Δεν υπάρχουν ακόμα υλικά και εξοπλισμός στα νοσοκομεία μας και δεν έχει διανεμηθεί ακόμα αυτός των δωρεών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δεν υπάρχουν ακόμα υλικά και εξοπλισμός στα νοσοκομεία μας και δεν έχει διανεμηθεί ακόμα αυτός των δωρεών

Ακόμα και σήμερα δεν έχει μοιραστεί το υλικό των τελευταίων δωρεών στα νοσοκομεία της χώρας.
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr iatrikanea

Προ ημερών έγινε θέμα με υλικά στο Σωτηρία που κατήγγειλαν ειδικευόμενοι γιατροί όπου ο οργισμένος ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για fake news για τις μάσκες και  ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής διέταξε ΕΔΕ.


Όμως φαίνεται τα προβλήματα υπάρχουν και τα προβλήματα είναι αρκετά σοβαρά και ακόμα σοβαρότερα στην επαρχία. 
Διαβάστε τι λέει ειδικευόμενος  στο 1ο έτος της ειδικότητας σε μεγάλο νοσοκομείο.


Η κατάσταση στα ελληνικα νοσοκομεια, ειναι ΤΡΑΓΙΚΗ..! Το μεγαλο προβλημα σε εμας ειναι τα υποπτα και οχι τα επιβεβαιωμενα περιστατικα. Το νοσοκομειο συνεργαζεται με ιδιωτικο ο οποιος κανει μεν το rapid test, (8 ωρες) αλλα εχει τοσα μαζεμενα που φτανει να μας δινει αποτελεσματα σε 4-5 μερες. Μεχρι τοτε, τους αντιμετωπιζουμε σαν θετικους, οποτε σε καθε εφημερια αδειαζουμε/και μετα γεμιζουμε με αυτους ολοκληρες κλινικες, που απαιτουν προσωπικο και εξοπλισμο... Κεντρικη οργανωση, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Το επιστημονικο συμβουλιο και ο διευθυντης ιατρικης υπηρεσιας, που παιρνουν τις αποφασεις, ειναι χειρουργοι, και δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχεση με διαχειριση τετοιων περιστατικων... Μας στελνουν χωρις τον προστατευτικο εξοπλισμο, και την επομενη μερα μας γυρνανε στις κλινικες μας. (Μολυσματικοι οπως ειμαστε...) 
Μιας και δεν ειμαστε επισημα νοσοκομειο αναφορας, παροτι εχουμε τα περισσοτερα περιστατικα (νοσηλευομενα και διασωληνωμενα) δεν λαμβανουμε και τα απαραιτητα υλικα.. Βγηκε και ενας νομικοσύμβουλος, ο οποιος λεει οτι ΜΟΝΟ ειδικευομενοι επιτρεπεται να πηγαινουν στα κορονοπεριστατικα, επειδη, λεει, οι ειδικοι εχουν ειδικοτητα ασχετη με κορονοιο, ενω εμεις χρησιμοποιουμαστε ως γενικοι γιατροι.. 
ΥΓ: ο Τσιοδρας αντι να βγαινει καθε μερα και να λεει μεινετε σπιτι και να διαβαζει ποσοι νοσησαν και ποσοι πεθαναν το τελευταιο 24ωρο, που μπορει να το πει οποιοσδηποτε δημοσιογραφος.. ας εβγαζε γενικες κατευθυντηριες οδηγιες για τη διαχειριση αυτων που πηγαινουν στα νοσοκομεια.. 

Από την άλλη μιλώντας με κέντρα υγείας και επαρχιακά νοσοκομεία που δέχονται περιστατικά κοροναϊού προς ανίχνευση, αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση. Μιλώντας με διοικητές νοσοκομείων μας είπαν ότι εφαρμόζουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που είναι να φορούν οι γιατροί διπλή χειρουργική μάσκα. Επίσης διαπιστώσαμε ότι δεν έχουν δοθεί ιδιαίτερες οδηγίες στους γιατρούς και ακόμα περισσότερο σε αγροτικούς, ανειδίκευτους αλλά και ειδικευόμενους στα νοσοκομεία για το τι θα πρέπει να κάνουν αν βρεθούν μπροστά σε περιστατικό κοροναϊού.

Ακόμα και σήμερα δεν έχει μοιραστεί το υλικό των τελευταίων δωρεών στα νοσοκομεία της χώρας. Θα πρέπει να πούμε ότι σίγουρα η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτόγνωρη και θέλει ειδική διαχείριση. Όμως θα πρέπει να γίνει λίγο πιο γρήγορα ό,τι έχει προγραμματιστεί γιατί όπως όλοι λένε ο Απρίλιος θα είναι ο μήνας της "μάχης¨.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων