Πώς να Βάψετε Αυγά Κόκκινα με Φυσικούς Τρόπους: Υγιεινές Επιλογές για το Πασχαλινό Σας Τραπέζι | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πώς να Βάψετε Αυγά Κόκκινα με Φυσικούς Τρόπους: Υγιεινές Επιλογές για το Πασχαλινό Σας Τραπέζι

Ένας υγιεινός τρόπος για να βάψεις αυγά κόκκινα είναι με φυσικά χρώματα από τρόφιμα.

επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Το βάψιμο των αυγών το Πάσχα δεν είναι απαραίτητο να γίνει με έτοιμες βαφές αγορασμένες από το σούπερ μάρκετ καθώς μπορεί να γίνει και με φυσικό τρόπο. Τα πασχαλινά αυγά είναι μέρος των εθίμων του Πάσχα διότι Πάσχα χωρίς αυγά γίνεται; Δεν γίνεται!

Στην Ελλάδα, τα αυγά βάφονται κατά κύριο λόγο κόκκινα αν και δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχουν αυγά κι άλλου χρώματος ή αυγά πολύχρωμα.

Ένας υγιεινός τρόπος για να βάψεις αυγά κόκκινα είναι με φυσικά χρώματα από τρόφιμα. 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα εξής υλικά για να πετύχεις το κόκκινο χρώμα:

Ας δούμε αναλυτικά πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάθε υλικό για να βάψεις τα αυγά κόκκινα:

Παντζάρια

    • Βράζουμε 3-4 φλιτζάνια κομμένο και καθαρισμένο παντζάρι (μόνο τη ρίζα) με 2 κουταλιές ξίδι και νερό. 
    • Σουρώνουμε, και μέσα στο διάλυμα βράζουμε τα αυγά. 
    • Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράζουν μέχρι και 15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο βαθύ θέλουμε το χρώμα. 

    Κόκκινα κουκούτσια κόκκινης πιπεριάς:
    • Βράζεις τα κόκκινα κουκούτσια σε νερό μέχρι να αποδώσουν το χρώμα τους. 
    •  Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν λίγο ξύδι ή χυμό λεμονιού για να βελτιώσεις το αποτέλεσμα. 
    Κόκκινη πάπρικα:
    • Ανακατεύεις την πάπρικα με νερό για να φτιάξεις έναν εκχύλισμα. 
    •  Βράζεις το εκχύλισμα για μερικά λεπτά και στη συνέχεια το αφήνεις να κρυώσει. 
     Ροδάκινα ή κόκκινα μήλα:
    • Κόβεις τα μήλα ή τα ροδάκινα σε μικρά κομμάτια και τα βράζεις σε νερό. 
    •  Αφήνεις το μείγμα να βράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να αποδώσει το χρώμα τους. 
     Κόκκινα κράνα:
    • Βράζεις τα κράνα σε νερό για να αποδώσουν το χρώμα τους. 
    •  Μπορείς να προσθέσεις ένα κουταλάκι ξυδιού ή χυμό λεμονιού για να δώσεις λάμψη και να σταθεροποιήσεις το χρώμα. 
     Χυμός κόκκινων φρούτων:
    • Χρησιμοποίησε χυμό από κόκκινα φρούτα όπως βατόμουρα, φράουλες ή κεράσια. 
    • Βράζεις τα αυγά σε αυτόν τον χυμό για να αποκτήσουν το χρώμα του φρούτου. 
    Πώς να είναι ασφαλή τα αυγά

    Ένα χαλασμένο αυγό δεν έχει πάντα αποκρουστική μυρωδιά, γι’ αυτό και πρέπει να μην το ριψοκινδυνεύετε αν δεν σας μυρίζει άσχημα. Πριν βράσετε τα αυγά, πετάξτε όποιο έχει ρωγμές και ατέλειες στο κέλυφος.
    Βράστε τα καλά μέχρι ο κρόκος και το ασπράδι να είναι σφιχτά. Όταν τα σερβίρετε στο τραπέζι, ή όταν τα βγάζετε έξω ως διακοσμητικά, θυμηθείτε να τα μαζέψετε πάλι μόλις συμπληρώσουν δύο ώρες εκτός ψυγείου. Εάν τα αφήσετε έξω περισσότερο από όσο πρέπει, διακινδυνεύετε να πάθετε δηλητηρίαση.

    ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

    ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

    ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

    Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

    0

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    blogger
    Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
    Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων