Κάντε ένα δώρο στα νεφρά σας «Ενυδατώστε» τα

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

28/4/21

Κάντε ένα δώρο στα νεφρά σας «Ενυδατώστε» τα


του Γιάννη Γεωργίου, medlabnews.gr

Είναι δύο και είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό. Κάνουν όλη τη …βρώμικη δουλειά, φιλτράροντας το αίμα, για να αποβάλλουν τις άχρηστες ουσίες. 
Τι ζητούν από εμάς; 
Να τα κρατάμε καθαρά και να τα «ποτίζουμε» όσο έχουν ανάγκη.

Όπως προειδοποιούν, βέβαια, οι γιατροί τα ζωτικά φίλτρα του οργανισμού είναι πολύ πολύτιμα, για να έχουν την προσοχή μας μόνο μία φορά τον χρόνο. Καθημερινά φιλτράρουν περίπου 200 λίτρα αίματος και αποβάλουν περίπου 1-2 λίτρα από άχρηστες ουσίες και περιττό νερό. Η δε χρόνια δυσλειτουργία τους, μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια νεφροπάθεια, μια ασθένεια που οι γιατροί χαρακτηρίζουν «ύπουλη» και επικίνδυνη.
Για να μην φτάσουμε, λοιπόν, στο ιατρείο του ουρολόγου είτε με πέτρες στα νεφρά, είτε με πιο σοβαρές παθήσεις, όπως η νεφρική ανεπάρκεια, η Διεθνής Εταιρεία Νεφρολογίας και η Διεθνής Ένωση Νεφρολογικών Ιδρυμάτων, έχει χαράξει έναν «οδικό χάρτη» για την προστασία των «φίλτρων» του οργανισμού μας, τα νεφρά.

Πιείτε για τα νεφρά σας
Στα βήματα για υγιή νεφρά περιλαμβάνουν την ισορροπημένη διατροφή και σωστή ενυδάτωση του οργανισμού. Στην Ευρώπη ως «Επαρκής Πρόσληψη Νερού» για υγιή άτομα, σε μέτρια θερμοκρασία περιβάλλοντος και μέτρια επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, θεωρούνται τα 2,5L νερού την ημέρα για τους άνδρες και 2 L για γυναίκες, ωστόσο ορισμένοι μπορεί να χρειάζονται λιγότερο ή περισσότερο. Επιπλέον, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η ενυδάτωση του οργανισμού δεν επιτυγχάνεται μόνο με το νερό, που είναι η πρώτη επιλογή αλλά και με όλα τα υπόλοιπα μη-αλκοολούχα υγρά, όπως χυμοί φρούτων, γάλα, καφές, τσάι και αναψυκτικά.
Μάλιστα, οι ανάγκες μας σε υγρά καλύπτονται κατά 20-30% από τρόφιμα, όπως φρούτα και λαχανικά, και κατά 70-80% από ροφήματα.

Υγιή νεφρά με οκτώ βήματα
Οι συστάσεις των ειδικών για τη σωστή «συντήρηση» των πολύτιμων φίλτρων του οργανισμού περιλαμβάνουν τις εξής οδηγίες:
-Τρώτε υγιεινά και διατηρείτε τον έλεγχο του βάρους σας.
-Αυξήστε τη σωματική δραστηριότητα.
-Ελέγχετε και ρυθμίζετε την αρτηριακή σας πίεση. Αντιμετωπίστε ασθένειες, που προκαλούν βλάβες στα νεφρά, όπως η υπέρταση, η αρτηριοσκλήρυνση και ο διαβήτης.
-Τσεκάρετε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. 
-Μειώστε την κατανάλωση αλατιού.
-Σταματήστε το κάπνισμα.
-Αποφύγετε τη μακρά χρήση συμπληρωμάτων και φαρμάκων (εφόσον αυτά δεν κρίνονται απαραίτητα από το γιατρό), και φυσικά
-Προσλαμβάνετε επαρκή ποσότητα και ποικιλία υγρών για καλή ενυδάτωση.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Διαβάστε επίσης

--POH ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ FACEBOOK--


Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών