Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας.

Αρ. Πρωτ.: 115

«Όλοι εμείς λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία ίασης, μια λέξη που σπάνια αντηχεί στους διάδρομους των νοσοκομείων και της κλινικής ιατρικής»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την Ηπατίτιδα στις 28 Ιουλίου, όλες οι φωνές του κόσμου, των ερευνητών που ανακαλύπτουν τις καινοτόμες θεραπείες, των Ενώσεων Ασθενών αλλά και  των Κυβερνητικών φορέων, ενώνονται σε ένα κοινό στόχο: ΕLIMINATE HEPATITIS – ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ. 
Μέχρι πρόσφατα ελάχιστοι ασθενείς είχαν πρόσβαση στις νέες θεραπείες, λόγω του υψηλού κόστους. Ακόμα και θαλασσαιμικοί ασθενείς , έπρεπε να έχουν ίνωση προχωρημένου σταδίου, προκειμένου να μπορέσουν να θεραπεύσουν την Ηπατίτιδα C, από την όποια και μολύνθηκαν δίχως δική τους υπαιτιότητα, αλλά από τις αδυναμίες του Εθνικού συστήματος Υγείας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), κατέληξε σε συμφωνία με τις φαρμακευτικές εταιρείες για την μείωση του κόστους και παράλληλη διεύρυνση των κριτήριων πρόσβασης των φαρμάκων για την αντιμετώπιση της Ηπατίτιδας C.
Με τα καινούργια δεδομένα, από την 1η Ιουλίου, 2017 και για τους επόμενους 14 μήνες, πρόσβαση στις καινούργιες θεραπείες θα αποκτήσουν όλοι οι ασθενείς με κληρονομικές αιματολογικέ διαταραχές!!
Όλοι εμείς λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία ίασης, μια λέξη που σπάνια αντηχεί στους διάδρομους των νοσοκομείων και της κλινικής ιατρικής.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ), άσκησε πίεση προς την υλοποίηση μιας βιώσιμης συμφωνίας για το σύστημα υγείας, η οποία παράλληλα θα εξασφάλιζε την απρόσκοπτη πρόσβαση στην θεραπεία όλων των Θαλασσαιμικών που ζουν με ηπατίτιδα,και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που στόχος μας επιτεύχθηκε.
Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της
Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΟΣΕΛΕΝΗ ΜΙΧΑΛΑΚΗ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων