Τραμπ: «Δεν θα αφήσω έναν δολοφόνο να μου αλλάξει το πρόγραμμα». Πώς μια φωτογραφία γίνεται σύμβολο για τον Λευκό Οίκο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τραμπ: «Δεν θα αφήσω έναν δολοφόνο να μου αλλάξει το πρόγραμμα». Πώς μια φωτογραφία γίνεται σύμβολο για τον Λευκό Οίκο

Με αυτά τα νέα δεδομένα το Ρεπουμπλικανικό κόμμα πηγαίνει με άλλη δυναμική στο συνέδριο του που αρχίζει σε λίγες ώρες

 medlabnews.gr

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα αναχωρήσει σήμερα Κυριακή για το Μιλγουόκι όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο οποίο θα λάβει και επισήμως το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Λόγω των φρικτών χθεσινών γεγονότων σκόπευα να καθυστερήσω το ταξίδι μου στο Μιλγουόκι για δύο ημέρες» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος σε ανάρτησή του στο προσωπικό του δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, το Truth Social. «Όμως δεν θα αφήσω έναν σκοπευτή ή δολοφόνο να μου επιβάλει αλλαγή του προγράμματος ή οτιδήποτε άλλο. Επομένως, θα αναχωρήσω για το Μιλγουόκι, όπως ήταν προγραμματισμένο», πρόσθεσε.

Το Εθνικό Ρεπουμπλικανικό Συνέδριο ξεκινά αύριο Δευτέρα στο Ουισκόνσιν του Μιλγουόκι. Ο πρόεδρος της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής (NRC) Μάικλ Γουότλι είπε στο δίκτυο Fox News ότι οι αρχές συνεργάζονται για την ασφάλεια του χώρου, έπειτα από μήνες προετοιμασιών.

Πώς η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ αλλάζει την προεδρική κούρσα: Η φωτογραφία – σύμβολο και η πορεία προς τον Λευκό Οίκο

Στην Αμερική οι συμβολισμοί έχουν σημασία. Και η εικόνα του Ντόναλντ Τραμπ, με αίματα στο πρόσωπο αλλά αγέρωχου, με την γροθιά υψωμένη και την αμερικανική σημαία πίσω του, είναι τόσο δυνατή που αλλάζει τα δεδομένα των εκλογών.

Διότι το επίμονο ερώτημα που τίθεται από την στιγμή που έπεσαν οι σφαίρες και απασχολεί τους πάντες είναι ποια πρέπει να είναι η εικόνα της Αμερικής. Η ατρόμητη Αμερική της ισχύος που εξέπεμψε ο Ντόναλντ Τραμπ, ή η Αμερική του Τζο Μπαιντεν με τις γνωστές αδυναμίες.

Με αυτά τα νέα δεδομένα το Ρεπουμπλικανικό κόμμα πηγαίνει με άλλη δυναμική στο συνέδριο του που αρχίζει σε λίγες ώρες, ο Ντόναλντ Τραμπ που μίλησε για πρώτη φορά για ενωμένη Αμερική αντιμετωπίζεται με συμπάθεια από ανεξάρτητους και μετριοπαθείς ψηφοφόρους και το δημοκρατικό κόμμα, αμήχανο, πασχίζει να διαχειριστεί την νέα κατάσταση.

Είναι νωρίς για να προβλέψει κανείς με ακρίβεια το αποτέλεσμα του Νοεμβρίου και -έως τότε τα πάντα μπορούν να συμβούν- αλλά με τα δεδομένα που επικρατούν αυτή την στιγμή, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η πορεία του Τραμπ προς τον Λευκό Οίκο είναι ευκολότερη από ποτέ.

Ο ίδιος κάλεσε τους Αμερικανούς να “παραμείνουν ανθεκτικοί” και να δείξουν “τον πραγματικό τους χαρακτήρα”. “Δεν θα φοβόμαστε, αλλά αντίθετα θα παραμείνουμε ανθεκτικοί στην πίστη μας και προκλητικοί απέναντι στην κακία” τόνισε ο Τραμπ.

Η εμβληματική φωτογραφία Η φωτογραφία του Evan Vucci του Associated Press με τον Τραμπ να στέκεται αμέσως μετά τους πυροβολισμούς ατρόμητος, με υψωμένο γροθιά, παρά το αίμα που έτρεχε στο αυτί και το μάγουλό του, έγινε αμέσως εμβληματική. Ανάλογες φωτογραφίες έχουμε και από τον φακό του Brendan McDermid του Reuters. Η εικόνα αυτή του Τραμπ με τα αίματα και την υψωμένη γροθιά θα καθορίσει μια ολόκληρη πολιτική εποχή. «Υποπτεύομαι ότι θα τον εκτινάξει πίσω στον Λευκό Οίκο», έγραψε ο Πιρς Μόργκαν.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων