Η Βayer επενδύει στη μετα- γλυφοσάτη εποχή αλλά διατηρεί το Round Up για τα επόμενα 10 χρόνια | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η Βayer επενδύει στη μετα- γλυφοσάτη εποχή αλλά διατηρεί το Round Up για τα επόμενα 10 χρόνια

Η γερμανική εταιρεία Bayer ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να επενδύσει 5δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα 10χρόνια σε νέες γενιές ζιζανιοκτόνων και συγκεκριμένα στην μετα- γλυφοσάτη εποχή
Μετά τις επικρίσεις που έχει δεχτεί για το ζηζανιοκτόνο Round Up και τις πρόσφατες καταδίκες σε βάρος της, η γερμανική εταιρεία Bayer ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να επενδύσει 5δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα 10χρόνια σε νέες γενιές ζιζανιοκτόνων και συγκεκριμένα στην μετα- γλυφοσάτη εποχή. Υπόσχεται επίσης περισσότερη «διαφάνεια» μετά το σκάνδαλο στο οποίο έχει εμπλακεί η αμερικανική εταιρεία Monsanto την οποία έχει εξαγοράσει.


«Τα μέτρα απαντούν στον απολογισμό που κάναμε στη διάρκεια της χρονιάς μετά την εξαγορά της Monsanto και μετά τις τρεις καταδικαστικές αποφάσεις σχετικά με το ζιζανιοκτόνο της Round Up, το οποίο περιέχει γλυφοσάτη και κατηγορείται ότι προκαλεί καρκίνο», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Μετά την αγορά της Monsanto από την Bayer, πριν από λιγότερο από έναν χρόνο, η μετοχή της γερμανικής εταιρείας έχει σημειώσει πτώση περίπου 40%.

Η γλυφοσάτη, ουσία η οποία έχει χαρακτηριστεί «πιθανόν καρκινογόνα» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, «θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη γεωργία και στα προϊόντα της Bayer», διαμήνυσε η εταιρεία. Ωστόσο παράλληλα η εταιρεία «θα επενδύσει τα δέκα επόμενα χρόνια πέντε δισεκατομμύρια ευρώ σε επιπλέον μεθόδους για την αντιμετώπιση των ζιζανίων» και «θέλει να μειώσει κατά 30% ώς το 2030 τις επιπτώσεις στο περιβάλλον των προϊόντων που προορίζονται για τη γεωργία».

Τον Δεκέμβριο του 2017 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανανέωσε την άδεια της γλυφοσάτης στην ΕΕ για πέντε χρόνια έπειτα από συζητήσεις που διήρκησαν περισσότερα από δύο χρόνια. Η άδεια ισχύει ώς τις 15 Δεκεμβρίου 2022 και οποιοδήποτε αίτημα ανανέωσης πρέπει να κατατεθεί μέχρι τα τέλη του έτους.

«Καλούμε επιστήμονες, δημοσιογράφους και εκπροσώπους ΜΚΟ να παρακολουθήσουν ενεργά τις επιστημονικές προετοιμασίες για τη διαδικασία», τόνισε η Bayer, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει πώς μπορεί να γίνει αυτό.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων