medlabnews.gr
Ο Εμμανουήλ Καραλής, μετά από ένα δραματικό αγώνα, κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Άπελντοορν της Ολλανδίας. Ο Έλληνας αθλητής του επί κοντώ μοιράστηκε την πρώτη θέση με τον Ολλανδό Μένο Φλον με άλμα στα 5,90 μ. «Ήταν αγώνας θρίλερ.
Το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου κατέκτησε ο Εμμανουήλ Καραλής στην Ολλανδία κι η στιγμή της απονομής του μεταλλίου ήταν ξεχωριστή, καθώς ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του κλειστού στίβου που ακουγόταν ο εθνικός ύμνος στο συγκεκριμένο αγώνισμα για Έλληνα αθλητή.
Μόλις ακούστηκε το όνομα του «Μανόλο» το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ μοιράστηκε την πρωτιά με τον Ολλανδό Μένο Φλον.
Είχα πολύ μάτι. Μου γλίστρησε και το κοντάρι», δήλωσε, εμφανώς ανακουφισμένος για την ευτυχή κατάληξη, ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής.
«Ήταν αγώνας θρίλερ. Ήταν από τους χειρότερους αγώνες που έχω κάνει. Είχα πολύ μάτι. Μου γλίστρησε και το κοντάρι. Βγήκα πρώτος. Συμφώνησε και ο συναθλητής μου να πάρουμε διπλό χρυσό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο αθλητισμός είναι κάτι περισσότερο από τα χρυσά μετάλλια. Είναι αυτές οι όμορφες στιγμές» δήλωσε ανακουφισμένος.
Με το χαμόγελο χαραγμένο στο πρόσωπο ο Καραλής αναφέρθηκε στη θετική ανταπόκριση του κόσμου που τον επευφημούσε σε όλες τις προσπάθειες ακόμη και όταν διεκδικούσε το μετάλλιο κόντρα στον συμπατριώτη του.
Μιλώντας για τις επόμενες αγωνιστικές του υποχρεώσεις δήλωσε: «Θέλω να συνεχίσω να παίρνω μετάλλια. Ξέρω ότι είμαι από τους καλύτερους του κόσμου. Θέλω να είμαι υγιής. Τώρα πρέπει να αποδείξω στη μεγάλη σκηνή ότι είμαι από τους καλύτερους», σημείωσε.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου