Κάηκαν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γιαννίτσης» που εμπλέκεται στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης μαθητών (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κάηκαν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γιαννίτσης» που εμπλέκεται στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης μαθητών (video)

Στις φλόγες παραδόθηκε το βράδυ της Κυριακής (19/5) το εργοστάσιο «Γιαννίτσης» στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας με την καταστροφή να είναι ολοκληρωτική

 medlabnews.gr

Στις φλόγες παραδόθηκε το βράδυ της Κυριακής (19/5) το εργοστάσιο «Γιαννίτσης» στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας με την καταστροφή να είναι ολοκληρωτική στη μεγάλη επιχείρηση.

Παρά την τεράστια κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με συνολικά 18 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο και 40 πυροσβέστες, αλλά και υδροφόρες του Δήμου Λαμιέων, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρισκόντουσαν στον περιβάλλοντα χώρο.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είχε ετοιμάσει πριν από δύο ημέρες τα σχολικά γεύματα από τα οποία προκλήθηκε μαζική τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές σχολείων της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψαν ζητήματα με τις δεξαμενές αερίου που έσκαγαν. Ευτυχώς, δεν υπήρχαν εγκλωβισμένα άτομα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Οι πυροσβέστες προσπάθησαν με αντιασφυξιογόνες μάσκες να μπουν στο εσωτερικό του εργοστασίου θέλοντας να αποκλείσουν την πιθανότητα να βρίσκονται μέσα σε αυτό εργαζόμενοι, όμως οι ισχυρές εκρήξεις από δεξαμενές αερίου τροφοδοτούσαν τις φλόγες. Ορισμένοι από τους εργαζόμενους που πρώτοι έφτασαν στον χώρο του εργοστασίου μπήκαν μέσα στο προαύλιο χώρο για να απομακρύνουν αυτοκίνητα, κυρίως φορτηγά αυτοκίνητα της εταιρείας, τα οποία είχαν παραδοθεί στις φλόγες.

Πάνω από 30 μηνύσεις

Να σημειωθεί πως σε μηνύσεις έχουν προχωρήσει γονείς παιδιών από επτά σχολεία της Λαμίας που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση με τον αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων να ανέρχεται σε τουλάχιστον 63 μαθητές. Ο αριθμός των κρουσμάτων ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερος, καθώς τα σχολικά γεύματα, ναι μεν διανέμονται στα σχολεία, ωστόσο αρκετοί μαθητές τα καταναλώνουν στο σπίτι τους. Αυτό μπορεί όμως να συνεπάγεται πως καταναλώθηκε από άλλα μέλη της οικογένειας, τα οποία επίσης υπέστησαν δηλητηρίαση χωρίς όμως να έχει καταγραφεί.

Μετά την αποκάλυψη των δεκάδων κρουσμάτων, οι γονείς των παιδιών πήγαν την Παρασκευή (17/5) στον εισαγγελέα της Λαμίας για να καταγγείλουν το συμβάν.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων