Ψωρίαση και Γυναίκα» Από την ενημέρωση στη θεραπεία, με περισσότερη αυτοπεποίθηση | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ψωρίαση και Γυναίκα» Από την ενημέρωση στη θεραπεία, με περισσότερη αυτοπεποίθηση



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, 15 Μαΐου η ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ψωρίαση και Γυναίκα», η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ» και του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ)
Η διοργάνωση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού δίνοντας την ευκαιρία για παρουσίαση περιστατικών, προβληματισμών αλλά και ατέρμονων συζητήσεων ως προς την καθημερινότητα της γυναίκας που ζει με ψωρίαση, σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να επιτρέψει στις γυναίκες να μάθουν περισσότερα για τη νόσο, να τις προετοιμάσει για την πιθανή εξέλιξή της και να τις βοηθήσει να ζήσουν με αυτήν σε καθημερινή βάση, με περισσότερη αυτοπεποίθηση. 
Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία της η Δρ. Εύη Μπάτρα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ), η οποία μίλησε για την ιστορία και το έργο του Συνδέσμου, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ανεκτίμητη και σημαντική πηγή βοήθειας και ενέργειας, όντας σύμμαχος για τους ασθενείς με διάγνωση ψωρίασης. 
Η Δρ. Τίνα ΚουκοπούλουΤοπογράφος Μηχανικός – Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ» παρουσίασε τον Σύλλογο και τις δράσεις του, και ως γυναίκα ασθενής με ψωρίαση εστίασε στους προβληματισμούς και στις ιδιαιτερότητες μίας γυναίκας με ψωρίαση στην Ελλάδα του σήμερα. 
Η Δρ. Μαρίνα Παπουτσάκη, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Επιμελήτρια Α’ – Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική Νοσοκομείο Δερματολογικών Παθήσεων, «Ανδρέας Συγγρός», μίλησε αναλυτικά για τη νόσο, τα θεραπευτικά σχήματα καθώς και όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες με διάγνωση ψωρίασης, όπως η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση, η αποτρίχωση κτλ., ώστε να διαθέτουν όλες τις πληροφορίες και να έχουν τις καλύτερες πιθανότητες για επιτυχή θεραπεία ή διαχείριση της κατάστασης. 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση και πληθώρα ερωτήσεων από το κοινό που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ μεταδόθηκε και ζωντανά μέσω livestream στο site www.epidermia.gr .

Λίγα λόγια για την Ψωρίαση
Σήμερα, υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα ζουν περισσότερα από 220.000 άτομα με ψωρίαση, οι οποίοι πέραν των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίσουν στο κοινωνικό και εργασιακό τους περιβάλλον παρουσιάζουν μεγάλα ποσοστά κατάθλιψης, άγχους και αισθήματος ντροπής λόγω της εσφαλμένης αντίληψης που επικρατεί. Επίσης, 1 στα 3 άτομα με ψωρίαση ενδέχεται να αναπτύξει ψωριασική αρθρίτιδα, μία νόσο που προκαλεί αρθρική καταστροφή. Τα άτομα αυτά έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου (παχυσαρκία, δυσλιπιδαιμία, υπέρταση, διαβήτης) και καρδιαγγειακής νόσου σε σχέση με το γενικό πληθυσμό, ενώ η επίδραση στην ποιότητα ζωής είναι συγκρίσιμη με αυτήν της καρδιακής ανεπάρκειας και του καρκίνου.

Σχετικά με το ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος  Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ»  στόχο του έχει την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, αλλά ταυτόχρονα την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση  του κοινού. Μέσα από πληθώρα δράσεων όπως  ενημερωτικές ημερίδες, καμπάνιες και έντυπο υλικό ενδυναμώνει τον ασθενή και αγωνίζεται ενάντια στην προκατάληψη και στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς με διάγνωση ψωρίασης ή/και ψωριασικής αρθρίτιδας. Το ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Ενώσεων Ασθενών με Ψωρίαση IFPA. 
Περισσότερες πληροφορίες για το Σύλλογο και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.epidermia.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων