medlabnews.gr
Μετά την καταδίκη του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βαθμό πλημμελήματος, πλέον ξεκινά η ακροαματική διαδικασία και για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ´ εξακολούθηση.
Κατά την έναρξη της διαδικασίας, απορρίφθηκε αίτημα αναβολής της υπεράσπισης, ενώ παράσταση προ υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσαν δύο καταγγέλλοντες. Παρών στο δικαστήριο ήταν ο ίδιο ο πατέρας Αντώνιος ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Επιθυμώ να δικαστώ. Έχω κουραστεί πάρα πολύ με αυτήν την κατάσταση και σας παρακαλώ να αρχίσουμε».
Το δικαστήριο προχώρησε στο διορισμό ενός ψυχίατρου πραγματογνώμονα ο οποίος θα εξετάσει τον πρώτο παθόντα που πρόκειται να καταθέσει πρώτος, και να κρίνει ότι εάν είναι σε θέση να καταθέσει στο ακροατήριο καθώς και να συμπαρίσταται στην κατάθεση του.
Για τις 7 Μαΐου διακόπηκε η δίκη του πατέρα Αντώνιου, ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, για τις καταγγελίες σε βάρος του για ασελγείς πράξεις σε δύο ανήλικα αγόρια και τροφίμους δομών της Οργάνωσης.
Ο πρώην επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου και ζήτησε να «δικαστεί», λέγοντας ότι έχει κουραστεί από την πολύχρονη εμπλοκή του με τη δικαιοσύνη. «Επιθυμώ να δικαστώ. Έχω κουραστεί πάρα πολύ με αυτήν την κατάσταση και σας παρακαλώ να αρχίσουμε» είπε ο πατέρας Αντώνιος στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.




Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου