Μετεωρολόγος αποκαλύπτει πως ψεκάζουν συνέχεια τα σύννεφα. Το έκανα και πριν 4 ημέρες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μετεωρολόγος αποκαλύπτει πως ψεκάζουν συνέχεια τα σύννεφα. Το έκανα και πριν 4 ημέρες

Τον τρόπο που γίνεται πράξη η «μεταβολή» των καιρικών συνθηκών ανέλυσε ο ειδικός μετεωρολόγος Γιώργος Φαραζούλης

medlabnews.gr iatrikanea 

Πώς γίνεται πράξη η «μεταβολή» των καιρικών συνθηκών;

 Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, υπάρχουν δύο υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως από ειδικά τροποποιημένα αεροπλάνα Τον τρόπο που γίνεται πράξη η «μεταβολή» των καιρικών συνθηκών ανέλυσε ο ειδικός μετεωρολόγος Γιώργος Φαραζούλης. Ο κος Γιώργος Φαραζουλής είναι εξέχον μέλος της Weather Modification Association.

Μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΙ, ο κ. Φαραζούλης εξήγησε: «Η μέθοδος τροποποίησης του καιρού δεν είναι κάτι που έγινε τώρα, αλλά τα τελευταία 50 χρόνια και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία σε όλον τον κόσμο».

«Άρα μας ψεκάζουν κανονικά», σχολίασαν χιουμοριστικά οι παρουσιαστές, με τον ίδιο να απαντά ότι δεν πρόκειται για συνωμοσιολογία, αλλά όπως είπε, «ο άνθρωπος προσπαθεί να αλλάξει στο μέτρο του δυνατού κάποια καιρικά φαινόμενα, που αυτά δεν είναι πολλά, απλά να μην πέσει χαλάζι, να καταστείλει το χαλάζι, να προκαλέσει βροχή σε μέρη που υποφέρουν από παρατεταμένη ξηρασία, ανομβρία, να αυξήσει το χιόνι, πάλι για θέματα ξηρασίας και όχι για τουριστικούς λόγους, καθώς επίσης και να διαλύσει ομίχλη σε αεροδρόμια καθώς εξαιτίας τους υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις».

Έθεσε βέβαια ένα πλαίσιο προϋποθέσεων. «Δεν μπορεί για παράδειγμα να προκληθεί βροχή αν δεν υπάρχουν σύννεφα και μάλιστα όχι όποια σύννεφα, αλλά κάποιας κατηγορίας σύννεφα, που έχουν μέσα έντονο δυναμικό, δηλαδή είναι κατακόρυφης ανάπτυξης στα οποία μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό της βροχής», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, υπάρχουν δύο υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως από ειδικά τροποποιημένα αεροπλάνα. Το ένα, όπως είπε, είναι «τα υγροσκοπικά φυσίγγια, είναι στην ουσία απλό αλάτι, γιατί το αλάτι έχει την ίδια κρυσταλλική δομή του πάγου».

«Ακριβώς το ίδιο γίνεται με το χιόνι, αλλά και με το χαλάζι, με τη μόνη διαφορά ότι στο χαλάζι, εκτός από τα υγροσκοπικά φυσίγγια εισάγονται πάλι με ειδικά αεροπλάνα με την καθοδήγηση μετεωρολογικών ραντάρ μέσα σε καταιγίδες εισάγονται φυσίγγια του ιοδιούχου αργύρου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας αποκάλυψε πως ανάλογο πρόγραμμα υπάρχει και στην Ελλάδα και εφαρμόζεται κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας (Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας κλπ) καθώς και στη Θεσσαλία.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων