Μητρετώδης-Κούκλατζης: Ποιο ήταν το λάθος μας στον Έβρο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μητρετώδης-Κούκλατζης: Ποιο ήταν το λάθος μας στον Έβρο

Με τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών κλείνει η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), αμέσως μετά τη αιχμαλωσία τους.

Δεκατέσσερις ημέρες μετά την απελευθέρωση τους από τις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης χρειάστηκε το ΓΕΣ για να πάρει κατάθεση από τους δύο στρατιωτικούς. Όπως αναφέρει η "Realnews", ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης κατέθεσε στον γενικό επιθεωρητή του Στρατού μόλις την περασμένη Τετάρτη και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης την επόμενη ημέρα.
Ειδικότερα, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης στην κατάθεσή του στον γενικό επιθεωρητή ΓΕΣ υποστηρίζει ότι μαζί με τον λοχία Κούκλατζη εντόπισαν ίχνη στο χιόνι. Αποφάσισε να τα ακολουθήσουν, πιστεύοντας ότι πρόκειται για ίχνη μεταναστών. Απορροφημένος, όπως ήταν, άκουσε ξαφνικά  "ΑΛΤ"! Είδε δύο Τούρκους στρατιώτες να τον σημαδεύουν και εξηγεί γιατί μετά από αυτό δεν οπισθοχώρησαν στο ελληνικό έδαφος "Αποφάσισα να μην οπισθοχωρήσω άμεσα, γιατί δεν γνώριζα αν ο λοχίας Κούκλατζης μπορούσε να με ακολουθήσει". Ο ανθυπολοχαγός φέρεται να έχει παραδεχθεί στην κατάθεσή του ότι ίσως ήταν λάθος ο τρόπος που αντέδρασε.

Στην ίδια περίπου γραμμή κινήθηκε ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης στην κατάθεσή του, επιβεβαιώνοντας όσα είπε ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης. 

Με τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών κλείνει η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), αμέσως μετά τη  αιχμαλωσία τους.
Μετά τους πανηγυρισμούς για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών, το κλίμα είναι πάρα πολύ βαρύ στο υπουργείο Άμυνας, το οποίο ζητεί απόδοση ευθυνών, όσο ψηλά κι αν αυτές εντοπιστούν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, απόστρατοι αξιωματικοί δεν κρύβουν τη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι ουδείς ένιωσε την ανάγκη να παραιτηθεί μετά το πρωτοφανές για τον Ελληνικό Στρατό της αιχμαλωσίας στελεχών του εν καιρώ ειρήνης.
Αντιθέτως, αμέσως μετά την αιχμαλωσία ακολούθησαν κανονικά μεταθέσεις στελεχών από τον Έβρο στην Αθήνα και στο ΓΕΣ, σαν να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα.
Το μήνυμα που περνά μέχρι στιγμής στο προσωπικό δεν είναι προφανώς αυτό που επιθυμεί η πολιτική ηγεσία των Ε.Δ. και, παρά τη δημόσια στήριξη που παρέχεται στην ηγεσία του ΓΕΣ, τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει αλλαγές σύντομα.     

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων