Απόψε η πανσέληνος του Μαΐου το «Φεγγάρι του Λουλουδιού» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Απόψε η πανσέληνος του Μαΐου το «Φεγγάρι του Λουλουδιού»

Το ολόγιομο φεγγάρι θα ξεκινήσει να γίνεται ορατό με τη δύση του ηλίου (γύρω στις 8:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας)

medlabnews.gr iatrikanea

Τη νέα πανσέληνο, το «Φεγγάρι του Λουλουδιού», μπορούν οι λάτρεις των αστρονομικών φαινομένων να απολαύσουν απόψε! 
Το ολόγιομο φεγγάρι θα ξεκινήσει να γίνεται ορατό με τη δύση του ηλίου (γύρω στις 8:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας), οπότε και θα φαίνεται μεγαλύτερο και θα έχει μια πιο βαθιά απόχρωση.

Ταυτόχρονα, η πανσέληνος αυτή είναι και «Μπλε Φεγγάρι», καθώς είναι η τρίτη από τις τέσσερις πανσελήνους που γίνονται μέσα στην άνοιξη.
Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, κατά τους αρχαίους χρόνους οι γηγενείς κάτοικοι της Αμερικής δεν χώριζαν το χρόνο σε μήνες όπως αργότερα με το Ιουλιανό και το Γρηγοριανό ημερολόγιο.
Μετρούσαν το χρόνο δίνοντας ένα όνομα σε κάθε Πανσέληνο για να χωρίζουν τις εποχές και τους σεληνιακούς μήνες.
Τα ονόματα βασίζονται σε μια δραστηριότητα ή σε ένα γεγονός που σχετίζεται με τη συγκεκριμένη περίοδο. Βέβαια, ο διαχωρισμός και η ονοματοδοσία δεν ήταν ίδια παντού και έτσι έδιναν και διαφορετικά ονόματα.
Η ονομασία «Φεγγάρι του Λουλουδιού» προέρχεται από το γεγονός ότι ο Μάιος σηματοδοτεί την εποχή της γονιμότητας, όπου οι θερμοκρασίες είναι αρκετά ζεστές, τα κρύα και οι παγετοί έχουν τελειώσει, ενώ ολόκληρη η φύση ανθίζει.
Ανάλογα με την περιοχή η πανσέληνος του Μαΐου αποκαλείται «Φεγγάρι του Λουλουδιού», «Φεγγάρι της Μητέρας» και «Φεγγάρι της Σποράς Καλαμποκού». 
Οι τέσσερις πανσέληνοι της άνοιξης ήταν η «Πανσέληνος των Σκουληκιών», η «Ροζ Πανσέληνος», η «Πανσέληνος του Λουλουδιού» και ακολουθεί η «Πανσέληνος της Φράουλας»
 
Διαβάστε επίσης
Η πανσέληνος επιδρά στην υγεία μας; Μύθοι και αλήθειες για την επίδραση της σελήνης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων