Ανάκληση προϊόντος ΙΚΕΑ: Εχει επικίνδυνα χημικά και ζητά οι πελάτες να το επιστρέψουν | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ανάκληση προϊόντος ΙΚΕΑ: Εχει επικίνδυνα χημικά και ζητά οι πελάτες να το επιστρέψουν

Σε ανάκληση προϊόντος το οποίο και περιείχε επικίνδυνα χημικά προχώρησε η εταιρία ΙΚΕΑ
H εταιρεία ΙΚΕΑ προχωρεί σε προληπτική ανάκληση προϊόντος, καθώς όπως αναφέρει δεν τηρήθηκαν οι κανονισμοί αναφορικά με τη χρήση χημικών για την παρασκευή δοχείων μεταφοράς τροφίμων. Πρόκειται για τις κούπες ταξιδιού «TROLIGTVIS» που έχουν κατασκευαστεί στην Ινδία και φέρουν τη σήμανση «Made in India».
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «στην ΙΚΕΑ έχουμε ως βασική μας προτεραιότητα την ασφάλεια των καταναλωτών μας και για αυτόν τον λόγο όλα μας τα προϊόντα υποβάλλονται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Όλες οι προϊοντικές προδιαγραφές είναι σύμφωνες με τα ισχύοντα πρότυπα και τη νομοθεσία.
Η ΙΚΕΑ έλαβε πρόσφατα ενημέρωση ότι σε ορισμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν στην κούπα ταξιδιού TROLIGTVIS υπάρχει η πιθανότητα να μεταναστεύσει ικανό επίπεδο φθαλικού διβουτυλεστέρα (Dibutyl phthalate-DBP) το οποίο υπερβαίνει τα προδιαγραφόμενα όρια των κανονισμών της ΙΚΕΑ.
Η ΙΚΕΑ έχει εδώ και αρκετά χρόνια καταργήσει τη χρήση των φθαλικών ενώσεων σε προϊόντα που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα».
Η εταιρεία καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη κούπα ταξιδιού να σταματήσουν να τη χρησιμοποιούν και να την επιστρέψουν στο κοντινότερο κατάστημα της περιοχής τους για την αντικατάστασή της με ένα παρόμοιο προϊόν ή να τους επιστραφούν τα χρήματα. Σημειώνεται ότι για την επιστροφή δεν απαιτείται η επίδειξη της απόδειξης αγοράς.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων