Εμβολιασμοί και αντιτετανικός ορός στα φαρμακεία – Πώς θα πιστοποιούνται οι φαρμακοποιοί | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εμβολιασμοί και αντιτετανικός ορός στα φαρμακεία – Πώς θα πιστοποιούνται οι φαρμακοποιοί

Συγκεκριμένα, με την Υ.Α. Γ5α/ Γ.Π. οικ. 49734 (ΦΕΚ Β΄ 2811/4.7.2019) ορίζεται ως Αρχή Πιστοποίησης, η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία διαμορφώνει από κοινού με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τον τρόπο εξέτασης των φαρμακοποιών.
Σε χώρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναδεικνύονται τα φαρμακεία, με την Υπουργική Απόφαση του Ανδρέα Ξανθού η οποία ορίζει τη διαδικασία πιστοποίησης των φαρμακοποιών για τη διενέργεια εμβολιασμών και τη χορήγηση αντιτετανικού ορού στα φαρμακεία.


Συγκεκριμένα, με την Υ.Α. Γ5α/ Γ.Π. οικ. 49734 (ΦΕΚ Β΄ 2811/4.7.2019) ορίζεται ως Αρχή Πιστοποίησης, η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία διαμορφώνει από κοινού με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τον τρόπο εξέτασης των φαρμακοποιών.

Θα εφαρμόζεται ο πλέον σύγχρονος τρόπος εξ αποστάσεως μάθησης (e-learning) των φαρμακοποιών μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του Ινστιτούτου Δια βίου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ) του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Το ΙΔΕΕΑΦ θα αναρτά το εκπαιδευτικό υλικό και θα ενσωματώνει στη διαδικτυακή πλατφόρμα του το ερωτηματολόγιο της εξέτασης.
Η Πιστοποίηση δίνεται μετά την επιτυχή συμπλήρωση του ερωτηματολογίου από την ηλεκτρονική πύλη του ΙΔΕΕΑΦ και χορηγείται από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο μέσω της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία είναι αρμόδια για την πιστοποίηση των φαρμακοποιών.
Στη συνέχεια, η Πιστοποίηση αναρτάται σε εμφανές σημείο εντός του φαρμακείου.
Απευθυνόμενος στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας, ο ΠΦΣτονίζει ότι «μπαίνουμε σε μια νέα εποχή και οραματιζόμαστε το φαρμακοποιό ως λειτουργό της Υγείας και ένα νέο σύγχρονο φαρμακείο». Παρά τις έντονες αντιδράσεις -κυρίως από την ιατρική κοινότητα- οι προσπάθειες του Συλλόγου και ο συνεχής διάλογος με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, είχαν ως αποτέλεσμα τη συγκεκριμένη απόφαση, με την οποία αναδεικνύεται ο επιστημονικός ρόλος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και ταυτόχρονα ενισχύεται και εκσυγχρονίζεται η εκπαιδευτική και επιστημονική δράση του Ινστιτούτου Δια βίου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ).

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων