Παθαίνει κρίση επιληψίας και τα δύο εκπαιδευμένα σκυλιά της έγκαιρα την βοηθούν | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παθαίνει κρίση επιληψίας και τα δύο εκπαιδευμένα σκυλιά της έγκαιρα την βοηθούν

Η στιγμή που τα σκυλιά μυρίζουν την κρίση επιληψίας και σπεύδουν να τη βοηθήσουν

 medlabnews.gr iatrikanea

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς τα σκυλιά μπορούν να αντιληφθούν και να αντιδράσουν σε επιληπτικές κρίσεις. Η ιστορία αυτή αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της αφοσίωσης και της νοημοσύνης των σκύλων, καθώς και της σπουδαιότητας της εκπαίδευσής τους ως σκύλους υπηρεσίας.

Η Τζέιμι Σίμπσον μοιράστηκε μάλιστα αυτή τη στιγμή σε ένα βίντεο στο TikTok που έχει γίνει viral με πάνω από 4,9 εκατομμύρια προβολές και δείχνει τη στιγμή που τα σκυλιά της αντιλαμβάνονται ότι παθαίνει επιληπτική κρίση.

Η Τζέιμι φαίνεται να έχει αφιερώσει πολύ χρόνο και προσπάθεια στην εκπαίδευσή τους, και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τον ρόλο που έχουν οι σκύλοι υπηρεσίας στην υποστήριξη και την προστασία των ανθρώπων με ιατρικές ανάγκες.

Η στιγμή που τα σκυλιά μυρίζουν την κρίση επιληψίας και σπεύδουν να τη βοηθήσουν

Όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο, η νεαρή γυναίκα είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι, ενώ τα δυο της σκυλιά -ο αυστραλιανός ποιμενικός Έκο και το golden retriever της Έβερεστ- χαλαρώνουν στο πάτωμα. Κάποια στιγμή όμως τα σκυλιά «πιάνουν» τη μυρωδιά της επερχόμενης επιληπτικής κρίσης της γυναίκας.

Ο Έκο τότε πηδάει σε ένα κοντινό τραπέζι και φέρνει με το στόμα του τα απαραίτητα χάπια στην Τζέιμι, ενώ ο Έβερεστ πατάει με τη μύτη του το κουμπί επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης για να ειδοποιήσει τον σύντροφο της Τζέιμι, τον Ρούμπεν.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όταν τα δύο σκυλιά παρατηρούν ότι η Τζέιμι δεν είχε πάρει ακόμη τα φάρμακά της, ο καθένας τους σπρώχνει το χέρι της για να αντιδράσει.

Οι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύσουν μια οσμή που συνδέεται με επιληπτικές κρίσεις και μπορεί να είναι σε θέση να προβλέψουν επικείμενα επεισόδια, σύμφωνα με μελέτη του 2019 που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Ρεν στη Γαλλία.

Τα σκυλιά είναι γνωστό ότι έχουν εξαιρετική αισθητηριακή αντίληψη και μπορούν να αντιληφθούν αλλαγές στο περιβάλλον και στη συμπεριφορά των ανθρώπων γύρω τους. Σε αυτήν τη συγκεκριμένη ιστορία, οι δύο σκύλοι, ο αυστραλιανός ποιμενικός Έκο και το golden retriever Έβερεστ, φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται την επερχόμενη επιληπτική κρίση της γυναίκας.

Επιπλέον, στην περίπτωση που η Τζέιμι δεν είχε πάρει ακόμη τα φάρμακά της, και τα δύο σκυλιά αντιλαμβάνονται την ανάγκη για άμεση δράση. Καθένα από αυτά προσπαθεί να παρέμβει, σπρώχνοντας το χέρι της Τζέιμι για να πάρει τα φάρμακα.

Εντυπωσιάστηκαν οι ακόλουθοί της

Φυσικά, δεκάδες ήταν οι χρήστες που έσπευσαν να σχολιάσουν κάτω από το βίντεο. «Οι σκύλοι υπηρεσίας δεν θα πάψουν ποτέ να με εκπλήσσουν απόλυτα. Τι καταπληκτικά φιλαράκια έχουμε εδώ στη γη μαζί μας» ανέφερε κάποιος.

«Είναι εκπληκτικό το πώς και τα δύο σκυλιά έκαναν διαφορετικές εργασίες και ήξεραν ακριβώς τι έπρεπε να κάνουν» συμφώνησε κάποιος άλλος. Η Τζέιμι πάντως εκπαιδεύει την Έκο και τον Έβερεστ ως σκύλους υπηρεσίας εδώ και αρκετούς μήνες, δημοσιεύοντας στον λογαριασμό της στο TikTok βίντεο από τη διαδικασία και αποκαλύπτοντας πώς βοηθούν στην ασφάλειά της

Αυτή η ιστορία αποδεικνύει την εξαιρετική αίσθηση που έχουν τα σκυλιά για τις ανάγκες και τις αλλαγές στην υγεία των ανθρώπων που τους φροντίζουν. Είναι μια υπενθύμιση της σπουδαιότητας της εκπαίδευσης των σκύλων υπηρεσίας και της σχέσης που μπορούν να αναπτύξουν με τους ανθρώπους για να τους υποστηρίξουν σε κρίσιμες καταστάσεις υγείας.

@embracingecho Caught these two partners in crime taking the sweetest nap in A CABINET #naptimebuddies #naptimefail #naptimegoals #sleepypals #sleepysurprise #dogandtoddler ♬ My Love Mine All Mine - Mitski


Διαβάστε επίσης

Άθληση καί Επιληψία

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων