καρκίνο των ωοθηκών. 

Το 99% των αγωγών που σχετίζονται με το ταλκ που κατατέθηκαν κατά της J&J και των θυγατρικών της προέρχονται από καρκίνο των ωοθηκών.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων