Κορίτσι θαύμα πήρε πτυχίο πανεπιστημίου στα 14 και διδακτορικο στα 17 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κορίτσι θαύμα πήρε πτυχίο πανεπιστημίου στα 14 και διδακτορικο στα 17

Η Tillman είναι επίσης ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του Dorothyjeanius STEAM Leadership Institute.

 medlabnews.gr iatrikanea

Η συμμετοχή της Dorothy Jean Tillman II στην τελετή αποφοίτησης του Arizona State University στις 6 Μαΐου ήταν το πιο πρόσφατο βήμα στο ταξίδι της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο ξεκίνησε η έφηβη από το Σικάγο όταν παρακολούθησε το πρώτο της μάθημα στο κολέγιο σε ηλικία 10 ετών. Ενδιάμεσα ακολούθησαν τα πτυχία associate, bachelor και master.

17χρονη με διδακτορικό

Όταν η Tillman υποστήριξε με επιτυχία τη διατριβή της τον Δεκέμβριο, έγινε το νεότερο άτομο -σε ηλικία 17 ετών- που απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στην ολοκληρωμένη συμπεριφορική υγεία στο Arizona State, δήλωσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Leslie Manson στην εκπομπή «Good Morning America» του ABC για ένα ρεπορτάζ τη Δευτέρα.

Η Τίλμαν, η οποία αποκαλείται «Ντόροθι Τζάνιους» από την οικογένεια και τους φίλους της, είναι εγγονή της πρώην δημοτικής συμβούλου του Σικάγο Ντόροθι Τίλμαν.

Όταν οι περισσότεροι μαθητές μόλις μαθαίνουν να πλοηγούνται στο γυμνάσιο, η μητέρα της έγραψε την Tillman σε μαθήματα μέσω του College of Lake County στο βόρειο Ιλινόις, όπου σπούδασε ψυχολογία και ολοκλήρωσε το πτυχίο της το 2016, σύμφωνα με το βιογραφικό της.

Η Tillman απέκτησε πτυχίο στις ανθρωπιστικές επιστήμες από το Excelsior College της Νέας Υόρκης το 2018. Περίπου δύο χρόνια αργότερα, απέκτησε το μεταπτυχιακό της από το Unity College στο Μέιν, προτού γίνει δεκτή το 2021 στο πρόγραμμα διαχείρισης συμπεριφορικής υγείας του Arizona State.

Οι θυσίες και η επιτυχία

Το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων της γινόταν εξ αποστάσεως και διαδικτυακά. Η Tillman παρευρέθηκε αυτοπροσώπως στην τελετή αποφοίτησης του Arizona State και μίλησε στην τάξη των αποφοίτων κατά τη διάρκεια της τελετής.

Η Tillman δήλωσε στο Associated Press την Τρίτη ότι πιστώνει τη γιαγιά της και την εμπιστοσύνη στην καθοδήγηση της μητέρας της για τις εκπαιδευτικές της επιδιώξεις και επιτυχίες.

«Όλα όσα κάναμε δεν μου φαίνονταν αφύσικα ή ασυνήθιστα, μέχρι που άρχισε να τραβάει όλη την προσοχή», δήλωσε η Tillman, που σήμερα είναι 18 ετών.

Υπήρξαν όμως και θυσίες.

«Δεν είχα τα καθημερινά σχολικά πράγματα, όπως χορούς στο σπίτι ή εβδομάδες πνεύματος ή απλά σχολικές φωτογραφίες και τέτοια πράγματα ... που δημιουργούν κατά κάποιο τρόπο ενότητα με τους συμμαθητές μου», είπε.

Βρήκε χρόνο να χορεύει και να κάνει χορογραφίες. Η Tillman είναι επίσης ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του Dorothyjeanius STEAM Leadership Institute. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καλοκαιρινές κατασκηνώσεις που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους νέους στις τέχνες και τα θέματα STEM.

Είπε ότι στα σχέδιά της περιλαμβάνονται δημόσιες ομιλίες και συγκέντρωση χρημάτων για την κατασκήνωση, για την οποία η Tillman είπε ότι ελπίζει να κάνει franchise μια μέρα.

Η Tillman έχει κίνητρα και καινοτόμες ιδέες, δήλωσε η Manson, προσθέτοντας: «Και πραγματικά, νομίζω ότι αυτό που εμπνέει είναι ότι ενσαρκώνει την έννοια του να είσαι πραγματικός ηγέτης»

Η Jimalita Tillman δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε περισσότερο από την ικανότητα της κόρης της να δείχνει τον εαυτό της και τις επιτυχίες της με χάρη, αλλά και να καταλαβαίνει πότε να "πατάει πόδι" όταν επιλέγει μεταξύ των κοινωνικών εξόδων και της εκπαίδευσής της.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων