ΞΕΚΙΝΑ η Εβδομάδα δωρεάν ελέγχου για τον Καρκίνο του Δέρματος, 3 - 7 Ιουνίου (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΞΕΚΙΝΑ η Εβδομάδα δωρεάν ελέγχου για τον Καρκίνο του Δέρματος, 3 - 7 Ιουνίου (video)

Από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου, εθελοντές δερματολόγοι σε όλη την Ελλάδα εξετάζουν δωρεάν τους ενδιαφερόμενους και τους παρέχουν χρήσιμες συμβουλές.
Γνωρίζετε ότι ο καρκίνος του δέρματος είναι ο πιο κοινός καρκίνος;
Τα τελευταία χρόνια μάλιστα παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Η κατάχρηση του ήλιου είναι μια από τις βασικές αιτίες καρκίνου του δέρματος.

Ο πιο πολύτιμος σύμμαχος που έχουμε είναι η πρόληψη και η προστασία. 


Σχεδόν οι μισοί θάνατοι από μελάνωμα θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί εάν οι ασθενείς είχαν φτάσει εγκαίρως στο γιατρό και είχαν υποβληθεί στην ενδεικνυόμενη θεραπεία. Εντούτοις, οι περισσότεροι καθυστερούν να απευθυνθούν σε ειδικό, μειώνοντας κατακόρυφα τις εξαιρετικά μεγάλες πιθανότητες ίασης που συνεπάγεται η πρώιμη ανίχνευση.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν οι κκ. Δημήτριος Ρηγόπουλος, καθηγητής ΕΚΠΑ, πρόεδρος της ΕΔΑΕ και Αλέξανδρος Κατούλης, αναπληρωτής καθηγητής ΕΚΠΑ, κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 132,000 περιπτώσεις μελανώματος και 3 εκατ. περιπτώσεις μη μελαχρωματικού καρκίνου παγκοσμίως.





Ο καρκίνος του Δέρματος. Δημήτρης Ρηγόπουλος, Καθηγητής Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας ΕΚΠΑ


Οι νέες περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος είναι περισσότερες από τις περιπτώσεις καρκίνου του μαστού, του προστάτη και του πνεύμονα και του εντέρου μαζί.

Μόνο το 2016, 61.680 άτομα πέθαναν από μελάνωμα παγκοσμίως, δηλαδή 1 άτομο κάθε 9 λεπτά.

Στη χώρα μας, δυστυχώς δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τα περιστατικά καρκίνου του δέρματος. Εντούτοις, θεωρείται συχνός, ιδίως ο μη μελανωματικός καρκίνος, με αυξητικές τάσεις.

Όσον αφορά στο μελάνωμα, εκτιμάται ότι διαγιγνώσκονται 2,2 νέες περιπτώσεις και σημειώνονται 0,9 θάνατοι, ανά 100.000 κατοίκους, ετησίως.


Ο πιο συχνός καρκίνος


Ο καρκίνος του δέρματος είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, με την κατάχρηση του ήλιου να είναι μια από τις βασικές αιτίες της.

Το μελάνωμα βρίσκεται στην 5η και 6η θέση, για άνδρες και γυναίκες, αντίστοιχα.

Η έγκαιρη διάγνωση παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς το πρώιμο μελάνωμα έχει εξαιρετικά ποσοστά επιβίωσης (>90% πενταετής επιβίωση). Αντίθετα, το μελάνωμα στο μεταστατικό στάδιο έχει πολύ κακή πρόγνωση (10-19% πενταετής επιβίωση).

Φέτος, η ενέργεια μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, καθώς την ίδια εβδομάδα μία ειδική ομάδα δερματολόγων θα επισκεφθεί 3 ελληνικά νησιά για να προσφέρει δωρεάν εξέταση στους κατοίκους τους, των οποίων η πρόσβαση για δερματολογική εξέταση είναι δύσκολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δωρεάν εξέταση και αξιολόγηση σπίλων ισχύει για όλες τις δημόσιες δομές της χώρας, όλο το χρόνο.

Ιδιαίτερα σημαντική εξέταση είναι η χαρτογράφηση, η οποία ωστόσο δεν απευθύνεται σε όλους αλλά διενεργείται μετά από σύσταση του δερματολόγου.

Παραμένει το κενό στην πρόληψη

Κάθε χρόνο εκατοντάδες γιατροί συμμετέχουν στην εκστρατεία και πάνω από 5.000 ενδιαφερόμενοι, μέσης ηλικίας 46 ετών, εξετάζονται εντελώς δωρεάν, εκ των οποίων το 70% για πρώτη φορά. Το 94% του συνόλου προσέρχεται για προληπτικούς λόγους, καθώς δεν έχει προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό της νόσου.

Παρά τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης που γίνονται στη χώρα μας την τελευταία εικοσαετία, το 20% δεν χρησιμοποιεί ποτέ αντηλιακό, το 42% χρησιμοποιεί μερικές φορές και το 39% χρησιμοποιεί πάντα. Παγκοσμίως, το 88% είναι ενημερωμένο για την ηλιοπροστασία αλλά δεν εφαρμόζει τα προληπτικά μέτρα, ενώ μόνο το 18% χρησιμοποιεί το αντηλιακό σωστά.

Ωστόσο, όπως τόνισαν οι ειδικοί, έχει φανεί ότι η καθημερινή χρήση αντηλιακού με SPF 15 μειώνει την εμφάνιση μελανώματος κατά 50% και ακανθοκυτταρικού καρκινώματος κατά 40%. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στα παιδιά, καθώς 5 ή περισσότερα ηλιακά εγκαύματα κατά την παιδική ηλικία διπλασιάζουν τον κίνδυνο για την εμφάνιση μελανώματος, ενώ για τους ενήλικες το τεχνητό μαύρισμα αυξάνει τον κίνδυνο για τη νόσο κατά 8 φορές.



Για το λόγο αυτό, η ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία ) με χορηγό και υποστηρικτή τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avène διοργανώνει για ακόμη μία χρονιά την εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου του δέρματος. Πρόκειται για την ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ.

Ο δερματολόγος Sun Filos σας προσκαλεί για μια δωρεάν εξέταση την εβδομάδα 3-7 Ιουνίου, μαθαίνοντάς σας τα πάντα για μια υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στον ήλιο.
Από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου, εθελοντές δερματολόγοι σε όλη την Ελλάδα εξετάζουν δωρεάν τους ενδιαφερόμενους και τους παρέχουν χρήσιμες συμβουλές.
Κάθε χρόνο εκατοντάδες γιατροί συμμετέχουν σε αυτή την εκστρατεία και πάνω από 5.000 ενδιαφερόμενοι εξετάζονται εντελώς δωρεάν.
Κλείστε άμεσα ραντεβού με ένα δερματολόγο κοντά σας τηλεφωνώντας στο 215 215 8523 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sunfilos.gr
Και κάτι ακόμη…
Φέτος, η ενέργεια μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Την ίδια εβδομάδα μία ειδική ομάδα δερματολόγων θα επισκεφθεί 3 ελληνικά νησιά για να προσφέρει δωρεάν εξέταση στους κατοίκους τους, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η πρόσβασή τους για δερματολογική εξέταση είναι πολύ δύσκολη.





Τι είναι το μελάνωμα εξηγεί ο αναπληρωτής Τι είναι το μελάνωμα εξηγεί ο αναπληρωτής καθηγητής Δερματολογίας Αλέξανδρος Κατούλης





SUNSIMED
Η συνταγογραφούμενη φωτοπροστασία!

Το εύρος της Αντηλιακής Σειράς Avène καλύπτει όλες τις ανάγκες των καταναλωτών και όλους τους τύπους δέρματος, από το ευαίσθητο δέρμα έως το μη ανεκτικό δέρμα και από το ξηρό δέρμα έως το δέρμα με τάση ακμής.
Τα δερματολογικά Εργαστήρια Avène θέλησαν να προχωρήσουν ακόμη πιο μακριά και να συμπληρώσουν την αντηλιακή σειρά δημιουργώντας έναιατρικό φωτοπροστατευτικό : SunsiMed. Κυρίως συνταγογραφούμενο, το προϊόν αυτό είναι ένα ιατροτεχνολογικό βοήθημα τάξης I. Διεθνούς κύρους κλινικές μελέτες έρχονται να υποστηρίξουν το ιατρικό αυτό φωτοπροστατευτικό προσφέροντάς του μια πραγματική επιστημονική υπόσταση και επιτρέποντάς μας να αναφέρουμε στη συσκευασία του δυνατές ενδείξεις όπως : ακτινικές υπερκερατώσεις (KA), δερματικοί καρκίνοι (εκτός μελανώματος) και φωτογήρανση.
Το SunsiMed διαθέτοντας:
o το αποκλειστικό σύμπλεγμα SunSitive® protection, ένα  φωτοσταθερόκαι κατοχυρωμένο σύστημα, παρέχει τη βέλτιστη προστασία στο σύνολο του φάσματος (UVB-UVA, ορατές, IR) και προσφέρει στους καταναλωτές-ασθενείς εξαιρετική αποτελεσματικότητα και υψηλή ασφάλεια ακόμα και στο πιο ευαίσθητο δέρμα.
o ένα εξατομικευμένο συστατικό-γαλακτωματοποιητή, Phisol-K, ευνοεί την ομοιόμορφη κατανομή του αντηλιακού προσφέροντας ομοιογενή, σφαιρική και ολοκληρωμένη προστασία.

Το SunsiMed αποτελεί την πρόταση των δερματολογικών Εργαστηρίων Avène για τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο από όλες τις βλαπτικές επιδράσεις του ήλιου.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά από όλους τους τύπους δέρματος.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων