Κλιματική αλλαγή. Συναγερμός στο Πακιστάν με το κύμα καύσωνα 50 βαθμών Κελσίου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κλιματική αλλαγή. Συναγερμός στο Πακιστάν με το κύμα καύσωνα 50 βαθμών Κελσίου

Ανησυχία για την ηλεκτροδότηση και την επιβίωση των κοπαδιών

 medlabnews.gr 

Σε συναγερμό οι Πακιστανικές αρχές για επερχόμενο κύμα καύσωνα, δημιούργησαν πάνω από 1.000 χώρους υποδοχής στην επαρχία Σιντ, στο νότιο Πακιστάν. Ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 50 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένα τμήματα της αγροτικής επαρχίας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Πακιστάν.

«Αυτά τα κέντρα υποδοχής δημιουργήθηκαν για να προσφέρουμε βοήθεια στους ανθρώπους που θα επηρεαστούν και για να βοηθήσουμε να περιοριστούν τα περιστατικά ηλίασης και άλλα συμπτώματα που συνδέονται με τη ζέστη», δήλωσε στο AFP ο Αζάι Κουμάρ, αναπληρωτής διευθυντής της επαρχιακής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών.

Τα καταφύγια «διαθέτουν επίσης χώρους ανάπαυσης, νερό και γλυκόζη προκειμένου να παρασχεθούν στους ανθρώπους που θα τα έχουν ανάγκη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει ένα μεγάλο τμήμα της χώρας και να ενταθεί κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Στο Πακιστάν, οι καύσωνες συνοδεύονται συχνά από προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, με ορισμένες περιοχές να βρίσκονται αντιμέτωπες με μείωση φορτίου έως και 15 ώρες την ημέρα, σύμφωνα με πακιστανικά ΜΜΕ.

Ολοένα και πιο ευάλωτο στα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα Το Πακιστάν είναι ολοένα και πιο ευάλωτο στα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα, τα οποία οι μετεωρολόγοι συνδέουν με την κλιματική αλλαγή.

Τα σχολεία της επαρχίας ακύρωσαν ήδη τις ετήσιες εξετάσεις που προβλέπονταν για αυτήν την εβδομάδα, μεταξύ άλλων στο Καράτσι, που μετρά περισσότερους από 20 εκατομμύρια κατοίκους.

«Οι γυναίκες, οι οποίες περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στην κουζίνα και στα χωράφια στις αγροτικές ζώνες είναι οι πλέον πληγείσες», επισήμανε ο επικεφαλής μετεωρολόγος Σαρντάρ Σαρφαράζ.

Μπροστά στο κύμα καύσωνα, διατυπώνονται, επίσης, ανησυχίες για τη επιβίωση των κοπαδιών, πρόσθεσε ο Κουμάρ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων