Σε καραντίνα χωριά της Θήβας υπό τον κίνδυνο ελονοσίας! | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σε καραντίνα χωριά της Θήβας υπό τον κίνδυνο ελονοσίας!

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας έβαλαν σε καραντίνα  τέσσερα χωριά του Δήμου Θηβαίων και συγκεκριμένα στη δημοτική ενότητα Πλαταιών, λόγω του εγχώριου κρούσματος ελονοσίας που καταγράφηκε στην περιοχή πριν από δέκα ημέρες περίπου.
Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ επισκέφθηκε την τοπική κοινότητα των Λεύκτρων προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους για τη μετάδοση της νόσου, τα συμπτώματα της ασθένειας και τα μέτρα πρόληψης και αυτοπροστασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το άτομο το οποίο νόσησε, από τσίμπημα κουνουπιού στην περιοχή κατοικίας του, δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του.
Όπως καταδεικνύουν τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα, παρά την εξάλειψη της ελονοσίας από τη χώρα μας το 1974, το ενδεχόμενο επανεγκατάστασης της νόσου είναι υπαρκτό σε ορισμένες περιοχές, όπου συνδυάζεται η παρουσία των κατάλληλων κουνουπιών με την παρουσία ασθενών που έρχονται από ενδημικές για την ελονοσία χώρες.

Διαβάστε επίσης
Πόσο σοβαρό είναι να ζούμε ή να έχουμε επισκεφτεί κάποια περιοχή που έχει μπει σε καραντίνα, λόγω ελονοσίας;


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων