Επιβεβαίωση της αλλαγής του κλίματος εάν πάρουμε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Επιβεβαίωση της αλλαγής του κλίματος εάν πάρουμε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Εάν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αποφασιστεί να φιλοξενηθεί στην Αθήνα θα σηματοδοτήσει άλλη μία ένδειξη ότι προχωρά η παραγωγική ανασυγκρότηση και ότι η οικονομία μας έχει εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, ανέφερε στην EURACTIV.com η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Υπογράμμισε ότι η φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στην πόλη υποδοχής, καθώς η συγκεκριμένη υπηρεσία απασχολεί πάνω από 1.000 άτομα, τα οποία πληρώνονται από την ΕΕ, επισημαίνοντας ότι περίπου 20 χώρες σε όλη την ΕΕ έχουν ήδη δηλώσει την επιθυμία τους να φιλοξενήσουν τον EΜΑ, οπότε ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός και οι διαδικασίες περίπλοκες.
Η κ. Δούρου ενημέρωσε ότι υποψηφιότητα θα θέσει και η Αθήνα και την εκστρατεία έχει αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών και η Περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με την περιφερειάρχη, εκείνο που καθιστά την ελληνική υποψηφιότητα συνολικά ελκυστική, είναι το γεγονός ότι αποτελεί ένα πλήρες «πακέτο».
«Είναι δηλαδή μια προσφορά που καλύπτει όλα τα κριτήρια που έχει θέσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου. Τόσο σε ό,τι αφορά το βασικό διακύβευμα, που είναι η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Οργανισμού προκειμένου να μην διαταραχθεί η λειτουργία της αγοράς του φαρμάκου και κατ' επέκταση να μην υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, όσο και σε ό,τι αφορά στην ικανοποίηση των αναγκών των υπαλλήλων του Οργανισμού και των οικογενειών τους» είπε.
Επεσήμανε ότι η Αθήνα πέραν των αντικειμενικών κριτηρίων έχει και την «άυλη υπεραξία» και πρόσθεσε: «Αναφέρομαι πέραν π.χ. της ύπαρξης των κατάλληλων υποδομών και στο γεγονός του ευρύτερου περιβάλλοντος της Αθήνας. Ένα περιβάλλον απολύτως πρόσφορο από όλες τις απόψεις - πρόσβασης στην αγορά εργασίας, λειτουργίας διεθνών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ήπιου κλίματος, άνετης προσβασιμότητας, ασφάλειας, κ.αμ».
Η Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι «μια τέτοια απόφαση μπορεί να σηματοδοτήσει την επιβεβαίωση της αλλαγής του κλίματος απέναντι στη χώρα μας, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει» και πρόσθεσε: «Tο σπουδαίο είναι ότι η ελληνική υποψηφιότητα συμβάλλει στον υπό εξέλιξη διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης, με τη χώρα μας να έχει θέση, όχι «φτωχού συγγενή» αλλά παράγοντα που συμβάλλει θετικά στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα».
 Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλντ Τασκ και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρουσίασαν τη διαδικασία μετεγκατάστασης της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (EBA) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) από το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την έξοδό του από την ΕΕ.
Ο EMA είναι η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ που εξασφαλίζει ότι τα φάρμακα που διατίθενται σε 500 εκατομμύρια πολίτες σε όλη την Ευρώπη είναι κατάλληλα και ασφαλή. Ο οργανισμός βρίσκεται επί του παρόντος στο Λονδίνο, αλλά θα πρέπει να μετακινηθεί εκτός των βρετανικών συνόρων λόγω Brexit.
 Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή είναι η πρώτη δοκιμασία για τα υπόλοιπα 27 κράτη μέλη, καθώς οι βασικές συνομιλίες για το Brexit ξεκινούν.
Τα κράτη μέλη έχουν μέχρι το τέλος Ιουλίου να υποβάλουν τις προσφορές τους για να φιλοξενήσουν τους δύο οργανισμούς, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Στη συνέχεια, η Επιτροπή θα επανεξετάσει τις προσφορές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Πηγή: Euractiv.com
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων