Στην τελική ευθεία η στελέχωση του νέου οργανισμού HTA | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Στην τελική ευθεία η στελέχωση του νέου οργανισμού HTA

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Γιώργος Γιαννόπουλος ανέλυσε τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης όσον αφορά στο φάρμακο
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου “HTA Conference: Towards an Integrated HTA framework”, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν πριν από λίγη ώρα, σας αποστέλλω τα κύρια σημεία της ομιλίας του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Γιώργου Γιαννόπουλου.

Γιώργος Γιαννόπουλος: «Την Παρασκευή θα υπάρξει η τελική εισήγηση προς τον υπουργό για τα άτομα που θα στελεχώσουν τη νέα επιτροπή ΗΤΑ» 

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Γιώργος Γιαννόπουλος ανέλυσε τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης όσον αφορά στο φάρμακο, με έμφαση στην ισότιμη πρόσβαση όλων στο φάρμακο, στην ανάγκη να ανταποκρίνεται το σύστημα στις ανάγκες των ασθενών, στην αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού του ύψους των δημοσίων δαπανών για την υγεία και την αύξηση της δαπάνης ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, ώστε να υπάρξει σύγκλιση με την Ευρωζώνη. Επίσης, αναφέρθηκε σε μέτρα για τη βιωσιμότητα του συστήματος και στη θεσμική θωράκιση και αναπροσανατολισμό του συστήματος στην ΠΦΥ, κεντρικοποίηση προμηθειών κ.ά.

Τόνισε ότι η φαρμακευτική καινοτομία αποτελεί πρόκληση για τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας διεθνώς και απαιτεί πολύ προσεκτικές και στοχευμένες θεσμικές παρεμβάσεις από την πλευρά της Πολιτείας. Αναφέρθηκε στην ανάγκη κάλυψης του ελλείμματος που υπάρχει στη χώρα μας όσον αφορά στα μητρώα ασθενών, που αποτελούν καθοριστικής σημασίας εργαλείο για τον μηχανισμό αξιολόγησης.

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι την Παρασκευή θα υπάρξει η τελική εισήγηση προς τον Υπουργό για τα άτομα που θα στελεχώσουν τη νέα επιτροπή HTA.  Κυρίαρχη θέση στη δέσμη των κριτηρίων κατέχει το κλινικό όφελος, σε συνδυασμό με τη βαρύτητα της νόσου.

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι η διαδικασία αυτή θα ενσωματωθεί ως οργανικό στοιχείο του ΗΤΑ. Αναφέρθηκε στην απουσία μητρώων ασθενών ως εμπόδιο στην διαδικασία της αξιολόγησης, καθώς και στις συμβολαιακές συμφωνίες, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στην παρούσα φάση λειτουργίας της επιτροπής αξιολόγησης.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων