Μυστηριώδης θάνατος στην Θεσσαλονίκη. Υπέστη εγκεφαλικό και η γυναίκα του τον δηλητηρίαζε με υδράργυρο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μυστηριώδης θάνατος στην Θεσσαλονίκη. Υπέστη εγκεφαλικό και η γυναίκα του τον δηλητηρίαζε με υδράργυρο

Μια περίεργη υπόθεση δηλητηρίασης με υδράργυρο απασχολεί τις δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης

 

medlabnews.gr iatrikanea

Μια περίεργη υπόθεση δηλητηρίασης με υδράργυρο απασχολεί τις δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης με φερόμενη δράστιδα μια υπήκοο Πολωνίας και θύμα τον 60χρονο σύζυγό της.

H 50χρονη που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύζυγο της χορηγώντας του υδράργυρο βρέθηκε ενώπιων της Δικαιοσύνης και μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα την εμφάνισή της στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η σύζυγος του 60χρονου του χορηγούσε από το στόμα υδράργυρο, ενώ ο ίδιος δεν μπορούσε να αντιδράσει λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σύμφωνα με το GrTimes, όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα νοσηλεύτηκε με εγκεφαλικό επεισόδιο στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» το καλοκαίρι του 2018.

Εκεί οι γιατροί φέρεται ότι διαπίστωσαν, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, ύποπτες εκροές υδραργύρου από τα αυτιά του, ενώ λίγο μετά το εξιτήριο πέθανε, με τον θάνατό του να αποδίδεται τότε σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες και τη διαδικασία εκταφής της σορού, καθώς οι ύποπτες ποσότητες υδράργυρου που είχαν ανιχνευθεί κατά την προηγούμενη νοσηλεία του, χτύπησαν «καμπανάκι» στην ΕΛ.ΑΣ. και υπό αυτές τις συνθήκες κινήθηκε η διαδικασία εκταφής της σορού του για περαιτέρω έρευνες.

Ο άνδρας κατέληξε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ενώ λίγο πριν πάρει εξιτήριο είχε διαπιστωθεί πως στα σεντόνια του κρεβατιού του υπήρχαν ίχνη του βαρέως μετάλλου, λόγω εκροής από τα αφτιά του ασθενούς.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις τότε δεν έδειξαν συγκέντρωση υδραργύρου σε τοξικά επίπεδα.

Μετά τον θάνατο του 60χρονου ωστόσο ζητήθηκε η εκταφή του πτώματος και τον Δεκέμβριο του 2018, ύστερα από ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, προέκυψαν υψηλότατες συγκεντρώσεις υδραργύρου στο σώμα και σε όργανα του θανόντος.

Η υπόθεση πήγε στο αρχείο ελλείψει ενοχοποιητικών στοιχείων, ωστόσο στη συνέχεια ανασύρθηκε ξανά, ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος της Πολωνής - και κατά πολύ νεότερης - συζύγου του θύματος.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η γυναίκα χορηγούσε υδράργυρο από το στόμα του ασθενούς, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει, λόγω του εγκεφαλικού επεισοδίου που είχε υποστεί νωρίτερα.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στην κυρία ανάκριση σχεδόν 6 χρόνια μετά τον θάνατο και την εκταφή του πτώματος ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία με δόλο.

«Έχει γίνει ένα μπέρδεμα και τίποτε άλλο»

Σύμφωνα με το Μega, η 50χρονη αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους μετά την απολογία της στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. «Δεν υπάρχει τίποτα. Δεν έχει γίνει κάτι. Όλα είναι καλά. Έχει γίνει ένα μπέρδεμα και τίποτε άλλο. Όλα είναι όπως πρέπει. Ο σύζυγός μου πέθανε πριν από 6 χρόνια από την καρδιά του. Κι αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα. Έπαθε ανακοπή καρδιάς. Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα. Δεν γνωρίζω ποιος μπορεί να πήρε στην αστυνομία», δήλωσε η 50χρονη.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων