Ρυτίδες Έκφρασης: Σύγχρονη μέθοδος καταπολέμησης με μη ενέσιμο τρόπο; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ρυτίδες Έκφρασης: Σύγχρονη μέθοδος καταπολέμησης με μη ενέσιμο τρόπο;

Συντάκτες: Θάλεια Γούτου, αισθητικός, Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. βιολόγος, medlabnews.gr
Το πρόσωπό μας καθημερινά διαγράφεται από χιλιάδες συσπάσεις του δέρματος οι οποίες συμβάλλουν στον σχηματισμό λεπτών γραμμών έκφρασης. Από την ηλικία των 30 οι συσπάσεις αυτές αφήνουν το σημάδι τους στο δέρμα και με την πάροδο του χρόνου οι ρυτίδες εγκαθίστανται μόνιμα. Η λύση στο πρόβλημα που δημιουργούν αυτές οι ρυτίδες είναι η αποφυγή της επαναλαμβανόμενης διέγερσης των μυών του προσώπου που είναι υπεύθυνη για τις συσπάσεις του δέρματος.

Η ανάγκη για την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης και την κατάκτηση του αψεγάδιαστου και λείου προσώπου οδήγησε στην έξαρση των ενέσιμων μεθόδων όπως το botox που αποτελεί έγχυση βοτουλικής τοξίνης στη ρυτίδα. Υπάρχουν περιπτώσεις όμως που η μέθοδος αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί ενώ πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες επιθυμούν να αποφύγουν μία τόσο δραστική επέμβαση στο δέρμα τους.

ΕΝΕΣΗ ΜΕ ΒΟΤΟΥΛΙΚΗ ΤΟΞΙΝΗ (Botox)
Παραλυτική Δράση: Η έγχυση βοτουλικής τοξίνης στους μύες του προσώπου είναι μία εξαιρετικά δημοφιλής ιατρική διεργασία. Επιτυγχάνει τη μείωση της σύσπασης συγκεκριμένων μυών και μειώνει αποτελεσματικά τις γραμμές έκφρασης: στο μέτωπο, γύρω από το στόμα, δίπλα στα μάτια («πόδι της χήνας») κλπ.
Μειονεκτήματα και κίνδυνοι: Οι ενδοδερμικές εγχύσεις έχουν ένα σημαντικό οικονομικό κόστος και τα αποτελέσματα που προσφέρουν είναι προσωρινά (διαρκούν 5 – 6 μήνες). Έχουν επίσης πιθανές παρενέργειες: μωλωπισμό, πονοκεφάλους, πρήξιμο των βλεφάρων, δυσκολία κατάποσης (όταν πραγματοποιούνται στον λαιμό), ασύμμετρη έκφραση προσώπου, βλεφαρόπτωση ή πτώση των φρυδιών. Οι ενέσεις βοτουλικής τοξίνης επίσης συχνά κατακρίνονται ότι παγώνουν την έκφραση των ματιών και το χαμόγελο.

Τα παραπάνω δημιουργήσανε την ανάγκη ανάπτυξης νέων, μη ενέσιμων ενεργών συστατικών που θα δρουν αποτελεσματικά στις ρυτίδες έκφρασης αποφεύγοντας όμως τις αρνητικές συνέπειες.

FILLOX: Δράση που Μιμείται τη Βοτουλική Τοξίνη
Το FILLOX είναι ένα πρωτοποριακό αντιρυτιδικό μόριο που χαλαρώνει και γεμίζει τις ρυτίδες έκφρασης, μειώνοντας το βάθος τους. Πρόκειται για έναν δραστικό συνδυασμό ενός εφταπεπτιδίου με σφαιρίδια υπερπλήρωσης που δρα απευθείας στη ρυτίδα προσφέροντας άμεσο αποτέλεσμα.
Με δράση ανάλογη της βοτουλικής τοξίνης, το εφταπεπτίδιο αυτό μειώνει τη σύσπαση του μυός  λειαίνοντας την επιφάνεια της ρυτίδας και μειώνοντας το βάθος της.
Τα σφαιρίδια υπερπλήρωσης αποτελούνται από αφυδατωμένο κολλαγόνο και μικροσφαιρίδια θειϊκής χονδροϊτίνης που διογκώνονται όταν απορροφήσουν υγρασία από την επιδερμίδα. Όπως ακριβώς το σφουγγάρι, τα σφαιρίδια υπερπλήρωσης παγιδεύουν το νερό και βελτιώνουν τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος.

Πως λειτουργεί το FILLOX;
Όπως και η βοτουλική τοξίνη το FILLOX δρα στο σύστημα της νευρομυϊκής διαβίβασης όπως φαίνεται και στην εικόνα παρακάτω. Αναστέλλει την απελευθέρωση των νευροδιαβιβαστών (κατεχολαμίνες) που είναι υπεύθυνες για τη μετατροπή του νευρικού σήματος σε μυϊκή σύσπαση. Οι κατεχολαμίνες μεταφέρουν το νευρικό σήμα από το νευρικό κύτταρο στο μυϊκό κύτταρο. Το FILLOX δεσμεύεται στους ειδικούς υποδοχείς που υπάρχουν στην επιφάνεια του νευρικού κυττάρου εμποδίζοντας τον διαχωρισμό των κατεχολαμινών και αυξάνοντας την απόσταση ανάμεσα στα δύο κύτταρα όπως ακριβώς φαίνεται στην εικόνα παρακάτω. Η εξουδετερωτική αυτή δράση προκαλεί μείωση της σύσπασης του μυ και χαλάρωσή του.
Ενισχυμένη αναστολή των κατεχολαμινών:
Σε τεστ In Vitro (σε δοκιμαστικό σωλήνα) πραγματοποιήθηκε σύγκριση της δράσης του FILLOX και της δράσης της Argireline (μόριο με αντίστοιχη αντιρυτιδική δράση) στην παρεμπόδιση της εξάπλωσης των κατεχολαμινών. Το FILLOX έδειξε αποτελεσματικότερη δράση κατά των κατεχολαμινών, εμποδίζοντας κατά 50% την εξάπλωσή τους, 10% δηλαδή περισσότερο από την Argireline.
  
Μείωση του Βάθους των Ρυτίδων
Η αντιρυτιδική δράση του FILLOX μελετήθηκε σε 30 εθελοντές.
1 ώρα μετά την εφαρμογή παρατηρήθηκαν τα παρακάτω αποτελέσμα:

Μείωση των επιφανειακών ρυτίδων κατά 38%
Μείωση του αριθμού των ρυτίδων κατά 27%
Μείωση του μέσου μήκους των ρυτίδων κατά 29%
Μείωση του ολικού μήκους των ρυτίδων κατά 38%

SYNAKE: Αποτέλεσμα «Σοκ» με Δράση που Μιμείται το Δηλητήριο του Φιδιού
 
Το SYNAKE είναι ένα τριπεπτίδιο που βασίζεται στη δράση του δηλητηρίου του φιδιού. Η μοριακή του δομή είναι παρόμοια με τη δομή της πρωτεΐνης Waglerine 1, η οποία περιέχεται στο δηλητήριου του φιδιού Temple Viper, ένα δηλητηριώδες είδος που έχει γίνει αντικείμενο εκτεταμένων ερευνών στη Βραζιλία. Το φίδι αυτό ακινητοποιεί το θύμα του εγχέοντάς του δηλητήριο που προκαλεί άμεση μυϊκή παράλυση. Παρεμποδίζοντας τις νευρομυϊκές συνδέσεις, το SYNAKE αναπαράγει το αποτέλεσμα του δηλητηρίου του φιδιού στο δέρμα.


Πως λειτουργεί το SYNAKE;
Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι το SYNAKE μειώνει αποτελεσματικά τις ρυτίδες έκφρασης. Στην πραγματικότητα, μέσω της δράσης που μιμείται το δηλητήριο του φιδιού, το SYNAKE αναστέλλει τους παράγοντες μυϊκής σύσπασης, μειώνοντας τις δερματικές μικρο-συσπάσεις.

Πως χρησιμοποιούνται;
Τα παραπάνω πρωτοποριακά ενεργά συστατικά περιέχονται σε θεραπεία γνωστού Γαλλικού Οίκου Ιατρικής Αισθητικής. Θεραπείες με τα εξειδικευμένα προϊόντα πραγματοποιούνται σε  επιλεγμένα Κέντρα Αισθητικής και σε Κέντρα Πλαστικής Χειρουργικής ενώ αντίστοιχα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι. Προτείνεται σε γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν καταπολεμήσουν τις ρυτίδες έκφρασης αποφεύγοντας όμως το ενέσιμο botox ή σε άτομα που έχουν ήδη πραγματοποιήσει botox και επιθυμούν να παρατείνουν το αποτέλεσμά του.
Πηγή: medispa.gr




ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων