3D διαβάσεις τοποθετήθηκαν σε σχολεία της Αττικής για ασφάλεια των μαθητών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

3D διαβάσεις τοποθετήθηκαν σε σχολεία της Αττικής για ασφάλεια των μαθητών

δημιουργία των πρώτων 3D διαβάσεων στην Αθήνα που βρίσκονται εδώ και λίγο καιρό, περιμετρικά του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου, στις οδούς Φιλ. Λίτσα, Σεβ. Καλλισπέρη και Αισχύλου στο κέντρο του Χαλανδρίου.
H είδηση της ημέρας αφορά την δημιουργία των πρώτων 3D διαβάσεων στην Αθήνα που βρίσκονται εδώ και λίγο καιρό, περιμετρικά του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου, στις οδούς Φιλ. Λίτσα, Σεβ. Καλλισπέρη και Αισχύλου στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Ο ιδανικός τρόπος για να μειώνουν ταχύτητα οι οδηγοί.
Στο εξωτερικό είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένες και εξυπηρετούν στη μείωση των ατυχημάτων στο δρόμο και στην ασφαλή μετακίνηση των πεζών.
Οι διαβάσεις μοιάζουν ακριβώς όπως κάθε διαβαθμισμένη διάβαση. Αυτό που διαφέρει όμως είναι ότι κάτω από τις λωρίδες υπάρχουν ζωγραφισμένες σκιές, που τις κάνουν να μοιάζουν με μπάρες που αιωρούνται στον αέρα. Στη θέα τους οι οδηγοί αναγκάζονται να «κόψουν» ταχύτητα καθώς όταν περνά περαστικός φαίνεται σαν να αιωρείται καθώς περπατά εκεί.
H επιλογή λοιπόν να σχεδιαστούν έξω από ένα δημοτικό και ένα νηπιαγωγείο είναι απόλυτα δικαιολογημένη καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που η ασφαλής είσοδος -έξοδος μαθητών από το σχολείο τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας ασυνείδητων οδηγών που περνάνε μπροστά από τη διάβαση με γρήγορη ταχύτητα είτε φρενάρουν κυριολεκτικά στο παρά ένα.
Η ενέργεια υλοποιήθηκε από την ομάδα καλλιτεχνών της Urban Act, η οποία, επιπροσθέτως, σχεδίασε και υλοποίησε την τοιχογραφία που στόλισε το κτήριο του σχολείου με θέμα το περιβάλλον, ευαισθητοποιώντας ακόμα περισσότερους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Αυτές είναι οι 3D διαβάσεις:


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων