Ας είναι πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, είναι ασθενής και ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ας είναι πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, είναι ασθενής και ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών

Έκπληξη αποτέλεσε η δήλωση του καθηγητή Πέτρου Σφηκάκη που ίσως δεν την πρόσεξε κανείς
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr

Ένα από τα χαρακτηριστικά που έχουμε ως λαός είναι ότι όλοι είμαστε ειδικοί για τα πάντα. Ένα άλλο επίσης που έχουμε είναι ότι όλοι είμαστε γιατροί. Δεν προλαβαίνεις να πεις πονάω και δέχεσαι καταιγισμό συμβουλών για φάρμακα αλλά και για μαντζούνια. 

Το άλλο κακό είναι ότι υπάρχουν και εκείνοι που ακούν τις συμβουλές και τις ακολουθούν. Και αν είναι τα πράγματα απλά, δεν τρέχει τίποτα, αλλά αν είναι σοβαρά; Εκεί η κατάσταση περιπλέκεται και μπορεί να γίνει ιδιαίτερα κρίσιμη. 

Έτσι γίνεται και με τον κοροναϊό. Ακούει ο άλλος ότι είναι ένας πυρετός και με λίγο κούραση και σου λέει θα πάρω ένα παυσίπονο ή ένα αντιπυρετικό και όλα είναι καλά. Ακόμα καλύτερα σου λέει θα φάω και μερικά πορτοκάλια και δεν θα πάθω τίποτα. 

Και ως  εδώ καλά. Αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι παίρνει και θέση στο διαδίκτυο. Γράφουμε για το τι είπε ο τάδε καθηγητής και επειδή δεν του αρέσουν τα λεγόμενά του καθηγητή αρχίζει και γράφει από κάτω τις δικές του απόψεις. Τις απόψεις αυτές που έχει για τα πάντα όλα. 
Μηδενίζουμε λοιπόν τους ειδικούς γιατί ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ!

Το αποτέλεσμα αυτής της νοοτροπίας ήταν να ακούμε τους ειδικούς να λένε ότι κλείνουν τα σχολεία και σαν να μην τρέχει τίποτα ξεχύθηκαν όλοι στους δρόμους με τα παιδιά. Τα παιδιά που μπορεί να δικαιολογούνται γιατί είναι παιδιά, πήγαν στις καφετέριες και κανείς δεν τους είπε τίποτα.

Έκπληξη χθες αποτέλεσε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής καθηγητής Πέτρος Σφηκάκης, βγήκε και είπε ότι είναι θετικός στον κοροναϊό. Ο καθηγητής είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του. Όλοι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Λαϊκού Νοσοκομείου που ήρθαν σε επαφή με τον καθηγητή τις τελευταίες ημέρες ελέγχθηκαν και είναι αρνητικοί.

Έκπληξη αποτέλεσε και η δήλωση του καθηγητή που ίσως δεν την πρόσεξε κανείς. 

«Την Τετάρτη εμφάνισα κακουχία και πυρετό που έφτασε το 37. Ως γιατρός αλλά και εφαρμόζοντας τις οδηγίες τις οποίες τόσες ημέρες δίνουν οι ειδικοί σκέφθηκα τον κοροναϊό και δεν πήγα στην εργασία μου, δηλαδή στο Λαϊκό νοσοκομείο».
Ο κ. Σφηκάκης και την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη δηλαδή, συνέχισε να έχει τα ίδια συμπτώματα και το τεστ που είχε ήδη πραγματοποιήσει για τον κοροναϊό βρέθηκε θετικό.
«Νόσησα ελαφρά. Ακολούθησα τις οδηγίες των ειδικών και όσον αφορά τη διερεύνηση του κορονοϊού. Σήμερα Παρασκευή δεν έχω κανένα σύμπτωμα και προτίθεμαι να παραμείνω στο σπίτι μου όσο χρειαστεί για να μην είμαι μεταδοτικός για τους άλλους. Στόχος μου είναι προστατεύσω τους γύρω μου. Μένουμε σπίτι λοιπόν» 
Ακολουθεί λοιπόν τις οδηγίες των ειδικών και ας είναι ο ίδιος Καθηγητής. Δεν ξέρει και κάνει ότι του λένε

Ας αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα ο Πέτρος Σφηκάκης και ας ακολουθήσουμε όλοι και όταν λέμε όλοι εννοούμε ΟΛΟΙ αυτά που συστήνουν οι ειδικοί και ας μην μας αρέσουν κάποια από αυτά που λένε, μήπως και βγούμε από αυτήν την κρίση μια ώρα αρχύτερα. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων