1.350 γυναίκες δικαιώθηκαν για κολπικό πλέγμα της Johnson & Johnson | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

1.350 γυναίκες δικαιώθηκαν για κολπικό πλέγμα της Johnson & Johnson

Μία σημαντική νίκη σε μία μακρόχρονη αγωγή κατά της Johnson & Johnson πέτυχαν περισσότερες από 1.350 γυναίκες στην Αυστραλία στην υπόθεση των κολπικών εμφυτευμάτων με πλέγμα.
Μία σημαντική νίκη σε μία μακρόχρονη αγωγή κατά της Johnson & Johnson πέτυχαν περισσότερες από 1.350 γυναίκες στην Αυστραλία στην υπόθεση των κολπικών εμφυτευμάτων με πλέγμα.


Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας διαπίστωσε ότι η θυγατρική της J&J, η Ethicon, δεν προειδοποίησε τους ασθενείς, αλλά και τους χειρουργούς για τους «κινδύνους» για την υγεία.

Τα συγεκεριμένα εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία της πυελικής πρόπτωσης οργάνων και ακράτειας ούρων μετά τον τοκετό.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι εντάσσεται σε μία μακρά λίστα από ανάλογες αγωγές τις οποίες αντιμτωπίζει η εταιρεία για το συγεκριμένο προϊόν.

Μερικοί ασθενείς δήλωσαν ότι υπέφεραν από χρόνιους πόνους, αιμορραγία και σοβαρή ταλαιπωρία κατά τη σεξουαλική επαφή μετά την εμφύτευση του πλέγματος.

Η δικαστής Άνα Κάτζμαν αποφάνθηκε ότι πολλές από τις πληροφορίες της εταιρείας σχετικά με τα προϊόντα ήταν «ανακριβείς» και πως κατά καιρούς έγιναν «ψευδείς αναπαραστάσεις».

Σε ανακοίνωσή της, η Ethicon, θυγατρική της Johnson & Johnson, ανέφερε ότι θα προσφύγει ενάντια στην απόφαση υποστηρίζοντας ότι έπραξε σύμφωνα με τη δεοντολογία και με υπευθυνότητα κατά την έρευνα, την ανάπτυξη και την προμήθεια αυτών των προϊόντων. Η Julie Davis, που κίνησε πρώτη νομικές διαδικασίες ενάντια στην Johnson&Johnson, χαιρέτισε την απόφαση. «Ουσιαστικά, συμπεριφέρθηκαν στις γυναίκες σαν πειραματόζωα, είπαν ψέματα και δεν έκαναν τίποτα για να βοηθήσουν», είπε σε δημοσιογράφους έξω από τα δικαστήρια στο Σίδνεϊ. Σημειώνεται ότι πέρυσι η κυβέρνηση της Αυστραλίας ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τις γυναίκες που επηρεάστηκαν από τα εμφυτεύματα κολπικού πλέγματος κάνοντας λόγο για δεκαετίες «αγωνίας και πόνου».

Πρόκειται για την πλέον πρόσφατη από τις αποφάσεις ενάντια στην Johnson & Johnson που εκδικάζουν αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων για προϊόντα της. Νωρίτερα φέτος, δικαστήριο της Οκλαχόμας απεφάνθη πως η φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson ευθύνεται για την πυροδότηση της «κρίσης οπιοειδών» στην Πολιτεία και επέβαλε πρόστιμο ύψους 572 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον η Johnson & Johnson καλείται να πληρώσει αποζημίωση ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε άνδρα που ανέπτυξε γυναικομαστία μετά από λήψη φαρμάκου της. Για το προϊόν έχουν κατατεθεί μηνύσεις εναντίον της Johnson & Johnson στον Καναδά και στην Ευρώπη.

με πληροφορίες από BBC

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων