Παιχνίδι πνιγμού: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσουν οι γονείς | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παιχνίδι πνιγμού: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσουν οι γονείς

Κανείς δεν γελάει, κανείς δεν διασκεδάζει με το... υποτιθέμενο παιχνίδι του πνιγμού.



Μάστιγα κινδυνεύει να γίνει το παιχνίδι του πνιγμού στην Ελλάδα.  Στο Λασίθι, παρενέβη εισαγγελέας, καμπανάκια χτυπούν και γιατροί, ενώ ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι γονείς.

Κανείς δεν γελάει, κανείς δεν διασκεδάζει με το... υποτιθέμενο παιχνίδι του πνιγμού.  Αντιθέτως, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν χάσει τον ύπνο τους. 

Παιχνίδι πνιγμού: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσουν οι γονείς

Το διαδίκτυο και τα social media κάνουν όλο και πιο δημοφιλές το επικίνδυνο παιχνίδι. Κι αυτό γιατί στο μυαλό των παιδιών ενεργοποιείται το σύνδρομο του μιμητισμού. 
«Οι γονείς μπορούν να προλάβουν αν είναι καλά ενήμεροι. ενα παιδί που αποσύρεται και εμφανίζεται με κόκκινα μάτια, ή βλέπουμε στο δωμάτιο αλυσίδες και λουριά, όλα αυτά μας βάζουν σε υποψία, ή σημάδια στο λαιμό» λέει ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης MD MSc, ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής. 
Στις ΗΠΑ από το 1995 έως το 2007,  82 παιδιά ηλικίας 6 έως 19 ετών έχασαν τη ζωής τους από το παιχνίδι του πνιγμού. Στη χώρα μας το φαινόμενο έχει σημάνει συναγερμό. Ευχή όλων να μην υπάρξουν άλλα θύματα.




ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων