Πώς καθαρίζονται τα φραγκόσυκα από τα αγκάθια; (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πώς καθαρίζονται τα φραγκόσυκα από τα αγκάθια; (video)

Το φραγκόσυκο είναι από τα πλέον νόστιμα φρούτα

της Κασσιανής Τσώνη, medlabnews.gr iatrikanea

Τόσο η φραγκοσυκιά όσο και οι καρποί, αλλά και τα άνθη της έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για διάφορες παθήσεις του ανθρωπίνου οργανισμού. Χρησιμοποιούνται όλα τα μέλη τους και επιπροσθέτως είναι προληπτικό και θεραπευτικό ίαμα. Η χρήση των καρπών δημιουργεί καταστάσεις για το αμυντικό σύστημα του οργανισμού, αλλά και σε περίπτωση παρουσίασης κάποιας νόσου επενεργεί δραστικά. 

Το φραγκόσυκο είναι από τα πλέον νόστιμα  φρούτα. Έχει τη δυνατότητα να σε ξεδιψάσει, καθώς έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό (87.5%). Το κιτρικό και μηλικό οξύ που περιέχει, του προσδίδει φυσική συντήρηση, βοηθά στη καλή πέψη μέσω του μεταβολισμού των σακχάρων (κύκλος Krebs), και αυξάνει τη σωματική αντοχή, (μηλικό οξύ).
Η θρεπτική και η φαρμακευτική αξία του φραγκόσυκου είναι μεγάλη
Το δυσκολότερο πρόβλημα για να απολαύσει κάποιος τα φραγκόσυκα είναι ο καθαρισμός. Το μυστικό για να καθαριστεί το φραγκόσυκο από τον τόσο οπλισμένο με αγκάθια φλοιό είναι απλό. Επιτυγχάνεται με τρεις τομές επί του καρπού. Οι δύο στα άκρα και είναι βαθιές και η τρίτη ενώνει τις δύο προηγούμενες και είναι ρηχή, όσο το πάχος του φλοιού.

Θα τα βρεις όπως έχουμε πει σε βουνοπλαγιές, απότομα βράχια, δύσκολα σημεία γενικώς. Μην κάνεις τον σούπερμαν. Σκέψου το καλά πριν πας για κόψιμο να είσαι σίγουρος πως πατάς καλά, και δεν θα βρεθείς στο κενό ή στην καρδιά της φραγκοσυκιάς καλυμμένος με αγκάθια.

1. Ο σημαντικότερος κανόνας: δεν έχεις ποτέ επαφή σωματική ούτε με το φυτό ούτε με τον καρπό. Τα αγκάθια αν δεν τα προσέξεις θα μπουν παντού, στο δέρμα, στα ρούχα, δεν θα ησυχάζεις για καιρό.

2. Εγώ χρησιμοποιώ ένα χοντρό πανί που μετά το πετάω. Το τυλίγω πολλές φορές και με αυτό κόβω τους καρπούς. Δεν θέλει πολλή δύναμη ή πίεση, το γυρνάς λίγο και κόβεται. Φρόντισε να κόβεις τα ώριμα γιατί τα πράσινα δεν έχουν καμία γεύση.

3. Στο καθάρισμα τώρα. Χρειάζεσαι τρία πιάτα, ένα πηρούνι και ένα μαχαίρι που κόβει καλά.

4. Παίρνεις με το πηρούνι ένα φραγκόσυκο, το τοποθετείς στο κεντρικό πιάτο. Κόβεις τα δύο άκρα πρώτα.

5. Μετά κάνεις μια τομή κατά μήκος του φρούτου με το μαχαίρι όχι πολύ βαθιά, να φτάνει μόνο μέχρι την πρώτη στρώση.

6. Περνάς τη λεπίδα του μαχαιριού κάτω από τη φλούδα.

7. Οδηγείς το μαχαίρι γύρω γύρω από τη σάρκα του φρούτου, κόβεις και αφαιρείς το εξωτερικό αγκαθωτό μέρος.

8. Βάζεις το καθαρισμένο φρούτο σε ένα άλλο πιάτο και συνεχίζεις.

9. Είσαι έτοιμος.

Δείτε τα video

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων