91χρονος σπουδάζει σε δύο πανεπιστήμια της Κρήτης αφού όταν ήταν νέος η Ελλάδα είχε πολέμους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

91χρονος σπουδάζει σε δύο πανεπιστήμια της Κρήτης αφού όταν ήταν νέος η Ελλάδα είχε πολέμους

Από μικρός ο κ. Μιχάλης αγαπούσε πολύ τα γράμματα, αλλά δεν κατάφερε να πάει σχολείο λόγω τους Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου
Λέγεται Μιχάλης Φανουράκης και είναι ο γηραιότερος φοιτητής στην Ελλάδα. Μάλιστα, δεν φοιτά σε ένα, αλλά σε δύο πανεπιστήμια, προσπαθώντας, κατά κάποιο τρόπο, να «σβήσει» με τον τρόπο αυτό, τη δίψα του για μάθηση.
Από μικρός ο κ. Μιχάλης αγαπούσε πολύ τα γράμματα, αλλά δεν κατάφερε να πάει σχολείο λόγω τους Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ωστόσο ακόμη και τότε κατά την διάρκεια της θητείας του παρακολούθησε σεμινάρια στην Θεσσαλονίκη ώστε να μάθει να διαβάζει.
Ο ίδιος από τότε δεν σταμάτησε να μελετά και να διαβάζει από εφημερίδες, μέχρι βιβλία, παρλ΄ όλο που μετά τον πόλεμο εργάστηκε ως αγρότης.
Τα τελευταία χρόνια, λοιπόν, ο Μιχάλης Φανουράκης ξεκίνησε να σπουδάζει στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, ενώ όταν διαπίστωσε πως έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο για να παρακολουθήσει και κάτι ακόμη, ο ίδιος εγγράφηκε στο Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Χερσονήσου, όπου εκεί έχει επιλέξει την κατεύθυνση που τον ενδιαφέρει.
Ο ίδιος ανέφερε πως η παιδεία ανοίγει ορίζοντες πνευματικούς στον άνθρωπο, σε οποιαδήποτε ηλικία και αν είναι. «Ξέρετε πόσο καλό μού κάνει εμένα αυτό το πράγμα, έναν άνθρωπο 91 ετών, να έρχομαι και να κάθομαι δίπλα σε έναν νεαρό άνθρωπο και να κουβεντιάζουμε;».
Ο 91χρονος είπε μάλιστα στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», πως έχει κι άλλους στόχους στην ζωή του.
«Στόχος της ζωής μου είναι να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου χωρίς να ντροπιαστώ. Πως μπορεί να ντροπιαστεί ένας άνθρωπος; Να πειράζει τον συνάνθρωπό του και να τον στεναχωρεί. Αυτό θέλω να κάνω εγώ», είπε ο ίδιος.
Δείτε τι είχε πει στην τηλεόραση της Κρήτης:



ΚΡΗΤΗ TV


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων