Επιμένει ο Ολλανδός επιστήμονας στην πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό 15 με 23 Αυγούστου. Τι απαντά ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Επιμένει ο Ολλανδός επιστήμονας στην πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό 15 με 23 Αυγούστου. Τι απαντά ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος

Ο Παπαζάχος ξεσπά για τον Ολλανδό που προβλέπει ισχυρό σεισμό στην Ελλάδα

 medlabnews.gr

Ο Φρανκ Χούγκερμπετς, ο αμφιλεγόμενος Ολλανδός επιστήμονας ο οποίος είχε προβλέψει τους δίδυμους φονικούς σεισμούς που ρήμαξαν τη νότια Τουρκία τον Φεβρουάριο του 2023 ξαναχτυπά με πρόβλεψη... για την Ελλάδα. 

 Ο συγκεκριμένος επιστήμονας δεν είναι σεισμολόγος και χρησιμοποιεί την αστρονομία για να προβλέψει σεισμούς έχοντας κάνει δεκάδες σωστές προβλέψεις για σεισμούς στην Τουρκία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. 

Ανοίγει ξανά τη συζήτηση για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού στην Ελλάδα ο Ολλανδός ερευνητής Φρανκ Χούγκερμπετς, μετά τον σεισμό στο Τσανάκαλε της Τουρκίας που αν και 4,7 Ρίχτερ, έγινε αισθητός σε περιοχές της χώρας μας.

Ο Ολλανδός ερευνητής από το ολλανδικό ινστιτούτο «Solar System Geometry Survey», έναν χρόνο πριν είχε προβλέψει τον φονικό σεισμό 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, δύο ημέρες πριν από τα 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία είχε κάνει μία ανάρτηση πως «αργά ή γρήγορα θα γίνει ένας σεισμός περίπου 7,5 Ρίχτερ σε αυτή την περιοχή (Νότια-Κεντρική Τουρκία, Ιορδανία, Συρία, Λίβανος)». Δύο ημέρες μετά επιβεβαιώθηκε…

Αυτή τη φορά, με δύο αναρτήσεις του προειδοποιεί την Ελλάδα να είναι σε επιφυλακή.

«Η Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο. Ενώ στην Ελλάδα γίνονται σεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ ανά 2 χρόνια, δεν έχει σημειωθεί τέτοια δόνηση από το 2021. Τελευταία φορά που τα Δωδεκάνησα είχαν μεγάλο σεισμό ήταν πριν από τέσσερα χρόνια», σημειώνει ο Χούγκερμπερτς.

Σε δεύτερη ανάρτησή του μάλιστα καλεί τους Έλληνες να είναι προσεκτικοί. «Να είσαι προσεκτικοί. Ένας ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή είναι πιθανός», έγραψε.

Πιο συγκεκριμένα, την πρόβλεψη έκανε ο ερευνητής Frank Hoogerbeets την οποία ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο social media.

«Καθώς πλησιάζουμε στις 18-19 Αυγούστου, είναι σημαντικό να είμαστε σε επιφυλακή για έναν πιθανό μεγάλο σεισμό. Σύμφωνα με τις τελευταίες αυξομειώσεις, η Κρήτη, η Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα, το Αιγαίο και ο Μαρμαράς βρίσκονται σε επιπλέον επιφυλακή. Μπορεί εύκολα να φτάσει το μέγεθος 7 σε αυτή την περιοχή», γράφει σε ανάρτησή του ο Frank Hoogerbeets.

«Η πιο κρίσιμη περίοδος θα είναι πιθανότατα 20-23 Αυγούστου, αλλά μια ισχυρή δόνηση μπορεί ήδη να συμβεί περίπου στις 15-16 Αυγούστου».

Ο Παπαζάχος ξεσπά για τον Ολλανδό που προβλέπει ισχυρό σεισμό στην Ελλάδα – «Ας προφυλαχτούμε»

«Αυτός είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι ερευνητής, δεν δουλεύει σε κανένα ερευνητικό κέντρο, δεν έχει κάποια επιστημοσύνη». ανέφερε ο σεισμολόγος Θέση πήρε σχετικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν η Ελλάδα να αναμένει ισχυρό σεισμό μεταξύ 15-23 Αυγούστου, ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος.

Η πρόβλεψη του σεισμού έρχεται από τον ολλανδό Φρανκ Χούγκερμπετς, ερευνητής στο επάγγελμα, ο οποίος σε πρόσφατη ανάρτησή του έκανε λόγο για σεισμό σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και το Αιγαίο.

«Ο σεισμολόγοι αλλά πάρα πολλές επιστήμες ταλαιπωρούνται από ανθρώπους οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται ερευνητές και δυστυχώς αυτή τη στιγμή το Διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να αναπαράγει με ανεύθυνο τρόπο ειδήσεις.

»Αυτός είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι ερευνητής, δεν δουλεύει σε κανένα ερευνητικό κέντρο, δεν έχει κάποια επιστημοσύνη, ο όποιος ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί μεθόδους αστρονομίας και μπορεί να προβλέψει τους σεισμούς. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει μεθοδολογία, δεν έχει δεδομένα.

»Οι Έλληνες που ζουν στη χώρα με την υψηλότερη σεισμικότητα στην Ευρώπη, πρέπει να κλείσουν λίγο τα αυτιά τους και να μην αναπαράγουν και να μην υιοθετούν ο,τιδήποτε βλέπουν εκεί έξω.

»Η ψευδοεπιστήμη, η οποία έχει μια έξαρση στις μέρες μας, είναι μια από τις σύγχρονες μάστιγες της επιστήμης, όχι μόνο σεισμολογία. Το φαινόμενο αυτό ταλαιπωρεί όλες οι επιστημονικές ειδικότητες», δήλωσε ο κ. Παπαζάχος μιλώντας στο ERTNews.

«Ας προφυλαχτούμε από όλους αυτούς τους επιστημονικούς τσαρλατάνους», είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας το θέμα αυτό.

Ο σεισμός στο Άγιο Όρος

«Είναι πολύ περισσότερο από δέκα μέρες που έχει ξεκινήσει η δραστηριότητα στο Άγιο Όρος, και συγκεκριμένα εδώ και σχεδόν ένα μήνα, με μικρότερους σεισμούς… Υπάρχει ένα κομμάτι στις νότιες νοτιοδυτικές ακτές του Αγίου Όρους, το πιο βόρειο τμήμα και πιο κοντά στο Μαίναλο, ανάμεσα στις Καρυές και στην Ουρανούπολη, το οποίο σε ένα τμήμα του γύρω στα 10 με 15 χιλιόμετρα, έχει ενεργοποιηθεί με μια σειρά από μικροσεισμούς, οι οποίοι φαίνεται ότι σχετικά επιμένουν.

»Δεν είναι κάποιο ρήγμα γνωστό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση απλώς επειδή το κομμάτι που έχει ενεργοποιηθεί είναι μεγάλο και επειδή το Άγιο Όρος φιλοξενεί κτίρια μοναδικής ιστορικής και θρησκευτικής αξίας, τα οποία όμως δεν είναι σύγχρονα, υπήρχε μια επιφυλακτικότητα γιατί θα μπορούσε να γίνει κάποιος πιο ισχυρός σεισμός, ο οποίος θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις».

Διαβάστε επίσης

Καμπανάκι Ολλανδού ερευνητή για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα. Τι απαντά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων