Ζώα στην Αμερική έπαθαν δηλητηρίαση από βιταμίνη D και πέθαναν | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ζώα στην Αμερική έπαθαν δηλητηρίαση από βιταμίνη D και πέθαναν

Ιδιοκτήτες σκύλων καταγγέλλουν ότι τα κατοικίδιά τους πέθαναν ή αρρώστησαν μετά την κατανάλωση της συγκεκριμένης τροφής λόγω των αυξημένων ποσοστών βιταμίνης D.
Αντιμέτωπη με την οργή ιδιοκτητών σκύλων είναι εταιρεία τροφών για κατοικίδια στις ΗΠΑ. Ιδιοκτήτες σκύλων καταγγέλλουν ότι τα κατοικίδιά τους πέθαναν ή αρρώστησαν μετά την κατανάλωση της συγκεκριμένης τροφής λόγω των αυξημένων ποσοστών βιταμίνης D.

Η εταιρεία έχει ήδη από τον Ιανουάριο ανακαλέσει οικειοθελώς παρτίδες και έχει προειδοποιήσει για σοβαρό κίνδυνο, ενώ και άλλες μάρκες έχουν προχωρήσει σε απόσυρση των προϊόντων τους τις τελευταίες εννιά εβδομάδες για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με το CBS.
Η υπερβολική ποσότητα βιταμίνης D είναι τοξική και μπορεί να οδηγήσει σε «σοβαρά προβλήματα υγείας» στα σκυλιά - συμπεριλαμβανομένης της νεφρικής δυσλειτουργίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Επειδή μπορεί να υπάρχει πάρα πολύ βιταμίνη D σε κονσερβοποιημένα προϊόντα για τους σκύλους συντροφιάς, η αμερικανική εταιρεία ανακαλεί τώρα τη συγκεκριμένη τροφή για σκύλους παγκοσμίως.
Στο Facebook και το Twitter, κάποιοι ιδιοκτήτες σκύλων αναφέρουν ότι τα κατοικίδια ζώα τους έχουν αρρωστήσει ή ακόμα και πέθαιναν όταν έφαγαν τις συγκεκριμένες τροφές.
Η δημοσιογράφος της Washington Post, Κέιτλιν Γκίμπσον για παράδειγμα, γράφει στο Twitter: «Αν ταϊζετε το σκυλί σας με τη συγκεκριμένη εταιρεία, διαβάστε προσεκτικά τις πληροφορίες ανάκλησης. Το αγαπημένο μου κορίτσι πέθανε αφού έφαγε την τροφή έχοντας όλα τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από βιταμίνη D».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων