Πρόστιμο για κάθε κτύπημα της καμπάνας επέβαλε δικαστήριο στη Σύρο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πρόστιμο για κάθε κτύπημα της καμπάνας επέβαλε δικαστήριο στη Σύρο

Το συνεχές και δυνατό χτύπημα της καμπάνας αποτελεί μορφή ηχορύπανσης, η οποία παραβιάζει τους κανόνες κοινής ησυχίας

 medlabnews.gr iatrikanea

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες γύρω από την απόφαση του Μονεμελές Πρωτοδικείου Σύρου να επιβάλει πρόστιμο ύψους 200 ευρώ σε Εκκλησία για κάθε φορά που χτυπάει η καμπάνα της.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε πολλούς πιστούς, αλλά και σε κοινωνικές ομάδες που βλέπουν την απόφαση αυτή ως περιορισμό της θρησκευτικής ελευθερίας.

Πώς Φτάσαμε Εδώ;

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν κάτοικος της γειτονιάς, ενοχλημένος από τον συχνό ήχο της καμπάνας της Εκκλησίας, κατέθεσε παράπονα για ηχορύπανση. Υποστήριξε ότι ο θόρυβος ήταν υπερβολικός, ειδικά κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και σε περιόδους θρησκευτικών εορτών όπου οι κλήσεις ήταν συχνότερες και δυνατές.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια. Το δικαστήριο εξέτασε την καταγγελία, ακούγοντας και τις δύο πλευρές: του κατοίκου που διαμαρτύρονταν για την ηχορύπανση και την Εκκλησία που υπερασπιζόταν το δικαίωμά της να χτυπά την καμπάνα ως κομμάτι της θρησκευτικής παράδοσης και λατρείας.

Η Απόφαση του Δικαστηρίου

Ο δικαστής που εξέδωσε την απόφαση, της οποίας το όνομα παραμένει άγνωστο προς το παρόν, έκρινε ότι το συνεχές και δυνατό χτύπημα της καμπάνας αποτελεί μορφή ηχορύπανσης, η οποία παραβιάζει τους κανόνες κοινής ησυχίας. Στο πλαίσιο αυτό, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 200 ευρώ κάθε φορά που η καμπάνα χτυπάει και προκαλεί υπερβολική όχληση.

Παρόλο που η Εκκλησία έχει το δικαίωμα να λειτουργεί ελεύθερα, το δικαίωμα αυτό δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δικαιώματα των άλλων πολιτών να ζουν σε ένα περιβάλλον χωρίς υπερβολική ηχητική όχληση.

Η απόφαση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ειδικά από πιστούς και ιερείς που βλέπουν το πρόστιμο ως μια απειλή για την θρησκευτική ελευθερία. Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι καμπάνες των Εκκλησιών είναι κομμάτι της παράδοσης και της θρησκευτικής ζωής της Ελλάδας, και ότι αυτή η απόφαση δημιουργεί προηγούμενο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω περιορισμούς.

Η Εκκλησία έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην απόφαση. Το θέμα εγείρει σημαντικά ζητήματα γύρω από τη σύγκρουση της θρησκευτικής παράδοσης και των δικαιωμάτων των πολιτών στη σύγχρονη κοινωνία.

Αναμένεται με ενδιαφέρον να δούμε τις εξελίξεις …

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων