Στο Αττικον έδωσαν λάθος αντιβιοτικό σε ασθενή που υπέστη αλλεργικό επεισόδιο. Δυο νοσηλεύτριες συνελήφθησαν | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Στο Αττικον έδωσαν λάθος αντιβιοτικό σε ασθενή που υπέστη αλλεργικό επεισόδιο. Δυο νοσηλεύτριες συνελήφθησαν

22χρονη ασθενής υπέστη αλλεργικό επεισόδιο έπειτα από χορήγηση φαρμάκου

 medlabnews.gr iatrikanea

Aναστάτωση προκλήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», όταν μια 22χρονη ασθενής υπέστη αλλεργικό επεισόδιο έπειτα από χορήγηση φαρμάκου, το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο νοσηλεύτριες φέρονται να χορήγησαν στην ασθενή αντιβιοτικό που δεν έπρεπε να λάβει, με αποτέλεσμα να εμφανίσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση. Το περιστατικό κατεγράφη στη μονάδα βραχείας νοσηλείας του νοσοκομείου.

Οι δύο νοσηλεύτριες συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης, κατηγορούμενες για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Δόθηκε επίσης εντολή για ιατροδικαστική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας της 22χρονης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι νοσηλεύτριες αφέθηκαν ελεύθερες με εντολή του εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού. Παράλληλα, αναμένεται και ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό που αφορά χορήγηση λάθος φαρμακευτικής ουσίας, ύστερα από εκείνο με την 28χρονη έγκυο από την Άρτα που έχασε τη ζωή της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, το θύμα υπέστη αναφυλακτικό σοκ, το οποίο απαιτεί άμεση παρέμβαση, με μοναδική θεραπεία την αδρεναλίνη. Σύμφωνα με έγγραφα που έρχονται στο φως, η άτυχη έγκυος δεν έλαβε αδρεναλίνη την κρίσιμη για τη ζωή της στιγμή, αλλά κορτιζόνη. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της Άρτας παρενέβη ο εισαγγελέας και οι αρμόδιες υπηρεσίες προέβησαν σε νεκροψία μετά την εκταφή.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων