Χρυσό Βραβείο σε σχολείο των Τρικάλων στον κορυφαίο διαγωνισμό Education Leaders Awards 2024 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Χρυσό Βραβείο σε σχολείο των Τρικάλων στον κορυφαίο διαγωνισμό Education Leaders Awards 2024

Με Εμπνευστή & Δημιουργό τον Καθηγητή Μάριο Παπαευσταθίου
Χρυσό Βραβείο σε σχολείο των Τρικάλων σε κορυφαίο Διαγωνισμό για την Ψηφιακή Εκπαίδευση, την Ρομποτική & την Τεχνητή Νοημοσύνη

medlabnews.gr iatrikanea

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ειδικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την Κύπρο, ο καθηγητής Μάριος Παπαευσταθίου και οι μαθητές του από το Δημόσιο Σχολείο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. Τρικάλων κέρδισαν το Χρυσό Βραβείο (GOLD) στην κατηγορία: Ψηφιακή Εκπαίδευση, Ρομποτική και Τεχνητή Νοημοσύνη στα Education Leaders Awards 2024, έναν κορυφαίο θεσμό που βραβεύει την καινοτομία, τη δημιουργία, την ανθρωπιά και το πάθος στην εκπαίδευση προάγοντας τις βέλτιστες πρακτικές και ενθαρρύνοντας την αριστεία με έμφαση στην έμπνευση των μαθητών και στη συμβολή στη διδασκαλία με πρωτότυπους και καινοτόμους τρόπους.

Η εξαιρετική αυτή διάκριση επισφραγίζει την πραγματικά πρωτοποριακή & καινοτόμα δράση που υλοποίησε ο καθηγητής Οικονομίας και Νέων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου, με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη-Ρομποτική & Social Media-Digital Marketing στην Ψηφιακή Εποχή», όπου στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τα συγχαρητήρια στον Καθηγητή Οικονομίας & Νέων Τεχνολογιών του Δημοσίου Σχολείου, έδωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής των Βραβείων Education Leaders Awards 2024, κα Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην Επίτροπος της Ε.Ε. και πρώην Υπουργός Παιδείας σε μια λαμπρή τελετή στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής στην Αθήνα.

Ο Κύριος Παπαευσταθίου, παραλαμβάνοντας το βραβείο, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Διεύθυνση του σχολείου του, προς τους μαθητές του και την ομάδα του, τονίζοντας ότι η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και η αφοσίωση ,ο ενθουσιασμός, η επιμονή, η συνεργασία και η δημιουργικότητα κατά την διάρκεια υλοποίησης της δράσης ήταν τα στοιχεία που έφεραν την τεράστια αυτή επιτυχία στο δημόσιο σχολείο «Κόσμημα» της Δευτεροβάθμιας Τρικάλων.

1)Το βίντεο της παραλαβής του Χρυσού Βραβείου από τον Καθηγητή Οικονομίας & Νέων Τεχνολογιών

«Αυτό το βραβείο δεν ανήκει μόνο σε εμένα, αλλά σε όλους τους μαθητές μου, τους συναδέλφους που μοιράζονται το ίδιο όραμα για μια καινοτόμα εκπαίδευση και την ανάπτυξη μιας πιο θετικής και ενθαρρυντικής εκπαιδευτικής κουλτούρας. .Μαζί αποδείξαμε ότι η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση της μάθησης και της ανάπτυξης των δεξιοτήτων των μαθητών μας» και φυσικά  η εκπαίδευση κατά την γνώμη μου δεν είναι η μόνο η εκμάθηση γεγονότων αλλά κυρίως η εξάσκηση του μυαλού να σκέφτεται, συνεπώς τα παιδία πρέπει να διδαχτούν πώς να σκέφτονται και όχι τι να σκέφτονται και η πιο ισχυρή μορφή διδασκαλίας είναι το παράδειγμα, δήλωσε ο καθηγητής μετά την Χρυσή Διάκριση του στην κατηγορία Ψηφιακή Εκπαίδευση-Ρομποτική και Τεχνητή Νοημοσύνη.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι για να είναι κάποιος πετυχημένος εκπαιδευτικός, πρέπει πρώτα να υπήρξε καλός μαθητής. Η πιο ισχυρή μορφή διδασκαλίας είναι να είσαι το παράδειγμα και  δεν θα έπρεπε να έχει σημασία πόσο αργεί ένα παιδί να μαθαίνει φτάνει να το ενθαρρύνουμε να μη σταματάει.Eνα βέλος μπορεί να ριχτεί μπροστά, μόνο τεντώνοντας το προς τα πίσω οπότε όταν η ζωή σε τραβάει προς τα πίσω με δυσκολίες, σημαίνει ότι σε προετοιμάζει για να σε ρίξει μπροστά σε κάτι σπουδαίο, απλά εστιάσου και συνέχισε να στοχεύεις.

Στην συνέχεια δήλωσε πως για τον ίδιο, η εκπαίδευση είναι το άναμμα μια φλόγας και στόχος του ήταν να  μεταλαμπαδεύσει σε όλη την  κοινωνία την σημασία της ειδικής εκπαίδευσης και ότι Όλοι οι άνθρωποι είναι ισότιμοι και μπορούν να τα καταφέρουν. Οι μαθητές μας απέδειξαν πως η εκπαιδευτική διαδικασία είναι το εφαλτήριο κάθε μεγάλης επιτυχίας γιατί προάγει ήθος, υψηλές αξίες .Eίμαστε σαν τα βιβλία, οι περισσότεροι βλέπουν μόνο το εξώφυλλο, Η μειοψηφία διαβάζει την εισαγωγή, πολλοί πιστεύουν τους κριτικούς και ελάχιστοι γνωρίζουν το περιεχόμενο τους. Επίσης δήλωσε πως Το πιο υψηλό σημείο που μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπος είναι εκείνο που βοηθά κάποιον άλλον να σηκωθεί - οι χαμηλοί τόνοι ψηλώνουν τον άνθρωπο και σίγουρα στην ζωή και στην εκπαίδευση δεν υπάρχουν αδιέξοδα υπάρχει μόνο προοπτική.

Ο Μάριος Παπαευσταθίου, γνωστός για τη δυναμική του προσέγγιση στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση, βραβεύτηκε με την ανώτατη διάκριση και το χρυσό βραβείο για τις πρωτοποριακές του μεθόδους στην εκπαίδευση που συνδυάζουν τη Ρομποτική και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Το έργο αυτό είναι αποτέλεσμα της οραματικής ηγεσίας του, που κατάφερε να συνδυάσει την τεχνολογία με την ειδική εκπαίδευση, προσφέροντας στους μαθητές του μοναδικές ευκαιρίες μάθησης και ανάπτυξης και θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε πως έχει συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός νέου, πιο διαδραστικού και αποδοτικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος καθώς ο ψηφιακός κόσμος καλπάζει και εξελίσσεται, φέρνοντας συνεχείς μεταβολές στον τρόπο που εργαζόμαστε, επικοινωνούμε, συνδιαλεγόμαστε και εν τέλει ζούμε και σίγουρα στην  εποχή των άπειρων data, φαίνεται πως προκύπτει τελικά θέμα διαχείρισης της πληροφορίας.

2) Συνέντευξη του Μάριου Παπαευσταθίου σε Τηλεοπτικό σταθμό στην Γερμανία

Σε συνέντευξη  που παραχώρησε στο Κανάλι του Απόδημο Ελληνισμού στην Γερμανία στον δημοσιογράφο Χρήστο Μουρτζούκο ο Εκπαιδευτικός ανέφερε τα εξής: υπάρχουν δύο ημέρες μέσα στον χρόνο που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα..η μία ονομάζεται χθες και η άλλη αύριο, ζήσε λοιπόν το σήμερα όσο καλύτερα μπορείς, γιατί η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο και για να κρατήσεις την ισορροπία πρέπει να κινείσαι συνεχώς  προς τα εμπρός ο άνθρωπος διατηρεί την ισορροπία του, την αυτοκυριαρχία του και την σιγουριά του μόνο όταν κινείται προς τα εμπρός. Ασφαλώς η ευφυΐα αυτού του κόσμου κατοικεί στην ευαισθησία. Για αυτό και οι ευφυείς άνθρωποι δεν υπήρξαν ποτέ κριτές. Ήταν άνθρωποι που κατανοούσαν ανθρώπους και με άμιλλα και συνεργασία έδιναν πάντα λύσεις σε νέα αναδυόμενα προβλήματα της νέας ψηφιακής εποχής όπως η σωστή διαχείριση της πληροφορίας. Τόνισε πως η επικοινωνία για τις σχέσεις είναι ότι και η αναπνοή για τον άνθρωπο  με αποτέλεσμα η καλή επικοινωνία να οδηγεί στην κατανόηση της οικειότητας και της αμοιβαίας εκτίμησης οπότε τότε τα social media τα χρησιμοποιούμε προς όφελος μας και δεν ζούμε σε καμία περίπτωση στην εικονική πραγματικότητα των μέσων κοινωνικών δικτύωσης (facebook,instagram,tik tok) κτλ.

Η δράση τους επικεντρώθηκε στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και των social media για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, προετοιμάζοντάς τους για τον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο, καθώς και την ανάπτυξη προγραμμάτων που βοηθούν τους μαθητές να προσαρμόζουν την μάθησή τους με βάση τις ατομικές τους ανάγκες και ικανότητες. Περιελάμβανε τη χρήση προηγμένων εκπαιδευτικών εργαλείων και τεχνολογιών, όπως ρομποτική και αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης, για την ανάπτυξη προγραμμάτων που ενίσχυαν τις δεξιότητες των μαθητών στην επικοινωνία, τη συνεργασία και την επίλυση προβλημάτων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν ψηφιακές καμπάνιες, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ (Digital Marketing), με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον μάθησης που ενθαρρύνει την κριτική σκέψη και την καινοτομία. Ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους, δίνοντάς τους τα εφόδια για μια επιτυχημένη πορεία στον ψηφιακό κόσμο.

Το Χρυσό Βραβείο στην Καινοτομία στην Εκπαίδευση αποτελεί μια επιβεβαίωση των προσπαθειών του καθηγητή και των μαθητών του και ένα εφαλτήριο για περαιτέρω επιτεύγματα. Με τέτοιους πρωτοπόρους στον χώρο της εκπαίδευσης, το μέλλον διαγράφεται λαμπρό και η χρυσή αυτή διάκριση αναγνωρίζει και επιβεβαιώνει την αξία της καινοτομίας στην ειδική εκπαίδευση, αποτελώντας ένα φωτεινό παράδειγμα για το πώς η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τις ζωές των μαθητών με ειδικές ανάγκες.

3)Παγκόσμια Αναγνώριση για τους μαθητές των Τρικάλων (στην Αμερική)

Ο καθηγητής Μάριος Παπαευσταθίου και οι μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Τρικάλων έδειξαν τον δρόμο, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την ειδική εκπαίδευση στην Ελλάδα και την Κύπρο σε μία εποχή που η παιδεία των γνώσεων είναι σε αφθονία ενώ η παιδεία των αξιών είναι σε μεγάλη έλλειψη και για αυτό χρειαζόμαστε Δύναμη για να κάνουμε το εφικτό και Πίστη για να κάνουμε το ανέφικτο.

Σ᾿αυτό τον κόσμο, ποὺ ολοένα στενεύει, ὁ καθένας μας χρειάζεται όλους τοὺς άλλους. Πρέπει ν᾿αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται». «Γιώργος Σεφέρης»

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων