Η 18χρονη ομογενής Κική Κιτσίνη δίνει τη δική της μάχη με την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η 18χρονη ομογενής Κική Κιτσίνη δίνει τη δική της μάχη με την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία

Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας της 18χρονης Κικής είναι ενθαρρυντικά, αλλά οι γιατροί την εξετάζουν συνεχώς, καθώς γνωρίζουν πόσο επιθετικός μπορεί να είναι ένας καρκίνος, ειδικά αυτής της μορφής
ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ. Η ελληνικής καταγωγής, Αγγελική -Κική- Κιτσίνη (Angeliki -Kiki- Kitsinis), δίνει τη δική της μεγάλη μάχη με την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία (A.L.L, Acute Lymphoblastic Leukemia) έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της, συγγενείς και φίλους.

Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας της 18χρονης Κικής είναι ενθαρρυντικά, αλλά οι γιατροί την εξετάζουν συνεχώς, καθώς γνωρίζουν πόσο επιθετικός μπορεί να είναι ένας καρκίνος, ειδικά αυτής της μορφής, και δεν θέλουν να εγείρουν οποιεσδήποτε λανθασμένες ελπίδες γι’ αυτή τη σοβαρή και απειλητική για τη ζωή ασθένεια.
Υπενθυμίζεται, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.», ότι και κατά το 43ο Ετήσιο Ελληνικό Ορθόδοξο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Χορωδιών (43rd Annual Greek Orthodox Folk Dance & Choral Festival, FDF) της Μητρόπολης του Σαν Φρανσίσκο, τον Φεβρουάριο, έγινε ειδική μνεία στην Κική και την μάχη της για μία ζωή, απαλλαγμένη από τον καρκίνο.
Πολλοί άνθρωποι έκτοτε, ομογενείς και μη, έχουν σπεύσει να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν, αλλά και οικονομικά, μέσω του λογαριασμού gofundme τον οποίο δημιούργησε ο πατέρας της Κικής, Γιώργος Κιτσίνης (George Kitsinis), ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πολυδάπανες θεραπείες. Μέχρι και την Πέμπτη, 11 Απριλίου, είχαν συγκεντρωθεί $42.090 έναντι του στόχου των $65.000, από 218 προσφορές, σε ένα μήνα.
«Για όσους πιστεύουν ότι κάθε ημέρα είναι δώρο από τον Θεό. Συχνά παίρνουμε ως δεδομένα κάθε ανατολή και κάθε ηλιοβασίλεμα. Οταν νιώθουμε καλά, τα παιδιά μας προοδεύουν και οι ζωές μας μπαίνουν σε μία ρουτίνα, δεν σκεφτόμαστε το ‘τι θα συμβεί αν’ (what-if). Αλλά ‘τι θα συμβεί αν’ η ζωή μας επηρεαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε ανατολή και κάθε ηλιοβασίλεμα αποκτήσει τη μέγιστη σημασία σα να είναι τα τελευταία μας, τι θα συμβεί αν ένα από τα παιδιά μας ασθενήσει βαριά και η αποκαλούμενη ρουτίνα μας αλλάξει δραστικά; Αυτή είναι η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή για τους αγαπημένους μας φίλους, την οικογένεια Κιτσίνη. Η μεσαία κόρη τους, η Κική, πρόσφατα διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία…», αναφέρει η σχετική ιστοσελίδα στο gofundme.
«Η Κική είναι η πιο δυνατή κοπέλα που έχουμε ποτέ συναντήσει. Είχε πολλές αντιξοότητες στη σύντομη ζωή της, αλλά η σημαντικότερη από αυτές ήταν στα 18α γενέθλιά της, στις 2 Φεβρουαρίου 2019, όταν έγινε η διάγνωση για καρκίνο. Η τελευταία της χρονιά στο Λύκειο θα περιλαμβάνει πλέον χημειοθεραπεία, απώλεια μαλλιών, πολλές ιατρικές θεραπείες και επισκέψεις σε γιατρούς, αντί για τις εκδηλώσεις του σχολείου, όπως ο χορός των τελειοφοίτων και η αποφοίτηση. Αμεσα μετά τη διάγνωση νοσηλεύτηκε και μία επιθετική μορφή χημειοθεραπείας ξεκίνησε», ανέφερε ακόμη η σελίδα gofundme, προσθέτοντας:
«Η Κική είναι μία μαχήτρια και έχει αντιμετωπίσει κάθε αντιξοότητα που έχει βρει εμπρός της με το κεφάλι ψηλά. Είναι έτοιμη και γι’ αυτή τη μάχη. Είναι έτοιμη να νικήσει τον καρκίνο, αλλά χρειάζεται τη βοήθειά σας. Το κόστος της θεραπείας κατά του καρκίνου είναι τρομερό και ενώ η οικογένειά της, ευτυχώς είναι ασφαλισμένη, η ασφάλεια δεν καλύπτει ό,τι είναι αναγκαίο. Δεν καλύπτει πολλές συνταγογραφήσεις, συγκεκριμένες εξετάσεις, ακριβά φάρμακα, συχνές επισκέψεις σε γιατρούς και πιθανές επιπλέον νοσηλείες, αλλά και το κόστος να είναι ένας από τους δύο γονείς της μαζί της κατά τη μάχη αυτή. Ως γονιός, μπορείτε ποτέ να λογιστείτε πώς θα ήταν να μην μπορούσατε να είστε εκεί για το παιδί σας την πιο δύσκολη ώρα και να μην είστε ικανοί να του προσφέρετε;».
«Ευχαριστούμε ειλικρινά κάθε έναν για τις προσευχές του, τις θετικές σκέψεις και τη γνήσια υποστήριξη για τη μάχη της Κικής. Αν είστε δε διατεθειμένοι να δώσετε οποιαδήποτε στήριξη για να βοηθήσετε στο κόστος της θεραπείας της Κικής σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας», κατέληγε το σχετικό σημείωμα.
Οσον αφορά στην πορεία της θεραπείας, το τελευταίο μήνυμα στη σελίδα gofundme, επεσήμανε ότι στις 18 Μαρτίου, η οικογένεια Κιτσίνη είχε «τρομερά καλά νέα» καθώς οι εξετάσεις έδειξαν 0% κύτταρα λευχαιμίας. Για την ώρα δηλαδή, το σώμα της Κικής δεν παράγει άλλα καρκινικά κύτταρα:
«Ο Θεός άκουσε τις προσευχές μας. Ωστόσο, παρότι πρόκειται για φανταστικά νέα, οι γιατροί, συνεχώς εξετάζουν την Κική καθώς γνωρίζουν πόσο επιθετικός μπορεί να είναι ένας καρκίνος και δεν θέλουν να εγείρουν οποιεσδήποτε λανθασμένες ελπίδες γι’ αυτή την σοβαρή και απειλητική για τη ζωή ασθένεια. Η μάχη απέχει ακόμη πολύ για να τελειώσει για την Κική και την οικογένειά της. Δόξα τω Θεώ και ευχαριστούμε όλους σας που συνεχίζετε να στέλνετε τις ευλογίες σας για την οικογένεια Κιτσίνη, μέσω της καλοσύνης, των προσευχών σας και της γενναιοδωρίας σας».
Εχοντας «ρεπό» για λίγες μέρες από τις χημειοθεραπείες η Κική μπόρεσε να περάσει χρόνο, κάθε μέρα στην αυλή, παίρνοντας λίγο καθαρό αέρα και ήταν αρκετά καλά, ώστε να βγει και έξω για φαγητό στο αγαπημένο της εστιατόριο. Ενιωσε υπέροχα να μπορεί να βγει εκτός σπιτιού και με περηφάνια φόρεσε τη νέα της περούκα.
Στις 25 Μαρτίου είχε ξεκινήσει το πρώτο μισό της Φάσης II της θεραπείας της. Τις επόμενες 4 εβδομάδες η Κική θα λάβει 6 διαφορετικά φάρμακα, ορισμένα μέσω εβδομαδιαίων παρακεντήσεων στη σπονδυλική στήλη. Κάτι απίστευτα επώδυνο και εξουθενωτικό, καθώς προκαλούνται και δυνατοί πονοκέφαλοι για ημέρες μετά λόγω της διαρροής εγκεφαλονωτιαίου μυελού.
Μετά την πρώτη θεραπεία η Κική προσπαθεί πολύ να διατηρήσει τη θετική της προοπτική, στηριζόμενη στην πίστη της και την αγάπη και υποστήριξη που λαμβάνει από την κοινότητα που έχει δημιουργηθεί και διαδικτυακά με το hastag Standforkiki.
H οικογένεια Κιτσίνη
Η Κική είναι η μεσαία κόρη του Γιώργου (George) και της Σάρις (Charisse) Κιτσίνη. Η οικογένεια ζει στο Οραντζ της Καλιφόρνιας (Orange California).
Οι γονείς του Γιώργου Κιτσίνη μετανάστευσαν στην Καλιφόρνια από το Κορωπί της Αττικής, έχοντας περάσει και από το Τορόντο του Καναδά όταν ο Γιώργος ήταν 2 ετών.
Ο ίδιος μεγάλωσε στο Αναχάιμ (Anaheim) και υπήρξε ενεργό μέλος της ενορίας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή εκεί από παιδί ακόμη.
Εχει ενεργό ρόλο στις ομάδες παραδοσιακών ελληνικών χορών, στο μπάσκετ της GOYA, στο Κατηχητικό και στο Ελληνικό Σχολείο. Γνώρισε την σύζυγό του όταν ήταν στα 16 του και είναι μαζί έκτοτε.
Η Σάρις ασπάστηκε την Ελληνορθόδοξη πίστη και είναι επίσης ενεργό μέλος της ενορίας του Αγίου Ιωάννη.
Η μεγαλύτερη αδελφή της Κικής, η Αναστασία (Anastasia) παίζει softball στο Κολλέγιο και έχει κληθεί μάλιστα από την Εθνική Ομάδα Softball της Ελλάδας. Η μικρότερη αδελφή, η Αθηνά (Athena) χορεύει ελληνικούς χορούς με την ομάδα του Αγίου Ιωάννη από τα 4 χρόνια της.
Η Σάρις, ευχαρίστησε τον «Ε.Κ.» για τη δημοσίευση και το γεγονός ότι η ιστορία της Κικής θα μπορέσει να γίνει ευρύτερα γνωστή στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα.
«Ηταν τόσο μεγάλο σοκ να γιορτάσουμε τα 18α γενέθλια της Κικής με μία διάγνωση από αυτές που αλλάζουν τη ζωή, αλλά γνωρίζουμε ότι ο Θεός έβαλε την οικογένειά μας σε αυτό το μονοπάτι για καλό λόγο, έτσι αντιμετωπίζουμε την κατάσταση όσο καλύτερα μπορούμε. Σίγουρα μας βοήθησε να εκφράσουμε την πίστη μας και να την εκτιμήσουμε ακόμη περισσότερο».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων