"Ακαδημία Γονέων" με θέματα που αφορούν τη συμπεριφορά και την υγεία στην εφηβική ηλικία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

"Ακαδημία Γονέων" με θέματα που αφορούν τη συμπεριφορά και την υγεία στην εφηβική ηλικία

θεματα συμπεριφορας και υγειας σχετικα με την εφηβικη ηλικια
"Ακαδημια Γονεων" θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, με στοχο την ενημερωση και στηριξη των γονεων σε θεματα συμπεριφορας και υγειας σχετικα με την εφηβικη ηλικια. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικης Κλινικης του Πανεπιστημιου Αθηνων, του Νοσοκομειου Παιδων "Π.&Α. Κυριακου", με τίτλο "Από το Α έως το Ω. Μία Ακαδημία για Γονείς", το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται από τις 31 Οκτωβρίου υπο την επιστημονικη εποπτεια της καθηγητριας του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ, Ασημινας Γαλλη-Τσινοπουλου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαΐου 2019, θα πραγματοποιηθούν οκτώ δίωρες μηνιαίες συναντήσεις κάθε Τετάρτη (18.00-22.00, στην Αίθουσα "Αλέξανδρος" του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, η οποία είναι δωρεάν, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση akadimiagoneon@gmail.com.
Τα θέματα που θα αναπτύξουν επιστημονες με μεγάλη εμπειρια σε ό,τι αφορά την εφηβικη υγεια είναι: «Επιτήρηση της Υγείας των Εφήβων», «Συμπεριφορες υψηλου κινδυνου (αλκοολ, καπνισμα, ουσιες, παραβατικη συμπεριφορα», «Εμβολιο για τον HPV στις εφηβες και στους εφηβους», «HPV λοίμωξη-Προγράμματα πρόληψης στην Κοινότητα», «Καταθλιπτικες Διαταραχες στην Εφηβεια/Αυτοκτονικοτητα», «Δυσκολιες Μαθησης και ΔΕΠΥ στην Εφηβεια», «Διατροφη Εφηβων: πραγματικοτητα και στοχοι» και «Ακμή, στρες και δερματολογικές παθήσεις, αυτοάνοσα δερματικά νοσήματα στην εφηβεία».
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τη Δ' Παιδιατρικη Κλινικη του ΑΠΘ, τη Διευθυνση Πρωτοβαθμιας και Δευτεροβαθμιας Εκπαιδευσης Κεντρικής Μακεδονιας, τον Συλλογο Φιλων του Νοσοκομειου Παπαγεωργιου «Αντηριδα» και το Κεντρο Πολιτισμου της Περιφερειας Κεντρικης Μακεδονιας και τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων