Μείωση ΦΠΑ: Αυτά είναι τα τρόφιμα και οι υπηρεσίες που θα φτηνύνουν | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μείωση ΦΠΑ: Αυτά είναι τα τρόφιμα και οι υπηρεσίες που θα φτηνύνουν

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το Ζάππειο περιελάμβαναν και την μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα που είναι σήμερα στο 24% και θα υπαχθούν στο 13%.

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το Ζάππειο περιελάμβαναν και την μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα που είναι σήμερα στο 24% και θα υπαχθούν στο 13%.


Αυτό, θα επιφέρει μείωση τιμών στα τρόφιμα και αυτό αναμένεται να το δούμε αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή το οποίο θα κατατεθεί μέσα στον Μάιο. Σημαντική μείωση αναμένεται και στις τιμές των υπηρεσιών εστίασης λόγω της εφαρμογής ΦΠΑ 13% από το 24% σήμερα.
Αναλυτικά τα βασικά καταναλωτικά αγαθά στο οποία ο συντελεστής ΦΠΑ μειώνεται από το 24% στο 13% είναι:
Καφές,
κακάο,
τσάι,
χαμομήλι,
ζάχαρη,
αλάτι,
ξύδι,
μπαχαρικά,
αλλαντικά,
μαρμελάδες,
σοκολάτες,
γκοφρέτες,
μπισκότα,
παγωτά,
κρουασάν,
παξιμάδια,
κονσέρβες,
σνακ,
δημητριακά,
ηλιέλαια,
σογιέλαια,
καλαμποκέλαια,
φυτικές λιπαρές ουσίες.

Επίσης, πτώση στις τιμές θα υπάρξει αφού θα μειωθεί ο ΦΠΑ από το 24% στο 13% σε: Ψητοπωλεία, πιτσαρίες, αρτοποιεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, καφετερίες, ζαχαροπλαστεία, σνακ μπαρ, φαστ φουντ, κυλικεία – καντίνες κ.ά.
Το μέτρο στα τρόφιμα θα εφαρμοστεί αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, το οποίο θα κατατεθεί εντός του Μαΐου, λίγο πριν τις κάλπες.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων