Κανένα παιδί έως 9 ετών δεν έχει πεθάνει από τον κοροναϊό. Περισσότερο κινδυνεύουν οι άνω των 70 ετών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κανένα παιδί έως 9 ετών δεν έχει πεθάνει από τον κοροναϊό. Περισσότερο κινδυνεύουν οι άνω των 70 ετών

Τα περισσότερα θύματα του κοροναϊού είναι άνω των 60 ετών.
Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού σε όλες τις χώρες είναι ασυμπτωματικός. 

Τα περισσότερα θύματα του κοροναϊού είναι άνω των 60 ετών. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, που υπάρχουν παγκοσμίως, είναι ηλικίας 36 έως 89 ετών. Λίγοι είναι νεότεροι των 60 ετών. 
Συγκεκριμένα:

Ηλικία
Ποσοστό θνησιμότητας
80+ ετών
14,8%
70-79 ετών
8,0%
60-69 ετών
3,6%
50-59 ετών
1,3%
40-49 ετών
0,4%
30-39 ετών
0,2%
20-29 ετών
0,2%
10-19 ετών
0,2%
0-9 ετών
Κανένας θάνατος

Φύλο
Ποσοστό θνησιμότητας
Άντρες
2,8%
Γυναίκες
1,7%
Το ποσοστό θνητότητας (αριθμός θανάτων εν σχέσει με τον αριθμό κρουσμάτων) = η πιθανότητα θανάτου αν μολυνθεί κανείς από τον κορονοϊό %. Η πιθανότητα αυτή διαφέρει ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα του ασθενούς. Το ποσοστό που εμφανίζεται στον παρακάτω πίνακα δεν αντιπροσωπεύει τον αριθμό θανάτων ανά ηλικιακή ομάδα, αλλά για τον κίνδυνο θανάτου για ένα άτομο δεδομένης ηλικιακής ομάδας αν μολυνθεί με COVID-19.
Συμπερασματικά από τα παραπάνω στοιχεία λοιπόν φαίνεται ότι τα θύματα του κοροναϊού είναι κυρίως άτομα άνω των 70 ετών. Από την ανάλυση δε των στοιχείων κατά βάση είναι άτομα με προβλήματα υγείας και ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. 
Αρα παιδιά μέχρι 10 ετών δεν κινδυνεύουν (διερευνάται γιατί) και άτομα μέχρι 60 ετών δεν χρειάζεται να ανησυχούν ιδιαίτερα. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι φορείς του ιού χωρίς όμως να εκδηλώνουν συμπτώματα. 

Ευπαθείς ομάδες....
Ένα μήνυμα «καθοριστικής σημασίας», όπως ο ίδιος είπε, για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.
Ο νέος αυτός ιός, όπως και η γρίπη, επηρεάζει σοβαρότερα ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως ασθενείς με χρόνια νοσήματα και ηλικιωμένους, σημείωσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη προστασίας αυτών των ανθρώπων.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής για όλη την κοινότητα, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες: «Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή επαφής των χεριών με μάτια, στόμα και μύτη, αποφυγή επαφών με άτομα που έχουν έστω και ήπια συμπτώματα κοινού κρυολογήματος και εμπιστοσύνη στους ειδικούς».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων