Οι πρώτοι νεκροί και 140 νέα κρούσματα από το ξέσπασμα κοροναϊού στην Κίνα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι πρώτοι νεκροί και 140 νέα κρούσματα από το ξέσπασμα κοροναϊού στην Κίνα

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα ακόμη έναν θάνατο, τον τρίτο κατά σειρά, και σχεδόν 140 νέα κρούσματα του νέου, μυστηριώδους κοροναϊού, παρόμοιου με αυτόν που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ)
Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα ακόμη έναν θάνατο, τον τρίτο κατά σειρά, και σχεδόν 140 νέα κρούσματα του νέου, μυστηριώδους κοροναϊού, παρόμοιου με αυτόν που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ), εντείνοντας περαιτέρω τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών ενόψει των μαζικών μετακινήσεων για το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος.

Στη Βουχάν, την πόλη της κεντρικής Κίνας όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο νέος κοροναϊός, καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο 136 κρούσματα, άλλα δύο εντοπίστηκαν στο Πεκίνο - για πρώτη φορά - και ένα στη Σεντζέν, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.
Ο εορτασμός για το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος, που συνοδεύεται από μία εβδομάδα αργίας, ξεκινά την 24η Ιανουαρίου και πολλοί Κινέζοι ταξιδεύουν με την ευκαιρία στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή στο εξωτερικό.
Ως χθες βράδυ, στη Βουχάν είχαν καταγραφεί με βάση τα δεδομένα των υγειονομικών αρχών συνολικά 198 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων των τριών θανατηφόρων. 170 από τους ασθενείς νοσηλεύονται, ενώ 25 θεραπεύτηκαν, σύμφωνα με τη δημοτική επιτροπή υγείας της Βουχάν.
Εκτός Κίνας, έχουν εντοπιστεί δύο κρούσματα στην Ταϊλάνδη, ένα στη Νότια Κορέα και ένα στην Ιαπωνία. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων