Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για την σεξουαλική κακοποίηση του 5χρονου στη Αλεξανδρούπολη. Τι είπε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για την σεξουαλική κακοποίηση του 5χρονου στη Αλεξανδρούπολη. Τι είπε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

 medlabnews.gr iatrikanea

Στις 12 Νοεμβρίου αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση που αφορά στον βιασμό ενός 5χρονου αγοριού, όπως κατήγγειλε ο πατέρας του στην Αλεξανδρούπολη. Το περιστατικό φέρεται να συνέβη από δύο συνομήλικους συμμαθητές του παιδιού κατά τη διάρκεια σχολικού διαλείμματος, μέσα στο νηπιαγωγείο όπου φοιτούν, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για τις μεν δύο νηπιαγωγούς η παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ για τους τέσσερις γονείς παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

«Το παιδί κατέθεσε με τη βοήθεια διερμηνέα και είπε πως αυτό που έγινε ήταν ένα παιχνίδι. Δεν ξέρουμε υπό ποιες συνθήκες συνέβη ό,τι συνέβη, επιμένουμε όμως ότι δεν έγινε τίποτα μέσα στο σχολείο», είπε στο δικαστήριο, σύμφωνα με τη δικηγόρο της, Ίλια Μαρινάκη

Επίσης, η κα.Μαρινάκη ζήτησε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του παιδιού, ώστε να διαπιστωθεί από ειδικό τι ακριβώς συνέβη, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την πρόεδρο του δικαστηρίου.

«Αν εξεταζόταν από έναν ψυχίατρο, θα μαθαίναμε τι είχε συμβεί, όμως δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά μας. Το προετοίμασε μόνο ένας παιδοψυχολόγος για να καταθέσει. Η κατάθεσή του έχει αρκετά κενά, που πρέπει να αποσαφηνιστούν», είπε χαρακτηριστικά.

Χθες, η πολιτική αγωγή υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου από την έδρα, το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε. Επίσης, ζητήθηκε εκ νέου αναβολή της υπόθεσης με δύο βασικά αιτήματα: πρώτον, να κληθεί ως μάρτυρας ο ιατροδικαστής που εξέτασε το 5χρονο παιδί και συνέταξε τη σχετική ιατροδικαστική έκθεση, και δεύτερον, να διενεργηθεί κοινωνική έρευνα στο οικογενειακό περιβάλλον και των τριών ανήλικων παιδιών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, δήλωσε στο ΕΡΤNews ότι η οικογένεια προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια της. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι λόγω της μικρής ηλικίας του, το παιδί θα μπορέσει να ξεπεράσει την τραυματική αυτή εμπειρία. Ήδη, το παιδί παρακολουθεί συνεδρίες με παιδοψυχίατρο, ενώ προετοιμάζεται ενόψει της δίκης. Η συνήγορος υπογράμμισε επίσης την ανάγκη το παιδί να επιστρέψει άμεσα στη σχολική του ρουτίνα, αλλά σε ένα διαφορετικό σχολικό περιβάλλον για τη διασφάλιση της ευημερίας του. Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι αύριο θα υποβληθεί αίτημα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη μεταφορά του σε νέο σχολείο.

Με στυλό ή μολύβι η σεξουαλική κακοποίηση του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη, έδειξε η νέα ιατροδικαστική εξέταση

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση στον 5χρονο από την Αλεξανδρούπολη που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συνομήλικους του και έδειξε πως είναι θύμα βιασμού.

Το ρεπορτάζ της εκπομπής «Open Τώρα» ανέφερε ότι επαληθεύτηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις ιατρών και ιατροδικαστών μετά τη δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση.

«Σεξουαλική κακοποίηση δια οργάνου με στυλό ή μολύβι», ήταν το επίσημο πόρισμα.

Έτσι, φέρεται να φεύγει κάθε υπόνοια για οτιδήποτε άλλο, από το μυαλό των αστυνομικών, καθώς είχαν σκεφτεί κι άλλα ανατριχιαστικά σενάρια για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο πατέρας του παιδιού μίλησε στην εκπομπή «Open Τώρα» αναφέροντας ότι βοηθάει τον γιο του να ξεπεράσει το τραύμα, βάζοντάς τον να παίζει με άλλα παιδάκια, ώστε να μη φοβάται.

Ακόμη, ανέφερε ότι το παιδί του δεν θέλει να πάει στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, επειδή φοβάται. «Πήρα το παιδί από το νοσοκομείο και πήγα στο νηπιαγωγείο να μιλήσω με τη διευθύντρια. Τότε, μου είπε: “Μπαμπά πάμε να φύγουμε από εδώ. Δεν θέλω παιχνίδια, φοβάμαι”», ανέφερε ο πατέρας.

Επιπλέον, είπε ότι η διευθύντρια απουσίαζε τη μέρα που φέρεται να τελέστηκε στο νηπιαγωγείο ο βιασμός. Ωστόσο, παρουσιάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορούμενων εκπαιδευτικών.

«Η διευθύντρια μια εβδομάδα δεν ήταν εκεί, ήταν σε άλλο σχολείο, αλλά μπήκε μάρτυρας», είπε ο πατέρας στην εκπομπή του OPEN.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων